26 Ocak 2022 Çarşamba

1 Dizi Yorumu // My ID is Gangnam Beauty

Her ay bir tane dizi izlemeyi planlıyordum ve bu ayın dizisi de yine K-Drama olarak geçen My ID is Gangnam Beauty oldu. 

Amacım her gün bir bölüm izlemek olacaktı ama dayanamadım bitirene kadar sadece diziyi izledim ve elimdeki kitabı okuyamadım. Ki büyük beklentilerle elime aldığım kitabı bitiremedim. Neyse dizi bittiğine göre kitabıma geri dönebilirim. 

Diziyi Netflix'den izledim, muhtemelen internette de bulabilirsiniz çünkü sanırım Netflix dizisi değil... 

Genel izleyici kitlesine hitap eden bir diziydi bence. Ailecek izlenecek bir dizi diyebilirim. Üniversite öğrencilerini anlatsa da aile ilişkilerine, arkadaşlıklara ve aşka değinen bir konusu var ama bunun altında ise gençlerin görünüşe göre aldıkları tavırları ve karşılarındaki insanları nasıl yargıladıklarına da değinen bir kurguya sahip. 

Bölümler bir saat ve biraz üzerinde değişiyordu. Ama genelinde bir saat civarıydı. Zaten nasıl bölümlerin bittiğini anlamıyorsunuz her bölüm bir olay var resmen. 

Sezon sayısı    : 1 sezon
Bölüm sayısı   : 16 bölüm
Türü                : Romantik - Komedi 
Yaş Sınırı        : +13
Yapım tarihi   : 2018

Oyuncular      : Soo-hyang Im, Cha Eun-woo, Woo-Ri Jo, Kwak Dong-yeon... 

Dizinin kısaca özetin yazmak gerekirse; Kang Mi Rae, küçüklüğünde çirkin bir yüze sahip olduğunu düşünerek ve arkadaşlarının kendisiyle hep dalga geçmesine fazlasıyla takılmış ve içerlemiştir. Üniversiteye gitmeden önce de bir dizi estetik operasyon geçirerek güzel bir genç kız olmuştur. Üniversiteye de yeni yüzü, yeni görünüşü ile güzel bir kız olarak başlarken geçmişinin gündeme gelmeyeceğini yeni başlangıç yapacağını düşünür. Ancak ortaokulda beraber okuduğu ve oldukça popüler olan Do Kyung Seok ile aynı okulda ve bölümde olması işleri karıştırır. Her ne kadar Do Kyung Seok, onun çirkin olduğunu düşünmese de geçmiş yüzünü biliyor olması Kang Mi Rae'yi oldukça rahatsız eder. Ancak bununla da kalmaz, okuldaki popüler olma yolunda gitmesi ve güzelliğiyle dikkat çekiyor olması da kıskançlıkları ortaya çıkarır. Kang Mi Rae'nin çirkin olduğu ya da estetik operasyonları gündeme gelmektedir. Her türlü olay da yanında olan Do Kyung Seok ise, içten içe Kang Mi Rae'ye aşık olmaktadır. Kang Mi Rae ise insanları görünüşleriyle yargılamayı yavaş yavaş bırakmaya başlarken de kendi içinde aşkı ile savaşıp Do Kyung Seok'la beraber olup olmayacağını izliyoruz. 

Aslında dizinin verdiği mesajlar güzeldi. İnsanların, gençlerin güzellik uğruna yaptıkları ama aslında görünüşün nasıl yanıltıcı olduğunu çok güzel ortaya çıkarıyordu. Bir şekilde küçüklüklerinden gelen travmalar ise gençlerin geleceğini de şekillendirdiğini ortaya koyuyordu. Böyle bakıldığında dizinin verdiği mesajlar çok iyiydi. 

Bunun yanında sevgisiz büyümenin, gençlerin üzerindeki etkisine de değinerek aile sevgisini göz önüne getiriyordu. 

Kurgu ve içerik olarak güzeldi. Ama... işte amalar bütün güzellikleri alıp götürüyor. 

Oyunculuklar çok güzeldi diyemem. Öncelikle Kang Mi Rae'yi oynayan ve Do Kyung Seok'u oynayan oyuncuları çok donuk buldum, mimiklerinin yoksunluğu, donuk ve soğuk duruşları açıkçası olmamış gibiydi. Bu yüzden yan rollerdeki karakterler daha dikkat çekiyor ve oyunculukları bunlarla kıyaslandığında daha iyi oluyordu. 

Diğer dizilerdense bu dizide çok fazla alkol, bar detayları vardı. Rahatsız oldum mu hayır olmadım. Bu tür detaylara takılan biri değilimdir ama birkaç tane izlediğim K-Drama'yla kıyaslandığında ilk defa bu kadar çoğunluğunu gördüğümü itiraf etmeliyim.

Neyse çok uzatmayayım, benim nazarımda ortalama bir diziydi ama verdiği mesajlar çok iyi olduğu için 10 üzerinden 7 veriyorum diziye. Güzel vakit geçirttiğini ve keyifle izlendiğini de not düşeyim :) 





 

 
 

1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın