8 Eylül 2021 Çarşamba

0 Courtney Milan - Anlasana (Turner #1)


~~~*~~~
Asalet sergilemek için asil olmaya gerek yoktu.
~~~*~~~
 

Her ay historical romans okumaya dikkat ediyorum ki zaten instagramda #illekitaplahistoricalokuyoruz grubumuz da var. Elimdeki yarım seriler bitince uzun zamandır bekleyen kitaplara şans vereyim dedim. Hazır seri de değil devamı gelmemiş ya tek kitap ya hemen okurum dedim... ama böyle heveslendiğinde hayal kırıklığı oluyor ya kitaplar işte o noktada insanın içinden okumak gelmiyor. 

Ne yazık ki bu kitap da öyle kitaplardandı. Hayal kırıklığıydı benim için ve kitabı çok zor bitirdim. 

3 kitaptan oluşan Turner Serisi'nin ilk kitabı Anlasana, hem en büyük ağabeyi hem de kardeşlerin soylu olmadaki yolunu anlatıyor. Böyle söylenince ve konusu anlatılınca merakla iyi bir şey bekleniyor ama ne yazık ki öyle değil. :( 

Daha çok detayları aşağıda vereceğim için şimdiden girmeyeyim. Kısaca kitabın konusundan bahsedeyim ben size sonra da detaylı yorumuma gireyim. 


~~~*~~~
"Her seçimin bedeli vardır. Zaten yaşadığımız hayatı fena halde çekilmez kılan da ödediğimiz bu bedeller. Eğer bir şeyi çok istiyorsak, bir seçim yapmak ve bu seçimimizin bedelini ödemek zorundayız."
~~~*~~~


Ash Turner, kız kardeşinin ölümünden sonra zor yollardan bir şekilde para kazanmayı başarmış, kardeşlerinin eğitimlerini mükemmel bir biçimde alabilmelerini sağlamıştır. Geriye tek bir şey kalmıştır o da kız kardeşinin ölümünden sorumlu tutuğu Parford Dükü'nden intikam almak...  Bunu da Dükün evliliği hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarıp, çocuklarının gayri meşru olduğunu kanıtlayıp tek varisin kendisi olmasını sağlayarak yapacaktır. Ki bunu yapmıştır da. Çocukları gayri meşru olarak görülüp de dükalıktan ve mirastan pay sahibi olamayacaklarını, bütün her şeyin Ash'e kalacağını öğrenmişlerdir. Ash, bütün bu savaştan sonra adamın evine Parford Malikanesi'ne gider ve oraya yerleşir. Orada Dükün hemşiresi rolünde olan ama aslında kızı olan Margaret'ten oldukça etkilenmeye başlar. Kızın hemşire olduğunu ve kimsesiz olduğunu düşünürken bile ona aşık olmaya başlayan Ash, Margaret ile olan ilişkisini, genç kadının kardeşleri ile olan savaşını ve düklüğü garantilemesini sağlayacak Lordlar Kamarası'nın son kararını savaşını vermektedir. Bir de kendisini kimsenin önemsemediği Margaret'ın aslında nasılda önemli olduğunu ve kendisine ait olduğunu kanıtlamaya çalışmaktadır. 

Öncelikle şunu söylemezsem içime kalır kitapta sevdiğim karakterlerin kusursuz olmamasıydı Mesela Ash, bir dük olmak için zekasını, iç güdülerini kullanıyordu ama okuma yazma bilmiyordu. Margaret ise uzatmalı nişanlısı tarafından cinsel istismara uğraşmıştı. Nişanlısının isteği üzerine onunla birlikte olmuştu ve bakire değildi. Ana karakterler böyle şeyler okumaya alışık olmadığımız içi değişikti ve bu değişiklik... yani karakterlerin mükemmel olmaması çok güzeldi. O dönemim kitapları için her ikisinin de durumu çok ciddi boyutlarda skandal nedeni... 


~~~*~~~
"Benim değil, senin beni seçmeni istiyorum," dedi Ash, "tamamen kendi isteğinle, gerçekten ve içtenlikle beni seçmeni istiyorum. Sana baskı yapmak, sona geldiğimiz ve başka şansın olmadığı için beni seçmen için seni zorlamak istemiyorum."
~~~*~~~

Bir de kitapta bir diğer sevdiğim şey ise Margaret'in kimliği ile ilgili Ash'e yalan söylemesi ve bu gerçekler ortaya çıktığında Ash'in olaylara genç kadın tarafından bakması ve onu korumak için çabalaması çok güzeldi. Genelde başka bir yazar olsa bu sırdan ve yalandan dolayı olay çıkarır karakterleri ayırırdı... bu kitapta o yoktu. 

Bunun haricinde bir de güzel olan şey karakterlerin kardeşlerine karşı olan sadakatleri, sevgileri ve onlar için göze aldıklarıydı. 

Bunların haricinde de kitapta benim için ele avuca sığar bir şey yoktu. Açıkçası okurken sıkıldım. Resmen kitap gitmiyordu. Aşırı durgundu... hiç bir olay yoktu. Hani bir evin içinde iki üç kişiyle geçen filmleri izlersiniz de film bittiğinde yani bu neydi şimdi dersiniz işte öyle bir kitaptı benim için. 

Sevemedim ben kitabı ne yazık ki. Ki dediğim gibi resmen kendimi zorladım bitirmek için ve bittiği için de koca bir nefes aldım. 

Tavsiye eder miyim? Çok nadiren tavsiye etmem bir kitabı ve bu kitabı da tavsiye etmiyorum. 

Sırf emekler olduğu için bir kitaba 1 vermek acımasızlık gibi geldiğinden 5 üzerinden 2 veriyorum. 


Turner Serisi


~~~*~~~
"Her zaman böyle olmalısın" dedi Ash zorlukla.
"Sonra?"
"Kendinden emin olacaksın. Güçlü. Dizginlenemez."
Margaret başını iki yana salladı. "Ben kendimden emin değilim Ash. Ben sadece... sadece..."
"Benden eminsin."
Margaret başını kaldırdı. Ash'e şaşkınlıkla baktı ve sonra yavaşça başını sallayarak bunu doğruladı. "Evet. Çünkü ruhumu sen anlıyorsun. Bunun benim için ne anlama geldiğini yalnızca sen biliyorsun."
~~~*~~~


Kitabın adı     : Anlasana
Orijinal adı     : Unveiled
Yazarı            : Courtney Milan
Çevirmen        : Balma Dehni
Yayınevi          : Epsilon
Sayfa sayısı     : 408

Kitabın tanıtım yazısı: 

Ash Turner hayatı boyunca ailesini mahveden adamdan intikam almak için beklemişti ve şimdi adaletin yerini bulmasının zamanı gelmişti. Parford Malikânesi'nin yeni varisi olarak hak ettiği yeri almaya, eski dükten boşalan yere yerleşmeye kesin kararlıydı. Ama bunu gerçekleştirmek isterken kendini kışkırtıcı ve tüm intikam hayallerini bir anda yok edecek güçte bir güzelliğin karşısında bulacağını, her geçen gün daha da artan bir arzuyla ona doğru çekileceğini bilemezdi. Ama hayatının aşkı olacaktı…

Leydi Anna Margaret geleceğini ve babasının mirasını çalan, bu yüzden onu kendi evinde bir casus gibi yaşamak zorunda bırakan adamdan nefret etmesi gerektiğini biliyordu. Ama bir yandan dükün yeni varisi hakkında bilgi toplamaya çalışırken, diğer yandan için için yanan bir aşka karşı koymayı nasıl başaracaktı?







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın