15 Ocak 2023 Pazar

0 Amanda Bouchet - Ateşin Nefesi (Kralseçen Günlükleri #2)


~~~*~~~
"Sen kalkansın, ben de kılıç. Birlikte yeni bir dünya yaratacağız.""
~~~*~~~ 
 

Kralseçen Günlükleri serisinin 2. kitabıyla Cat ve Griffin'in macerası devam ediyor. Açıkçası oldukça nefes kesiciydi ve iyi ki seriyi çıkar çıkmaz okumamışım bitmesine yakın başlamışım dedim çünkü resmen sıradaki kitap diye yalvarabilirdim. 

Bu arada her ne kadar seri 4 kitaptan oluşuyor olsa da 4. kitap Griffin'in kız kardeşinin hikayesi o yüzden Cat ve Griffin'in hikayesi 3 kitapla tamamlanıyor ve rahatlıkla başlayabilirsiniz seriye.

Seri fantastik romans olmanın yanında erotizm içerikleri ve kanlı dövüş sahneleri yüzünden en az +18 yaş sınırında benim nazarımda bunu bilerek okuyun. 

~~~*~~~
Arkaya bakmanın berbat bir fikir olduğu niçin evrensel olarak kabul edilmiyordu bilmiyordum. Geriye bakmak sadece ileriye gitmeyi çok daha zor hale getiriyordu.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusunda değinmek gerekirse; Cat, Daphne tarafından bıçaklandıktan ve sonrasında tekrardan iyileşme sürecine geçtikten sonra her şeyin yoluna girdiğini düşünürken Griffin'in kendisi ile ilgili gerçekleri, kimliğini öğrendiğinde olaylar başlar. Çünkü Cat, Fisa'nın Betası, kayıp prensesidir. Bu gerçek Griffin'i şoka uğratır. Onu aslında kim olduğundan daha çok böyle bir sırrı saklamış olması onu şoka uğratır. Verdiği tepkiler sonrasında aralarında geçen gergin birkaç güne rağmen aralarındaki sorunları yoluna koyan ikilinin önünde çok daha büyük engeller ve sorunlar vardır. Çünkü artık Cat'in annesi Alfa Fisa Andromeda, genç kadının yerini biliyordur ve onu canlı bir şekilde istemektedir. Bunun yanı sırada Tarvalı'lar da Sinta krallığını istemektedirler. Kapıda bir savaş vardır ve bu savaşa hazırlanmak zorundadırlar. Cat'in kimliği Griffin'in ailesinde büyük bir şaşkınlık yaşatsa da herkes bu durumu kabullenip ona karşı eski tavırlarına devam etmektedirler. Bundan cesaret alan Cat ise onların yanında daha rahattır ve daha da önemlisi artık onları aileden biri olarak görmektedir. Şimdi ailesini, sevdiği insanları bu büyük savaşa hazırlaması gerekmektedir. Bunun içinde önce sınırlarını korumaya almak için İpotane'leri bulmaları ve onlarla anlaşmaları gerekiyor ardından da Argon Oyunları'nda kazanan olup Tarva Krallığını ele geçirmeleri gerekiyor. Bütün bunları da başarmaları için büyülü yaratıkları, Buz Düzlüklerini geçmeleri hayatta kalmaları ve ardından da Argon Oyunları'nda belki de kendilerinden daha güçlü olacak rakiplerini alt etmeleri gerekmektedir. 

Büyük savaş başlamadan, yeni bir başlangıç yapmaları için daha da güçlenmeleri ve birbirlerine güvenmeleri gerekiyor. Zaten tohumları atılan bu savaş ise... patlamak için hazırda bekliyor... 

~~~*~~~
Ben onun yaşaması için gerekli bir parçaydım. O benim aldığım nefesti ama belki de bunda sorun yoktu çünkü ben de onun soluduğu havaydım.
~~~*~~~ 


Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitap çok müthişti. Kitaptan normalde puan kıracağım ama bu sefer kırmadığım bir detay vardı. Cat kimliğinin açıklanması, ortaya çıkması ve verilen tepkiler... Tamam Griffin çok büyük tepki verdi ve Cat'in sebeplerini anladı falan ama bazı şeylerin bu kadar yetişkin bir şekilde karşılanmasına ve mantıklı tepkiler verilmesine alışık değiliz biz okurlar o kısımlarda büyük kıyametler, tripler falan bekliyordum. Olmadı... Aslında olmamasına sevindim çünkü olay Cat'in kimliğinin saklanmasından daha büyük çünkü genç kadının hizmet ettiği, temsil olduğu şey çok daha büyük... Griffin'in amacı da öyle ama yine de ne bileyim azıcık daha büyük olabilirdi o olay gibi geldi. Ama kitabı devamı öylesine nefes kesiciydi ki o kısım kısa sürede atlatılmış kriz olsa da olur dedim. 

Buz Düzlüklerine yapılan yolculuk müthişti. Açıkçası o kısımdaki yaşananlar.... Cat'in annesinin yaptığı büyüler... Kaos büyücüsüyle yaşananlar çok iyi anlatılmıştı. Özellikle Vrykolakas ile savaşları ve Cat'in bütün büyü saldırılarının işe yaramaması... Andromeda'nın büyüyle verdiği karşılıklar nefes kesiciydi. 

Hydra ile yaşananlar ise... of be böylesine heyecanlı kısımları okumak pahabiçilemezdi. Zaten Kato'nun içinde sakladığı gücün ortaya çıkmasını beklerken burada ortaya çıkış şekli süper ötesiydi. Tabi Cat yine yapacağını yaptı ama neyse... Sonunda Griffin'in korku ve endişeden ölümü olacak resmen 🙈

Neyse bu kısımlar kitabın nefes kesen kısımlarıydı anlatıp da spoiler vermeyeyim. 

~~~*~~~
"Kendinden korkmayı bıraktığında bu dünyadaki hiçbir şey seni durduramaz."
~~~*~~~ 


Argon Oyunları ile bir iki şey söylemezsem içimde kalır ama 😇 Oyunların anlatılması çok güzeldi. Oyun dediğimize bakmayın baya gladyatör savaşı gibi... iki takım karşı karşıya geliyor ve ya etkisiz hale gelen kadar ya da ölümüne dövüşüyorlar... Bunların arasına şöyle düşün tek büyü gücü olan Cat... karşılarında büyü gücü olan başka gruplar olduğunu düşünün... Oyunlar süperdi... özellikle de ölümün sınırlarında dolanmaları... 

Tarva Kralı Galen ile yaşananlar da bir diğer nefes kesen satırlardı. Dün akşam resmen kitabı bitirmeden yatamadım. Elimden bırakamadım kitabı. Öyle güzeldi ve öyle akıyordu ki... heyecanla ne olacak merakıyla okudum. 

Ayy spoiler vermeden yorumumu bitireyim yoksa çok fena kitabı anlatacağım ve henüz okumamış olan takipçilerim de kitaptan çok fazla spoiler yiyecekler. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟

Ben kitabı çokça sevdim. Gerçi seriyi de çok çok sevdim. Fantastik romans severlere şiddetle tavsiyemdir. 


~~~*~~~
"Dökülmekte olan vi bir yerden sonra onarmanın yolu yoktur. Yıkarsın. Molozları temizler ve daha iyi bir şey inşa edersin." Griffin'in irisleri etrafındaki gri parıltı beni bir mıknatıs gibi çekiyordu. "Sen sonun habercisi olabilirsin ama başka nesin biliyor musun?"

Başımı iki yana salladım, hala cevaptan biraz korkuyordum.

"Sen, agapi mou, aynı zamanda yeni bir başlangıçsın."
~~~*~~~ 




Kralseçen Günlükleri (Kingmaker Chronicles)




Kitabın adı     : Ateşin Nefesi
Orijinal adı     : A Breath of Fire
Yazarı            : Amanda Bouchet
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : Kralseçen Günlükleri #2
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 424

Kitabın tanıtım yazısı: 

TANRILARIN BİÇTİĞİ KADERİ
DÜNYALARI YOK EDECEK

Cat, Griffin’in misyonuna artık inanıyordu: Barış ancak krallıkların birleşmesiyle sağlanabilirdi. Ama diyarın önde gelenlerinin nabzını yoklamak için Sinta’da verilen davet tek bir şey kanıtladıysa, o da savaşın sona ermekten çok uzak olduğuydu. Tarvalılar onlara karşı çoktan harekete geçmişken Cat’in tehlikeli geçmişi her an açığa çıkabilir ve onu gerçek kimliğini benimsemek zorunda bırakabilirdi.

Griffin kehanetlerde umut görüyordu; ona göre Cat, yeni dünyanın başlangıcı olacaktı. Masumların kanını dökmeden Thalyria’yı elde etmek istiyorlarsa ilk darbeyi düşmanlarının tam kalbine indirip işe kökünden son vermelilerdi. Bunun için de önce ölümcül görevlerden sağ çıkmaları gerekecekti.

Tanrılar onların yanındaydı ama bu, bedel ödemeyecekleri anlamına gelmiyordu.

“Ateşin Nefesi, nabzımı hızlandıran ve aklımı başımdan alan keyifli bir romantik macera.” —Nalini Singh

“Bu yıl okuduğum en ilgi çekici ve yaratıcı romans.” —Seattle Book Review

“Kesinlikle muhteşem. Ateşin Nefesi’ni elimden bırakmak istemedim. Amanda Bouchet ne yazsa hemen alır okurum! Bouchet’nin kitaplarını hem kendi okurlarıma hem de fantastik ve romansın mükemmel karışımını arayan herkese tavsiye ediyorum.” —C.L. Wilson

“Amanda Bouchet, büyük kitlelere hitap edecek fantastik romansın çıtasını belirliyor. Tek kelimeyle harika.” —Kirkus, starred review

“Bouchet, kurduğu dünyayı çok farklı seviyelere taşıyor… Ateşin Nefesi, serinin sürükleyiciliğini artırıyor.” —Booklist, starred review

“Yüksek yoğunluktaki tutku; akılla, büyüyle ve fiziksel kuvvetle verilen adrenalin dolu savaşlar; büyülü yaratıklar ve tam kararındaki politik stratejiler okurların serinin bir sonraki kitabına geçmek için can atmasına sebep olacak.” —Publishers Weekly, starred review

“Fantastik romans türünde yükselen bir yıldız… Bu seriyi kapın, HEMEN!” —RT Book Reviews

“Romantik kitaplar okumayı seven okurlar aksiyon ve romansın bu karışımına bayılacaklar.” —Night Owl Reviews





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın