29 Ocak 2023 Pazar

0 Seda Meydan - Leonardo


~~~*~~~
Ümit ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın insanları ayakta tutmaya yarayan yegâne duyguydu. Bir zamanlar beni bir türlü fark etmeyen, her şeyden habersiz yanımda oturan adamla ilgili hissettiğim de buydu. Bir gün beni fark edip bana dünyasını durduracak kadın olmam için yalvarması için bir istekti bu. 
~~~*~~~ 
 

Çıktığı anda aldığım kitaplardan biri Leonardo, biraz öteleyecektim okumayı çünkü okuma listem oldukça kalabalıktı bu ay ama okuyup beğenen ve zevkine güvendiğim bir arkadaşım araya almamı söyleyince hemen aldım. Hatta elimdeki kitap bitince hemen buna başladım yoksa ertelerim diye korktum ve şimdi kitap bitmiş bir şekilde yorumuyla karşınızdayım. 

Öncelikle seri olup olmadığına dair çok mesaj aldım o yüzden bu konuya bir açıklık getireyim okumuş biri olarak... Seri değil. Kurgusu bitiyor, hikaye sonlanıyor. Ha devamı olursa da kitaptaki başka karakterler bakımından olur belki ama öyle bir izlenim bırakmadı bende bu kitap. 


~~~*~~~
Onun kapıma dayandığı o gecen sonra kalbimin bir daha eskisiyle aynı biçimde atmayacağını biliyordum. Bana gelmeseydi bir gün ben ona gider miydim, işte bundan emin değildim ama onsuz hep eksik kalacağımı biliyordum. 
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Alessandra, ;Amerika'da yaşayan İtalyan bir ailenin kızıdır ve kendisi aynı zamanda bir mafya babasının kızıdır da. Bu hayattan uzak durmak için özellikle de annesi öldükten sonra onun bütün aile ilişkisiyle bilhassa babasıyla ilişkisindeki ipleri germesi sonucunda kaçarak İngiltere'ye gitmiş orada kendine bir hayat kurma çabasına girmiştir ancak bir gün babasının sağ kolu, manevi oğlu ve aile avukatı olan Leonarda kapısında belirdiğinde babasının genç kadının eve dönmesine karar verdiğini öğrenir. Her ne kadar gitmek istemese de mecburen gitmek zorunda kalır ondan sonra da hayatı içinden çıkılmaz hale gelir çünkü babası genç kızın adına karar vererek kendi aile ilişkilerini ve elindeki gücü arttırmak adına Alessandra'yı evlendirmeye karar verir. Bu kararı onaylamayan, istemeyen ve buna isyan eden Alessandra kalbinde aşkı Leonardo'dan yardım da alarak gerekirse evleneceği adamı, Flippo'yu öldürmek istemektedir. Alessandra artık işler karmaşık hale geldiğinde ne olursa olsun diyerek kalbindekileri Leonardo'ya söylediğinde onun gibi uzun zamandır kalbinde aşkını bastırmış olan Leonardo kızı geri çeviremez. İkil gizli bir şekilde aşklarını yaşarken bir yandan da etraflarındaki olaylara karşı durmak ve hayatta kalmaya çabalamaları gerekmektedir. Ama hiçbir şey bu kadar kolay değildir çünkü Leonardo'nun geçmişindeki sırlar, oyunlar ve planlar.... Alessandra'nın babasının sakladığı sırlar ve kendi çıkarları için attığı adımlar her şeyi zor sokar. Daha da önemlisi ikilinin hayatı tehlikededir... Düşmanlarına karşı savaşmak ve hayatta kalmak zorundadır... bir de saklanan sırlara rağmen aşklarının nasıl sınanacağı da meçhuldür. 

Öncelikle sevdiğim aynı zamanda sevmediğim kısımlar vardı bunların hepsinden yorumumda bahsedeceğim ancak ilk olarak söylemek istiyorum ki bence yazarın diğer kitaplarından daha iyiydi Leonardo. Kurgusu, yazım stili, olay döngüsü daha iyiydi. Yazarın kalemini oldukça geliştirmiş olduğunu düşündüğümü itiraf etmeliyim. 

Özellikle erotizm sahnelerini güzel yazılmıştı, sanki biraz daha detaya girilmişti diğer kitaplarına nazaran ve bu durumu sevdim çünkü bu kitabın hakkı buydu 👍👌


~~~*~~~
Hiç ummadığım bir şey olmuştu; ona bir adamın bir kadına olabileceği en güçlü şekilde aşık olmuştum. Benim adıma zayıflıktı ama zayıflığımın içinde bana yaşama tutunacağım bir kök oluyordu. O benim gerçekliğe tutunabilmek için attığım çapamdı. 
~~~*~~~ 


Alessandra'nın olaylar karşısındaki tavırları, asi ve isyankar hallerini sevsem de zaman zaman yetersiz kalışı fazlasıyla sinirimi bozdu. Hatta bazen başkalarının oyunlarına gelen hali de sinir bozucuydu... yani kızım sen bu adamı tanıyorsun, diğer herkesten daha çok tanıyorsun senin için göze aldıklarından sonra nasıl onlara inanırsın dediğim kısımlar oldu. Bu konuda kesinlikle Alessandra, Leonardo'nun kalemi değildi bence Leo daha iyisine daha güçlüsüne ve daha mükemmeline layık ama neyse... 

Leonardo ise.. adamım anlatılmaz yaşanır 😍 Güçlü duruşu, vıcık vıcık aşık adam olmadan seven halleri, sevdiği kadın için göze aldıkları çok güzeldi. Onu hep koruma ve izleme halleri güzel anlatılmıştı. Hatta aşkı da çok güzeldi. Öylesine güçlü bir adamdan beklenecek şekildeydi. Hatta Leo'yla ilgili sevdiğim bir diğer detay da, genelde aşık olan ve aşkının karşılığını alan adamların yumoş yumoş olmasını okuruz ya... genç adam asla değişmedi öncesinde neyse yine aynıydı ve bu durumda beni memnun etti. Çünkü şu karaktere öyle bir hainlik yapılamazdı ve yazarımız da bunu çok güzel yazmış ve o duruşu bozmamış. Tek kelimeyle sevdim bunu. 

Alessandra'nın babası tam bir pislik... Cidden kitabın belirli yerlerine kadar hep içimde bir umut oldu bir iyi amacı vardır diye ama adam tam bir pislik çıktı. 

Shepard detayı çok iyiydi. Leonardo ile olan ilişkisi, Alessandra ile olan ilişkisi çok güzel anlatılmıştı. Ama benim için tahmin edilebilir detayların olduğunu da söylemeliyim. Açıkçası kitap ilerledikten sonra Halime'ye de dedim -kendisi bana bu kitabı öne çekmemi söyleyen arkadaşım- tahminim bu diye. Tabi spoiler vermesini istemediğim için detaya girmedi ama bildim 😎 Yılların okuruyum bu benim için kolay tahmin edilebilir bir detay oldu... aksi olsaydı şaşırtıcı olurdu ama aksi olmasını isterdim çünkü kitaplarda şaşırmayı severim. 


~~~*~~~
Gözlerimi gözlerine diktiğimde gördüğüm şeyin adı yoktu ama varlığını hissedebiliyordum. İlk defa ondan bana geçen bir duygu, beni ona hayal bile kuramayacağım biçimde tutsak etti. Tam o an sonsuza dek onun tutsağı olarak kalacağımı anladım. Zaten ona küçük yaştan beri bağlıydı aklım, mantığım ve kalbim.
~~~*~~~ 


Kitabın sonundaki kısımlar... Leonardo'nun son savaşı... bunun için çabalarken Alessandra için aldıkları kararlar... bence biraz hızlı geçiş olmuş gibi geldi. Biraz daha detaylandırılabilirdi ve o savaş anlatılabilirdi. Kitabı 2'ye bölüm yazılabilirdi ya da bir 100 sayfa daha olabilirdi. Kitabı kapattığımda o hissi  içimden atamadım. Hızlandırılmış son gibi geldi açıkçası. 

Bütün bunların yanında Alessandra'nın Leonardo'yu bekler hali çok güzeldi. Böyle aşkları okumaya bayılıyorum. 💜

Kitap genel anlamda Alessandra tarafından anlatılıyordu ama bir iki bölüm Leonardo tarafından yazılmıştı. Daha fazla Leonardo okumak isterdim çünkü adam okunmayı hak ediyor 🙈

Spoiler vermemek için çok fazla uzatmıyorum yorumumu çünkü henüz yeni kitap okumayanlar vardır belki yorumumdan sonra alacaklar da olacaktır. Ki almak için benden yorum bekleyen takipçiler var kitabı öne çekmemde onların da parmağı var itiraf etmek gerekirse bu yüzden çok kitabı anlatmamaya çalıştım. 

Genel olarak kitabı beğendim. Dediğim gibi sonu fazla hızlandırılmış geldi. Onun haricinde kitabı sevdim. Bazı yerlerde de olmamışlık hissi oldu içimde tam olarak ne olmamış kelimeler dökemiyorum buna rağmen sevdim. Kolay okunuyor, yormuyor, sıkmıyor ve bir yerden sonra asla aksiyon bitmiyor. 

Benim nazarımda 5 üzerinden 4'lüktü kitap. 


~~~*~~~
"Beni bir daha terk etmeyeceğine söz ver," dedi.

Onu terk etmemiştim ki hiç. Sonra ne demek istediğin anlayıverdim. İngiltere'ye gidişimden bahsediyordu. 

"Söz ver!" dedi sertçe. 

"Yapamam. Seni bırakamam! Dikenlerinle kabul ettim seni. Beni acıtacağını bilsem bile senden vazgeçmem."

Benimsin demese bile ona ait olduğumu biliyordum artık ve bu hayatım boyunca istediğim tek şeydi. O benim hayatım boyunca dileyebileceğim en anlamlı şeydi. Bundan sonra onu asla bırakmayacaktım.
~~~*~~~ 




Kitabın adı     : Leonardo
Yazarı            : Seda Meydan
Yayınevi          : Theseus Yayınları
Sayfa sayısı     : 396

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Ben anlamıyorum. Şimdi sen bana, o dövmeyi benim için mi yaptırdığını söylüyorsun?”
Sözlerimle dalgın ifadesi yok oldu ve dosdoğru gözlerimin içine baktı.
“Senin için değil. Sana ulaşamadığım için yaptırdım.”
“Beni eskiden beri istediğini söylemenin başka bir yolu mu bu?”
Cümleme devam etmeme izin vermeden beni susturdu. “Senin teninde bir iz olsun istemem. Dövme için bile olsa acı çekmeni istemiyorum.”
“Sana dün gece de söyledim. Acı çekmek istiyorum.”

***

Annesinin ölümünden sonra acımasız mafya lideri babası ile tüm bağlarını koparan Alessandra Amerika’yı terk ederek İngiltere’ye kaçar.
Ama iki yılın ardından kalbinden söküp atamadığı karşılıksız aşkı Leonardo’yu karşısında görünce şaşırsa da babasının emriyle onu Amerika’ya döndürmek isteyen adama karşı çıkamaz.

Sonunda Leonardo’yla eve geri dönen Alessandra’yı kötü bir sürpriz, kapalı kapılar ardında kalmış aile sırları ve tutkusuyla yakıp kavuracak bir aşk bekliyordur. 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın