18 Aralık 2022 Pazar

0 DİZİ YORUMU // Doom At Your Service

 

Birkaç ay önce başladığım bir dizinin yorumuyla geldim. Aslında kısacık bir dizi ama sadece buna odaklanırsam kitap okuyamam diye kendimi frenleyerek izledim sonucunda anca bitirdim. 

Bu diziyi keşfetme sebebim dizinin OST videosuydu. Ailee'nin Breaking Down videosu dizinin görüntülerinden oluşuyor ve izlerken hep bu diziyi izlemeliyim dedim. Sonucunda diziye başladım. Videoyu tıklayarak izleyebilirsiniz ya da yorumun altına direk youtube videosunu ekleyeceğim. 

Özellikle söylemeliyim ki dizinin baş rol erkek oyuncusu da izleme sebebim olabilir. Klipte öyle rollerdeydi ki izlemem gerektiğini düşündüm ki zaten konusu da oldukça ilgi çekiciydi. 

Fantastik bir kurgusu olduğunu da dile getirebilirim. 

Sezon sayısı      : 1 sezon
Bölüm sayısı     : 16 bölüm
Türü                 : Fantastik, Romantik, Dram
Yaş Sınırı          : +16
Yapım tarihi     : 2021
Oyuncular       : Park Bo-young, Seo In-Guk, Lee Seo-hyuk, Kang Tae-oh, Shin Do-Hyun, Jung Ji-so, Dawon, Woo Hee-Jin, Nam Da-reum, Choi So-Yoon

Puanım             : 7 / 10


Öncelikle dizi başlarda çok daha yüksek puanlıktı benim için ama sonlara doğru ne yazık ki puanım düştü çünkü şu kurgu göreceli bir şekilde mutlu sonlu olmalıydı... Tabi benim düşüncem bu... dizideki yazarlardan birinin bu kurguya bir son yazmıştı farkının olmasını istiyorsan ona göre bir son yazmalısın diye.. bence de öyle olmalıydı. 


Dizinin öncelikle konusuna değinip sonrasında yorumumu anlatacağım. 

Tak Dong Kyung, beyin tümörü olduğunu ve üç aylık ömrü kaldığını öğrendiğinde hayatının şokunu yaşar. O gece çok fazla alkol alarak sarhoş olur ve bir yıldız kaydığını gördüğünde isyankar haliyle bir dilek diler. Bütün dünyanın yok olmasını... 
Myul Mang, Tanrı tarafından yıkımla yetkilendirilmiş, gittiği her yere yıkım, ölüm ve kabus getiren bir adamdır. Bu durumdan memnun olmasa da yapmak zorundadır ve kendince bundan bir çıkış bulmaya çabalar ama asla bulamaz. Ama bir gün Tak Don Kyung'un dileği onlarca dileğin arasında kulağına geldiğinde bunu dünyayı yok etmek için bir fırsat olduğunu düşünerek genç kızın yanına gider. Dileğini kendisine karşı tekrar söylemesini ister. Ama hesaba katmadığı şey sarhoşluk anında söylediği dileği aslında gerçekten istemiyor olan Tak Dong Kyung'un bu yıkımı dilemeyecek olmasıdır. 
Başlarda Myul Mang'a inanmayan genç kadın, onun yapabildiklerini gördüğünde inanır ve genç adamla bir anlaşma yaparlar üç aylık ömrünün sonuna geldiğinde bu dileği dileyecektir eğer ki dilemezse en çok sevdiği kişinin ölümüne sebep olacaktır. Bu anlaşmanın sonucunda Tak Dong Kyung, kendince bir plan yapar eğer genç adama aşık olur da en sevdiği kişi o olursa dileğini dilemese de ölecek kişi genç adam olacaktır Mantıklı bir plan olmasına rağmen genç kadının hesaba katmadığı şey genç adama aşık olurken onu tanıması, yaptıklarından hiç hoşlanmasa da yapmak zorunda kalması ve dahası da genç adamın da ona aşık olması sonrasında yaşadığı mutluluğun bitecek olmasıdır. Şimdi ne yapacağını bilemeden yaşarken, bir yandan da hayatına devam ederken bir çıkış aramaya çalışmaktadır. Çünkü zamanı her geçen gün azalmaktadır. 

Böyle anlatıldığında dizi cidden çok güzel geliyor değil mi? Gerçi dizi cidden çok güzeldi .İlk bölümünden son bölümüne kadar keyifle izlediğimi söylemeliyim.  Heyecan hiç bitmiyor, soluksuz izleniyor ve daha da önemlisi aşk çok güzel işlenmişti. 

Efektler, Myul Mang -dizi de Yıkım olarak geçiyor- yaptıkları, olağanüstü yetenekleri, çok güzel anlatılmış ve görsellendirilmişti. Zaten rolde adama öyle bir yakışmıştı ki izlemekten keyif aldığımı söylemeliyim. Cidden başka kimse olamazdı bu rolde. Adamın ciddiyeti, bakışları, bazen alaycı gülüşü... off ya çok aşık olunasıydı. 😍

Tak Dong Kyung'un ailesi için göze aldıkları, sevdiği insanlar için yaptıkları çok güzeldi. 

Dizideki en güzel şeylerden biri zaten aile ve arkadaşlık ilişkilerine değinmesiydi. O kısımlar tam da benim sevdiğim gibiydi. 

Baş rollere çok takılı kalır yan rolleri pek önemsemem normalde ama bu dizide kesinlikle favori çiftim Cha Joo Ik ve Na Ji Na'ydı. Cha Joo Ik, resmen sevdiği kadını elde edebilmek için pes etmemesi, Na Ji Na'nın eski aşkında takılı kalmasına rağmen Cha Joo Ik için hisleriyle yüzleşme korkusu çok güzel anlatılmıştı.

Bence bu dizideki en iyi rol Cha Joo Ik ve Myul Mang rollerindeki oyunculardı. Cidden haklarını vermişlerdi rollerin. İkisinin olduğu sahneler favorimdi. 

Dizi son iki bölüme kadar çok güzeldi. 14. bölümde yaşanan olaylardan sonra ortadan kaybolma zamanı gelen Myul Mang'ın gidişi ve Tak Dong Kyung'un yalnız kalışı güzeldi. Bence öyle de kalmalıydı... diziyi bence eşsiz kılacak şey de o olurdu. Ama tabi mutlu sonlar hep değişir ve aşıklar hep kavuşmalı diye düşünmüşler sanırım ve çiftimiz kavuştu. 

Bence sonu daha farklı olmalıydı ama yine de güzeldi. Severek izledim ve keyif aldığımı da söylemeliyim. 

Şimdi size diziden birkaç alıntı paylaşıp fragmanı ve Ailee'nin videosunu bırakıyorum 💜



"Eğer bir şey kazanırsan, bir şeyi kaybedersin. Hayatta kazandığın her şey kaybettiğin şeyler sayesinde. "
 

"Dünyanın sona ermesi gerektiğini düşünüyor musun?
"Pek sayılmaz."
"O zaman, neden bunu yapıyorsun?"
"Çünkü var olması da gerekmiyor."


"Seni çözdüm. Yemiyorsun, uyumuyorsun ve ağlamıyor musun? Merhamet de sevgi de hissetmiyor musun? Çünkü insan değilsin öyle mi? Ama ben hissediyorum. Çünkü insanım. Yani planım... seni sevmek. O zaman... hiçbir şey kaybetmeden yaşayabilirim. "
 

"Bir şey sistemi bozarsa bu yanlış programlandığı anlamına gelir. Hatalı olan bir şey silinmelidir. "
 

"Neden sevmek istemediğimi hatırladım. Aşk acı getirir. Sevdiklerin gittiğinde bu acı dayanılmazdır. İnsanların yarattıkları gerçekten harika. Günahlar ve aşk... her zaman dünyayı tersine çevirir." 
"Kimseye aşık olmamalıydım.  
 

"Yok olmak beni korkutmadı. Ama seni görememek korkuttu.
 

👆 Dizinin fragmanı 👆

👇 Ailee - Breaking Down (OST) 👇










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın