24 Ocak 2023 Salı

0 Amanda Bouchet - Ateşli Yürek (Kralseçen Günlükleri #3)



~~~*~~~
Gerçek bir savaşçı acısına rağmen savaşır. Her şeye rağmen savaşır. Her şeyle savaşır.
~~~*~~~ 


 
Ve Kralseçen Günlükleri Serisinin 3. kitabı da bitti. Ne kurguydu ama dedirten cinsten bir kurguydu. Açıkçası tam da özlediğim fantastik-romanstı aynı zamanda. 

Serinin 3. kitabıymış bir kitabı daha çıkacakmış bekleyelim hepsini peş peşe okuruz falan diye düşünmeyin. Seri normalde 3 kitapla tamamlanıyor ve 4. kitapta bu seride tanıdığımız Griffin'in kız kardeşi Jocasta ile Beta ekibinin üyesi Flynn'in hikayesi o yüzden rahatlıkla seriye başlayıp bitirebilirsiniz. Son kitap çıktığında da devamını getirirsiniz. 

Umarım yayınevi bir novellası var serini 3,5 kitabı onu da çıkarır onda da Piers'ın hikayesi var... onu da okumak isterim her ne kadar kendisini sevememiş olsam da 🙈


~~~*~~~
"Liderlik mantık çerçevesinde bilgece kararlar vermektir," diyerek kızdı Piers. 

"Liderlik gerçekten liderlik etmektir, emirler yağdırıp arkada kalırken diğer insanları kalkan olarak kullanmak değil."
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Cat ve Griffin, Tarva Kalesini ele geçirdikten sonra buradaki zaferlerini ve güvenliği sağlamak için hemen harekete geçerler. Bu sırada tahmin edilemez hamlelerle gelen Piers ve sonucunda yaşadıkları hem Cat hem Griffin için bambaşka boyutlarda bir çizgi çizdirir hayatlarına... Bunun yanında Cat'in hamileliği ve düzensiz bir şekilde kendini gösteren büyüsü işleri iyice karıştırır. Çünkü en ihtiyacı olan zamanlarda ortaya çıkmayan ya da çok ansızın gelen güçleri Cat'i zor anlarda  bırakır. Bunu çözmeye çalışırken ve Fisa kalesini de ele geçirme planları yapmaya devam ederler. Darbe üstüne darbe yemelerine rağmen pes etmeden devam eden ideolojileri peşinde gitmeleri gerekmektedir. Çünkü onlara inan ve onlarla beraber olmaya gelen bir sürü insanı da yüz üstü bırakmamaları gerekir. Bu yolda iki kez Cat'in annesi ile karşılaşmaları ve ona karşı savaşı kaybetmeleri, kayıplar vermelerine rağmen sonucunda yapacakları savaşta zafer elde edebilecekler mi edemeyecekler mi kitapta görüyoruz. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Piers ile ilgili detaylarda... ilk kitaptan beri hep bir şey bekliyordum ondan ve beni şaşırtmadı Ama öyle bir sonu hak ediyor muydu bilemiyorum.. böyle kitaplarda yine de herkesin kendi mutlu sonu yaşamasını isterim. Piers'in bir kitabı var novella... onu da okumak isterim açıkçası. 

Cat'in hamileliği, bu konudaki tavırları, dikkatli oluşu, bebeğiyle olan iletişimi ve o detaylar çok güzeldi. Bunun yanı sıra düzensiz olan büyü gücü, onu kullanmayı keşfetme yolculuğu da çok güzeldi. Hele Zeus'un yıldırımlarına sahip olması ve onları kullanmaları süperdi. 

Griffin'in de kendi içindeki gücü, kardeşinin yaptıklarına tepkisi, en yakınlarına karşı yaşadığı şüphe ve güvensizlik... güzel anlatılmıştı ama öyle ihanetleri de hak etmedi bence. 


~~~*~~~
"Umut, her zaman herkesin içindedir. Onu ezip yok eder veya beslersin, iyice sarılır veya terk edersin. Elpis bütün umutların doğduğu kadim, ilk kıvılcımdır ve kendini yalnızca kendinden başkasını düşünen, kendisi için değil de başkası için savaşan savaşçıya bağlar."
~~~*~~~ 


Cat ve Griffin'in cadının evine yaptıkları yolculuk orada annesi ile karşılaşması güzel anlatılmıştı. Hele orada annesi ile yaşadıkları savaş, Griffin'in hiçbir şey yapamadan sadece kendini savunması, Cat'in düzensiz büyülerinin işe yaramaması ama her şeye rağmen savaşmaları da güzel anlatılmıştı. Orada cehennem çukurundaki detaylar, tanrıların olaya dahil olması nefes kesiciydi. 

Bunun yanı sıra terk edilmiş, istila edilmiş şehirde yaşanan savaş da nefes kesiciydi. Orada Cat'in savaşma çabası, Kato ile olan detaylar... özellikle Kato ile Cat'i konu alan detaylar... şuan onları anlatamıyor oluşumdan dolayı kıvranıyorum ama spoiler vermemek için susuyorum ancak şunu söyleyeyim kelimenin tam anlamıyla efsaneydi. 

Fisa'nın işgal edilmesi ve kalede yaşananlar aslında beklediğimden daha düşüktü. Açıkçası orada da daha önceki karşılaşmalarındaki gibi bir şey bekledim ama ne yazık ki öyle olmadı. Normalde oradaki beklentimin karşılanmaması adına puan kırabilirdim ama şöyle bir durum var ki hani güçlü insanlar kaybettikleri anda kendi sonlarını kendileri verirler ya Alfa Fisa, Andromeda'da kendi sonunu kendi verdi. O yüzden de puan kırmayacağım oradan. 

Cat'in kardeşinin Ianthe'nin kendi mutlu sonunu bulması çok güzeldi. Ipotane olan bir adamla aşk nasıl olur sadece Cat'in değil benim de hayal gücümün ötesindeydi ama büyülü yaratıklar sonuçta büyülüler yaratık hallerinden sıyrılıp da insan halini alabiliyorlarmış 🙈 böyle bir detay güzeldi. Ianthe'nin de ıpotone lideri Lycheron ile aşk yaşaması... kendi mutluluğunu bulması muhteşemdi. 

Ayy neyse çok uzatmayayım spoiler olacak diye çok detaya giremiyorum bu yüzden kısa keseceğim. Ancak şunu tekrar söylüyorum Cat ve Griffin'in hikayesi bu kitapla bitiyor bu yüzden seriyi peş peşe okuyup bitirebilirsiniz. 4. kitap Jocasta ve Fylnn hikayesini anlatıyor. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟

Yetişkin türdeki fantastik-romans türü severlere tavsiyemdir. Özellikle mitolojiyi seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Ayrıca erotizm sahneleri de olduğunu araya sıkıştırayım. Bu yönden de +18 olduğunu söylemeliyim. 


~~~*~~~
Griffin bana baktı. Elini kaldırıp yüzüme dokundu. "Sen Thalyria'nın kraliçesisin. Sen kalbimin kraliçesisin."

Göğsüm sımsıcak hislerle dolup taştı. Lycheron ve Ianthe gibi Griffin ve ben de artık çok farklıydık, birlikteyken ve birken çok daha güçlü ve daha dengeliydik. "Seni seviyorum. Sen beni olmak istediğim kişiyle dönüştürdün. Önümüzdeki geleceği görüyorum."

Griffin elini indirdi. Onun yerine kılıcını aldı. "Kaderini sahiplen, Cat."

"Benimle birlikte sahiplen." 
~~~*~~~ 




Kralseçen Günlükleri (Kingmaker Chronicles)




Kitabın adı     : Ateşli Yürek
Orijinal adı     : Heart on Fire
Yazarı            : Amanda Bouchet
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : Kralseçen Günlükleri #3
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 384

Kitabın tanıtım yazısı: 

NİHAİ SAVAŞ BAŞLADIĞINDA

HERKESİ UMUT BİRLEŞTİRECEK

TANRILAR KRALİÇEYİ SEÇTİ, KRALİÇE İSE ONU

Cat Fisa’nın kaderi onu köşeye sıkıştırmıştı. Üç krallığı yeniden birleştirmek için atması gereken son bir adım kalmıştı. Ancak bunu yapmak için Alfa Fisa’yla, yani annesiyle bir ölüm kalım savaşına girmek zorundaydı.

Annesi her zamankinden güçlüyken Cat’in büyüsü ona itaat etmeyi reddediyordu. Savaşın ortasında tüm güçleri başıboş bir şekilde serbest kalırsa, tanrıların armağanlarını kullanmanın bedeli ağır olabilirdi.

En yakınından gelen ihaneti bir türlü sindiremeyen Griffin’se, sevdiği kadını bu korkunç sorumluluktan kurtarmak istiyordu. Fakat kraliçe olmak için doğmuş Cat’in yanında hem kalkan kadar güçlü hem de kılıç kadar ölümcül olmalıydı.

Thalyria’da artık kimsenin kaybedecek bir şeyi kalmamışken, kalplerde filizlenen umut zafer mi yoksa yıkım mı getirecekti?

“Kesinlikle nefes kesici!” —Darynda Jones

“Ânında yılın favorilerine girdi!” —Bookriot

“Epik bir hikâye için heyecan verici bir son! Bayıldım!” —Jeffe Kennedy

“Cat çok zeki, becerikli ve ölümcül bir karakter. Ama bir o kadar da kusurlu oluşu onu inandırıcı kılıyor.” —Philadelphia Inquirer

“Amanda Bouchet epik Kralseçen Günlükleri’ni hem coşkulu bir dünya hem de dokunaklı bir duygusallıkla noktalıyor. Kaçırılmaması gereken güçlü bir üçleme.” —Grace Draven

“Nefes kesen bir romans, sürükleyici bir aksiyon, mitoloji ve bol bol siyasi entrika… Bouchet fantastik romansın çıtasını yükseltmeye devam ediyor.” —Booklist, starred review

“Bouchet’nin çarpıcı üçlemesi Kralseçen Günlükleri, tıpkı başladığı gibi yaratıcılık, deha ve macera ile duygusallığın nefes kesici dengesiyle sona eriyor.” —Kirkus, starred review

“Bouchet’nin serisi, tanrısallık ve insanlığın umutlu bir liderlik vizyonuyla dengelendiği bir finalle son buluyor.” —Publishers Weekly, starred review

“Okurlar yazsın bunu bir kenara! Ateşli Yürek, göz kamaştırıcı bir serinin muazzam finali. Bravo!” —RT Book Reviews Top Pick

“Taht Oyunları ve Wonder Woman seven ama biraz daha romantizm arayanları memnun edecek.” —Library Journal

“Büyü, aksiyon, romantizm… Sevdiğim her şey tek bir seride.” —Jennifer Estep






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın