26 Haziran 2023 Pazartesi

0 ALINTILAR // L. J. Shen - Yaralı Şövalye (All Saint Lisesi #2)

All Saints Lisesi Serisi

 

Gözleri parlıyordu, onu ilk kez ağlamaklı görüyordum. 

"Beni öldürüyorsun, Luna Rexroth." İnledi ve taşaklarına tekme attığımda çıkacağını düşündüğüm o sesi çıkardı. 

"Seni öldürüyor muyum, Knight? Peki hiç durup senin beni uzun zaman önce öldürmüş olabileceğini düşündün mü?"




*****


Ağaç evdeki son karşılaşmamız geminin batmasını engellemek içindi ama Knight ve ben fırtınalı denizde yüzdüğümüzü bilecek kadar zekiydik.



*****


"Sizin neslin sorunu ne biliyor musun? Aşkın bir bedeli olduğunu anlamak istemiyorsunuz. Onu önemli, etkileyici ve zengin kılan şey bu. Öfkeye, kıskançlığa, kalp kırıklığına, zamana, paraya, sağlığa mal olur..." Durdu, son sözünü yaralı bir hayvan gibi iniltiyle söylemişti. 

Bakışlarımı kaçırdım. Babamın anneme olan sevgisini görmek bazen göğsün parçalanıp kalbin hala içeride attığını izlemek gibi geliyordu. Çok net, çok gerçek.

"İnsanı düşündürüyor; o buna değer mi? Gördüğün gibi, ödemene gereken bedeller var."

Annemle yaşadıklarını düşünerek burnumdan güldüm. "Kimse değmez."

Bir eliyle omzumu kavradı. "Aşkın bedelini ödemeyi reddettiğinde bazen bu bedel yükselir. Enflasyon olur ve sonunda anlaşmaya vardığında daha fazlasını kaybedersin."




*****


"Hayatı bir kez yaşıyorsun, Luna. Mutluluk denilen bu şey insanın eline sık sık geçmiyor. İstediğimiz şeyler sana arzu ettiğin şekilde sunulmadı diye neden kendini onlardan mahrum bırakasın? Hayat bir kitap gibidir; koşullar ve kader tarafından birbirine bağlanan uzun sahneler zinciridir. Kitabının ne kadar kalın ya da ince olacağını bilemezsin, bu yüzden her sahneyi en iyi şekilde yaratmalı, her bölümden keyif almalısın."



*****


"Seviyorum. Onu seviyorum." Durakladım. "Onu seviyorum ama onu artık tanıyabildiğimden emin değilim."

"Onu seviyordun ama beraber büyüdüğünüz halde zamanla birbirinizden uzaklaştınız?"

Başımı iki yana salladım. Hayır. Sorun bu değildi. "Ben Luna'dan vazgeçmiyorum. Bu sanki kalbinden vazgeçmek gibi. İmkansız. O benimle olmak zorunda. Ne yapacağım?" Elimi traşlı çenemde gezdirdim. "Ben ne bok yiyeceğim, anne?"

"Şey, bu kolay bir soru." Gülümsedi. "Peşini bırakmayacaksın. Ayaklarına kapanacaksın. Sevdiğin kızı geri kazanacaksın. Hayat sevdiğin insanla olmamak için çok kısa."






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın