13 Haziran 2023 Salı

0 FİLM YORUMU / Culpa Mia (The Fault)


Dün akşamdan beri instagramda bu filmin videolarını görüyordum ilgimi çekti ve izleyen birkaç arkadaş da tavsiye edince izledim. Hatta film bitti ben de buraya koştum yorum yazmak için 😂

Öncelikle film, Mercedes Ron'un üç kitaplık serisinin ilk kitabının filmiydi. Kitaplar ülkemizde yayınlanmadı, Türkçe'si de yok. Olsa mutlaka gözüme çarpardı diye düşünüyorum. Varsa da bana deyin lütfen belli ki gözümden kaçmıştır. 

Filmin konusundan yola çıkarak kitapların young-adult türünde bir romans olduğunu söyleyebilirim. Aslında biz romans severlerin seveceği türden bir seri... 

Filmin Adı        : Culpa Mia (The Fault) 
Süresi                : 1 saat 57 dakika
Türü                 : Dram, Genç-Yetişkin  
Yaş Sınırı          : +16
Yapım tarihi     : 2023
Oyuncular       : Fran Berenguer, Gabriel Guevara, Marta Hazas, Nicole Wallace, Ivan Massague, Pablo Riguero, Ivan Sanchez, Eva Ruiz, Anastasia Russo, Adriana Ubani, Victor Varona, Lucas Nabor... 

Puanım             : 6 / 10


Film internete düşmüş durumda ancak amazon prime filmi, dolayısıyla oradan da izleyebilirsiniz ben oradan izledim. Ama aratırsanız internette var yanılmıyorsam. 


Filmin konusuna detaylı değinmek istiyorum çünkü bizde kitabı falan çıkmadığı için baya anlatabilirim diye düşünüyorum; annesi çocukluğunda babasından gördüğü şiddet sonucunda ayrılmış olan ve sonrasında annesi zengin bir adamla evlenmiş olan Noah 17 yaşında bir genç kızdır. Zengin üvey babasının yaşadığı yerde yaşamak zorunda kalır ve geride arkadaşlarını, sevgilisini bırakarak yeni bir hayata başlar. Ayrıca üvey babasının da 22 yaşında hukuk okuyan Nick adında bir oğlu da vardır.
Yeni hayatının daha ilk günlerinde Nick ile takışmalar yaşasa da genç adamdan etkilenen Noah, onu kendi içinde aşmaya çalışmaktadır. Ama yine de onun girdiği ortamlara girmeye de devam eder. Çünkü edindiği arkadaşlar aynı zamanda Nick'in de arkadaşlarıdır. Partiler, araba yarışları, dövüşler derken bir şekilde yeni hayatına ayak uydurmaya çalışan Noah, en yakın arkadaşı ve sevgilisinin birlikte olduğunu ve aldatıldığını öğrendiğinde intikam amacıyla Nick ile öpüşür hayat daha da içinden çıkılmaz hale gelir. Çünkü Noah'tan etkilenmeye başlayan ve yavaş yavaş ona aşık olmaya başlayan Nick, genç kızdan uzat durmamaya başlar. Özellikle de genç kızın öz babasının hapisten çıktığını ve hedefinde kızdan intikam almak olduğunu öğrendiğinde. Noah'ın babası, tehdit mektupları ile genç kızı korkuturken bunları bastırmaya çalışan Noah, Nick ile de aşkını yaşamak ister. Ancak her ikisinin de ebeveynleri bu ilişkiyi öğrendiğinde bundan pek de memnun olmazlar. Şimdi ikilinin önünde iki engel vardır. Biri Noah'ın öz babası diğer engel ise... birbiriyle evli olan ebeveynler... 

Öncelikle filmin konusunu sevdim. Kitabını da okumak isterdim. Yorumun başında da dediğim gibi tam bizlik bir seri aslında. Filmde eksik olan kısımlar kitaplarda muhtemelen daha oturaklı kurgulanmıştır  bu yüzden kitapları okumak isterdim. Hani çerezlik kitaplar vardır ya okursun geçersin öyledir muhtemelen ama severiz de öyle kitapları. 

Filmde kopuk olan kısımlar vardı, sahneler arası geçişlerde bazı kısımlarda çok atlama olmuş hissi vardı bu kısımlar arasında başka şeyler var da sanki senaryoya yansımamış gibiydi. O kısımların kopukluğundan hoşlanmadım açıkçası. 

Oyunculuklar çok profesyonel gelmedi bana açıkçası ama canlandırdıkları karakterlerin yaşlarına da uyum sağlamaları güzeldi. Yine de bazı yerlerde verilen tepkilere pek de girememişler gibiydi 🙈 En azından ben öyle hissettim. 

Noah ve Nick'in gereksiz yere triplere girip de birbirinden uzak durma modlarının olmaması da güzeldi. Zaten Nick'in daha olgun oluşu da bence oldukça büyük etkendi sanki... Aslında bazı yerlerde vardı öyle tripler ama çok da önemsemedim aslında. 

Bunların yanı sıra Noah'ın yarıştığı yerlere bayıldım. O sahneler çok güzeldi. Çok sevdim. Bir de filmin son sahnelerinde Noah'ı takip eden Nick'in sahneleri... o araba sürme sahneleri süperdi. Cidden çokça sevdim. 

Noah'ın geçmiş korkularını yansıtma şekilleri de güzeldi ve Nick'in bunlara tepkileri... 

Çok uzatmayayım ama filmde eksik yerler vardı belli ki ve bu kısımları izlerken de hissettiriyordu... Ama bunların yanında çok sevdiğim sahneler de vardı açıkçası. İşte bu dediğim kısımlar da vardı. Benim nazarımda ortalama bir filmdi. İzlemek isteyenler çok beklentiye girip izlemesinler, izleyip geçsinler derim. 


👇 Fragmanı 👇



  



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın