13 Ocak 2022 Perşembe

2 Sally Thorne - %99 Benim


~~~*~~~
Bazı insanlar inatla bana yardım etmeye çalışıyorlardı. Güçlü olan kazanır mantığı. Ama hepsi yanılıyordu. Ben zayıf bir ceylan değildim, aslanı kovalayandım. 
~~~*~~~ 

 

Nefret Oyunu'nu çok seven bir okur olarak bu kitabı okumasam olmazdı. Yazarın üç kitabını da aldım zaten ve her ay bir tane okuyarak yazarın kitaplarını tamamlıyorum. Hem çabucak bitmemiş oluyor kitapları hem de her ay bir doz Sally Thorne alıyorum, umarım ben son kitabı da okumadan yeni kitap haberi alırız. 

Yazarın bu kitaptaki anlatımı, kurgusu daha farklıydı. İstemsizce Nefret Oyunu ile kıyaslıyorum ama şunu söylemeliyim ki o kitapta eğlenceli sahneler vardı ama bunda o eğlenceli sahneler "ya ama yaa" diyerek gülümsemelikti. 

Yine aşk ve tutku dolu bir kitap olsa da arkadaşlık ilişkilerine, kardeşlik bağlarına ve aile ilişkilerine değinmişti. Tabi bunun yanında da karakterlerin iş hayatlarına, hedeflerine, kendileri ile olan ruhsal duruma da değinmesi çok güzeldi. 

Ancak... dikkatimi çeken bir şey oldu. Yazarın Nefret Oyunu'nda da bunda da aynı şeyi yapmış erkek karakterleri aileden sorunlu, hafiften özgüveni düşük, hep aşık olduğu kadının kendinden daha iyi olduğunu düşünecek durumda kurguluyor. Hoşuma gitmiyor değil gidiyor çünkü o kadar çok mükemmel adam modeli okuduktan sonra bu çok hoş bir değişiklik oluyor. En azından benim için.


~~~*~~~
Çekip gitmek için can atıyordum. Eğer ilk giden ben olursam, kimse beni terk edemez. 
~~~*~~~ 

Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse; Darcy, kalp hastalığı olan ama buna rağmen her şeye meydan okurcasına barmenlik yapıp alkol almayı seven bir kadındır. Büyük annesinden kendisine ve ikizi Jamie kalan eski evde yaşamaya devam etmektedir. Ama aslında seyahat etmeyi seven ve her sorunda her şeyi geride bırakıp kaçıp giden biri olmasına rağmen pasaportunu bulamadığı için o evde kalmaya devam edip çalışıyordur. Ancak bir gün ikiz kardeşi Jamie, olaya dahil olup da çocukluk arkadaşları olan Tom'u da olaya dahil edip eski evi restore edip satmayı planlamaya başlayınca Darcy'nin şimdiye kadar kaçmaya çalıştığı aşkı Tom ile beraber bu restorasyon işinde çalışmaya başlar. Darcy, Tom'a karşı olan duygularını ve tutkularını açık açık dile getirirken Tom, hem Darcy'e olan duygularını bastırıp hem de Jamie ile olan arkadaşlığını bozmamak adına kendini geri çekmektedir. Ancak aşk ve tutku kazandığında da olaylar karışacaktır. Çünkü hesapta olmayan yüzleşmeler, duyguların dışa vurumları olmaya başlar... Bütün bunlardan sağ çıkmaya başarabilen bir aşk olacak mı? Ya da üç gencin ilişkisi ne hale gelecek? 

Bunların okunduğu romantik komedi tadında su gibi akan bir kitaptı. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki seriyi aldığımda herkes bana bu kitabın Nefret Oyunları kitabının altında olduğunu söyledi. Ya beklentimi düşürdüm farkına varmada ya da ciddi anlamda kitabı sevdim. Bilemiyorum ama ben bu kitabı sevdim. 

Karakterleri sevdim. Karakterlerin mükemmel olmayışını sevdim. Zaman zaman kendilerine özgüveninin olmaması, tereddüt eder halde olmaları, eksiklikleri, anlık tavırlarıyla sevdim. Ben kitabı diğer okurların aksine sevdim. 

Öncelikle Darcy'nin karakterini, hep kendime yeterim tavırları ama içten içe ikizine duyduğu özlem, kalp sorunu yaşamasına rağmen insanların bunu bilerek kendine dikkat etme çabasına tepkisi çok güzeldi. 

Tom ise... geçmişten gelen yaşamışlıkları, duygularını bastırması, bir şeyler başarma çabası ve bunun yanında aşık olduğu kadınla arasına koymaya çabaladığı sınırı güzel anlatılmıştı. 


~~~*~~~
"Kendi kalbini kendin kırdın ve artık kendini affetmen gerekiyor."
~~~*~~~ 


Evin restore edilme detayları, çalışmaları, ekiple olan iletişim çok hoştu. Severim bu tür detayları. Ancak daha çok sevdiğim şey, Tom ve Darcy'nin arasındaki kimya ve çekimdi. Darcy'nin üstelemesine karşılık Tom'un onu itme çabası... 

Bir de Jamie'nin geldiği sırada Darcy'nin yaşadığı kalp sorunu ve ikisinin arasındaki iletişim çok güzeldi. Kardeş olmak böyle bir şey.

Tom'un her şeyi batırdım diyerek her şeyi ardında bırakması ve Jamie ile Darcy'nin düştüğü boşluk, Tom'u özlemelerine rağmen onun yarım bıraktığı işi tamamlama çabaları çok güzeldi. 

Ayy bilemiyorum ben sevdim bu kitabı. Güzeldi. Ki bence duygusal kısımlarıyla da güzeldi. 

Bu arada kitabın sonunda ki bölüm vardı. Bir bölüm Darcy ve Tom, Jamie için yazılmış %1'lik bir bölümdü. Diğeri ise Nefret Oyunu'nunda yazılmış bir bölümdü. Sevdim bu kısa bölümleri :)

Bence denemelisiniz ;) Benim puanım 5 üzerinden 5 veriyorum ;) 


~~~*~~~
"Sen her zaman en doğru şeydin. Tanıştığım her erkeği kafamda seninle kıyasladım. Hiçbiri senin tırnağın bile etmez. Beni korkutan da bu. Hayallerindeki erkeği elde edemediğinde ne yapabilirsin ki?"
~~~*~~~ 


Kitabın adı      : %99 Benim
Orijinal adı     : 99 Percent Mine
Yazarı            : Sally Thorne
Çevirmen        : Bilgesu Yaprak
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Vurulmak (eylem): Genellikle elde etme şansınızın olmadığı birine duyulan, güçlü ve çoğunlukla kısa süren aşk.

Darcy Barrett, dünyanın dört bir yanında erkekler üzerinde geniş çaplı bir inceleme yapmıştı ve kesinlikle söyleyebilirdi ki kimse Tom Valeska’nın tırnağı bile olamazdı. Ne yazık ki Tom aynı zamanda ikiz kardeşi Jamie’nin en yakın arkadaşıydı ve daima %99 ona sadıktı.

Büyükanneleri ikizlere yıkık dökük bir kulübe ve altından kolay kolay kalkamayacakları talimatlar bırakmıştı. Darcy’ye kalsa, restorasyon işlerine karışmaktansa ilk uçağa bir bilet alıp ardına bile bakmazdı. Fakat verandasında beliren tanıdık yüz, onun yorgun kalbinin tekrar çarpmasına ve yıllar önce kaybettiği şansına yeniden tutunmasına sebep olacaktı.

Çok geçmeden havada uçuşmaya başlayan kıvılcımların sebebi arızalı kablolar değildi. Darcy artık Tom’un kalbinin %1’i ile yetinmek yerine rolleri değiştirmeye karar vermişti: Bu defa Tom Valeska %99 onun olacaktı.

“Komik, içten, zekice ve seksi – %99 Benim’de bir aşk hikâyesinden istediğim her şey var! Sally Thorne hızla en sevdiğim yazarlardan birine dönüşüyor ve sıradaki kitabını okumak için sabırsızlanıyorum!” —Sarah J. Maas, #1 New York Times çoksatan Cam Şato ve Güller ve Dikenler Sarayı serilerinin yazarı

“Hem komik hem heyecanlı hem de alev alev bir romantizm… Tam da Sophie Kinsella ve Christina Lauren hayranlarının severek okuyacakları bir roman. Son sayfayı çevirdiğinizde saatin kaç olduğunu unutacaksınız.”
— Booklist

“Thorne, komşunun oğlunun asi kıza âşık olduğu bu yavaş ilerleyen romantizmde kıvamı tutturmuş… İkisinin arasındaki kimyayı fark etmemek imkânsız ve Darcy’nin alaycı yorumları romanın en iyi yanlarından biri.”
— Publishers Weekly






2 yorum :

  1. Keyifli bir kitap anlaşılan. Sen sevdiysen şans veririm ben de abla, yorumun için teşekkürler :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bir şans verebilirsin, seversin gibi geliyor :) <3

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın