25 Eylül 2021 Cumartesi

0 Lyssa Kay Adams - Aşık Erkekler Kitap Kulübü (Bromance Book Club #1)



~~~*~~~
"Yaptığım ya da söylediğim korkunç sözleri geri alamam. Tek yapabileceğim, ne kadar pişman olduğumu ve sana karşı hislerimin ne kadar samimi olduğunu kanıtlamaya çalışmak. Eğer bana izin verirsen."
~~~*~~~ 

 

Bu kitabı aldığımdan beri herkes bana okumalısın deyip duruyordu, açıkçası ben de ne kadar tavsiye edilirse o kadar meraklanıyordum. Sonunda okudum ve insanların bu kitabı bu kadar çok sevmelerinin nedenini anladım. 

Kelimenin tam anlamıyla sevilecek bir kitap. 

Bu kitap Bromance Book Clup serisinin birinci kitabı umarım Nemesis bekletmeden diğer kitapları da çevirir. çünkü hem eğlenceli hem romantik hem de bir ilişkinin nasıl olması gerektiğine dair ipuçları olan bir kitap. Aslında romantik komedi tadında çabuk okunan, su gibi akan, eğlendiren bir kitap. 

Bu türü seviyorsanız mutlaka alın. Hatta seri tamamlansın öyle alayım diye düşünmenize gerek yok çünkü her kitap başka bir karakteri anlatıyor bu yüzden hikaye yarım kalmış olmuyor. 


~~~*~~~
Eğer bir erkek seni terk etmek istiyorsa arkasından el salla ve kapını kilitle. Bir ümitsiz vakanın peşinden koşmaktan çok daha önemli işlerin var.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse, üç yıllık evli ve ikizleri olan ünlü beyzbol oyuncusu Gavin, karısının yatakta rol yaptığını fark ettiğinde karısı Thea ile yaşadığı tartışma sonrasında evden ayrılıyor. Otelde kalan Gavin, dibi vurmuş durumda çünkü karısına da deli gibi aşıktır. Onun bu durumunu gören arkadaşları Gavin'e yardım eli uzatıyor. Adamı kendilerinin dahil olduğu kitap kulübüne davet ediyor ve Kontes'in Aşığı adlı historical aşk romanını okuması ve ders çıkarması için veriyorlar. Her ne kadar başta dikkate almasa da Gavin, orada yazan cümlelerde ve erkek karakterin tavırlarında kendini görünce kitabı ciddiye alıp arkadaşlarını da dinleyip karısını geri kazanmak için savaşmaya karar veriyor. Thea ise, Gavin ile yaşadıklarından ve evliliklerinin başından beri olmadığı biri gibi davranmaya çalışmasından yorulmuştur. Her ne kadar kocasını sevse de geçmişinden gelen yaralar onu evliliğinde ve kocası konusunda temkinli yaşamasına sebep olmuştur. Öyle bir noktaya gelmiştir ki evliliğini bitirmek zorundadır. Ancak hesaba katmadığı şey kendisini geri kazanmak için savaşan kocasıdır. Çünkü adamın attığı her adımda ona olan sevgisi gün yüzüne çıkmakta ve kendi korkularıyla da yüzleşmek durumundadır. 

Gavin ve Thea'nın evliliklerini kurtarma, ailelerine sımsıkı tutunma, geçmişleriyle yüzleşme yolculuğunu eğlenceli bir şekilde ve oldukça romantik bir şekilde okura sunulmuştur. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitaptaki historical romans detaylarına bayıldım, çünkü içimdeki historical romans sever o detaylarda mest oldu. Keşke daha fazla okuyabilseydik diye düşündüm. 

Ayrıca klasik türdeki aşk romanlarında hep kadınların oynadığı rolü bu sefer erkeklerin oynaması çok değişik bir deneyim oldu ve bu yüzden de ekstra sevdim. Genelde kitaplarda evliliği sallantıdaysa kadın uğraşır, arkadaşlarıyla planlar yapar falan... burada bu durum terse dönüyor :) Ahh sevmek için bir neden daha işte :)


~~~*~~~
"Eğer kadınların büyük çoğunluğu bir şeyden hoşlanıyorsa toplum otomatik olarak bu şeyle dalga geçmeye başlıyor. Aşk romanları gibi mesela. Kadınlar seviyorsa saçma olmalı, değil mi?"
~~~*~~~ 

Gavin'in kitaptan öğrendiklerini uygulaması, işe yaradığını gördüğünde daha bir hevesle kitabı okuması çok şekerdi ve eğlenceliydi. Hatta erkek karakterin sözlerini bazen Thea'ya söylemesi de kopyacı seni dedirtti. 

Zaman zaman Gavin'in aklında kitap karakteriyle yaptığı tartışmalar da kitabın en eğlenceli kısımlarıydı. 

Zaten bütün bunların yanında arkadaşlarının ve kulübün amacı ve destek olma şekilleri de çok süperdi. Okuması zevkli kısımlardı. 

Thea ise... zaten geçmişinden, çocukluğundan yaralı gelmiş bir kadın olarak Gavin'e olan aşkına tutunamaması, evliliğinin yürümesi için rol yaparken son radde gelmesi ve sonrasında olanlar onun haklı olduğunu düşündüğüm kısımlardı. Hatta şöyle bir bakınca Gavin'in de öyle sorunları vardı... 

O kısımlar güzel detaylardı. 

Thea'nın Gavin'e tavrı, yumuşamakla yumuşamamak arasında kalması, flörtez hallerine verdiği tepkiler hatta zaman zaman Gavin'in bile söyledikleri ve yaptıklarına aldıkları karşılığın şaşkınlığı çok tatlıydı. 

İkizler ise... mükemmellerdi. Ben böyle kitaplarda çocukları okumayı çok seviyorum bana daha gerçekçi hissettiriyor. 

Kitapta aslında evli çiftler arasında para kazanmanın, seksin, bir evi paylaşmanın yanında birbirini tanımanın, gözlemlemenin ve daha da önemlisi iletişim kurmanın da önemini gösteriyordu. 

Daha çok konuşursam spoiler vereceğim bu yüzden susuyorum. Ancak şunu özellikle söylemeliyim ki aşk romanları okumaları, bunu sevdikleri kadınları anlamak için yapmaları çok şekerdi. :) 

Ben kitabı çok sevdim. Keşke ikinci kitap çıksa da hemen okusam modundayım. 

Romantik komedi sevenler, romans sevenler şiddetle tavsiyem okuyun :) 


~~~*~~~
Dünyada hiç kimse, canı burnuna gelmiş bir kadın kadar güçlü olamazdı.
~~~*~~~ 



Bromance Book Club Serisi

  • Aşık Erkekler Kitap Kulübü
  • Undercover Bromance
  • Crazy Stupid Bromance
  • Isn't It Bromance?



    Kitabın adı     : Aşık Erkekler Kitap Kulübü
    Orijinal adı     : The Bromance Book Club
    Yazarı            : Lyssa Kay Adams
    Çevirmen        : Gülfem Çırak
    Yayınevi          : Nemesis Kitap
    Sayfa sayısı     : 328

    Kitabın tanıtım yazısı:

 
Kitap kulübünün İlk kuralı:
Kitap kulübünden kimseye söz etme.

Yıldız beyzbol oyuncusu Gavin Scott’ın evliliği büyük çıkmazdadır. Karısı Thea’yla ettiği büyük bir kavganın ardından kendini kaybeder. Bu, zaten sorunlu olan evliliklerinde bardağı taşıran son damladır. Thea boşanmak isteyince gözleri açılan Gavin, gururu ile korkusuna yenik düştüğünü fark eder.

Âşık Erkekler Kitap Kulübü’ne hoş geldiniz.

Çaresizce evden ayrılmak zorunda kalan Gavin, yardımı hiç beklemediği bir yerde bulur: Şehrin önde gelen erkeklerinin toplanıp aşk romanları okuduğu gizli bir kitap kulübü. Genç adam kulübün seçtiği Kontesin Âşığı kitabının ve arkadaşlarının yardımıyla evliliğini kurtarma yolunda ilk adımı atar. Fakat bu bahtsız Romeo’nun, içindeki kahramanı ortaya çıkarıp karısının güvenini yeniden kazanabilmesi için süslü sözcükler ve jestlerden çok daha fazlasına ihtiyacı olacaktır.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın