23 Ocak 2023 Pazartesi

0 ALINTILAR // Judith McNaught - Cennet


...

Cesaretini toplamak için derin bir nefes aldı ve devam etti.  "Bugün öğleden sonra apar topar yönetim kurulu toplantısına çağrıldım. Çok kızgındılar. Beni seninle ilgili konularda şirketin menfaatlerini korumamakla suçladılar."

Matt, sert bir sesle, "Çok aptalmışlar," dedi. "Seni ilgilendiren tek şeyin Bancroft Şirketi olduğunu anlara söylemedin mi?" 

"Tam olarak değil," dedi ve gülümsemeye çalışarak, "Benden seninle ilgili bazı ifadeler ve resmi mercilere yazılmış şikayet mektupları imzalamamı istediler. Spyzhalski cinayetiyle ilgili olduğuna, benden aldığın bilgilerden yararlanarak şirketin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığına ve bomba olaylarında parmağın olduğuna dair suçlamalarda bulunmamı izlediler."

Matt alaydı bir ifadeyle, "Hepsi o kadar mı?" diye sordu. 

Meredith, "Tam olarak değil," dedi. Matt'in yüzünde hala onunla ilgilendiğini gösteren sıcaklık, bir işaret arıyor ama göremiyordu. Gördüğü tek şey insanların etraflarında toplanmaya başlıyor olmalarıydı. "Onlara..." genç kadın bir an durakladı, Matt'in kendisini dinlemek istemediğini düşünüyordu.

Matt, "Onlara ne söyledin?" diye sordu. Meredith yeniden ümitlenerek sözlerine devam etti. "Onlara," dedi, başını gururla yukarı kaldırarak, "bana onlara söylememi tavsiye ettiğin şeyi söyledim."

Matt'in yüzündeki ifade değişmemişti. "s**tir olup gitmelerini mi?"

"Yo, tam olarak öyle değil," dedi. "Onlara cehenneme kadar yolları olduğunu söyledim."

Matt cevap vermemişti. Genç adamın gözlerinde beliren gülümsemeyi gördüğünde Meredith'in kalbi heyecanla çarpmaya başladı. "Sonra," diye sözlerine devam etti. "Avukatın aradı ve altı gün içinde boşanmak için başvuruda bulunmazsam, senin adına kendisinin başvuracağını söyledi. Ona da dedim ki..."

Meredith durakladı, Matt, komik bir yüz ifadesiyle, "Ona da cehenneme kadar yolu olduğunu mu söyledin?" diye sordu. 

"Hayır... s**tir olup gitmesini söyledim!"

"Gerçekten mi?"

"Evet."

Matt genç kadının sözlerini bitirmesini bekliyordu. Onu daha fazla konuşturmak için gözlerinin içine bakarak sordu. "Başka?"

"Uzun bir seyahate çıkmayı planlıyorum," dedi, "artık bunu yapacak kadar zamanım var."

"İzne mi çıkıyorsun?"

"Hayır, istifa ettim."

Matt, "Anlıyorum," dedi. Sesi yumuşamıştı, Meredith genç adamın sevgi dolu bakışlarında boğulmak istiyordu. "Nasıl bir yolculuk planlıyorsun?"

Genç kadın sevgiyle, " Beni hala oraya götürmek istersen," dedi, "sanırım cenneti görmek istiyorum."

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın