31 Ağustos 2024 Cumartesi

0 Ağustos Ayı Nasıl Geçti? // 2024

 Selam millet 😄

Çok güzel bir okuma moduna geçmiştim ki tatil planı yaptım ve henüz tatildeyken cenaze haberi aldığım için tatilimi yarıda kestim ve sonrasında hasta oldum yatak döşek yattım derken yaklaşık 20 günüm kitapsız geçti. Kelimenin tam anlamıyla tek bir sayfa bile okumadım ne yazık ki... zaten kötü şeyler başladı mı hep peş peşe geliyor ne 😟

Ancak düzenimi kurdum yine. Hem toparladım hem de işlerimi yoluna koydum ve kitaplarıma kavuştum. Zaten kavuşunca da peş peşe okumaya başladım. Benden mutlusu yok şu anda 😄

Yine birkaç kitap aldım ama instagram sayfasında paylaştım, video çekmeye üşendiğim için Youtube'a video yüklemedim. 

Bir de devamlı kitap aldığım için aldıklarımı sığdırabilmek için kitaplığımı boşaltmak adına elden çıkaracağım kitapları Dolap ya da Gardrops uygulamalarına yüklüyorum bilginiz olsun. 😇 Bazıları yeni kitaplar bile olabiliyor, hepsi orijinal ve genelde bir kere okunmuştur.

Herhangi bir şey izlemedim. Aslında bir animeye başladım ama yarım kaldı, tatildi sonrasında olanları da göz önüne aldığımda fırsatım olmadı sonra da geri dönmedim açıkçası. 

Şimdi "neler okudum" kısa özetini ve puanlarımı aşağıda yazıyorum. 
 

29 Ağustos 2024 Perşembe

0 ALINTILAR // Lyla Sage - Bitiş Çigisi (Rebel Blue Ranch #1)

 



Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Emmy, hey, sorun değil. İyisin." Kollarını ovuşturmaya devam ettim. Artık neredeyse tüm vücudu titriyordu ve ellerini boynuma götürerek kendi derisini kazıyıp ondan kurtarabilirmiş gibi kaşımaya başladı. 

"Emmy. Senin için ne yapabileceğimi söyle. Neye ihtiyacın var, tatlım?"

"İhtiyacım var..." Nefes nefese kalmıştı. "Yapabilir misin...?"

"Ne istersen."

"Sıkıca sarıl. Lütfen."

0 Lyla Sage - Bitiş Çigisi (Rebel Blue Ranch #1)



~~~*~~~
Emmy söz konusu olduğunda ateşle oynuyordum ama onun için seve seve alevlerin içine doğru yürürdüm.
Üstelik tüm lanet süre boyunca yüzümde bir gülümseme olurdu.
~~~*~~~

 

Duyurusu yapıldığında ilgimi çekmişti ki zaten spor romans sever biri olarak da bu kitabın hem spor romans hem de kasaba hikayesi olması ve özellikle de kovboy özelliklerinde kasaba hikaye olması kitabın ilgimi çekti kısmından kesinlikle almalıyım kısmına yükseltti. 

Sonuç olarak da kitabı okudum ve yorumuyla karşınızdayım.

4 kitaplık bir seri olan Rebel Blue Ranch Serisi'nin ilk kitabıydı Bitiş Çizgisi. Serideki her kitap bir karakteri anlatıyor ancak kurgusal bütünlük açısından sıralı da okunması daha iyi olabiliyor bu yüzden her kitap bir karakter aman boş ver karışık okuyayım demeyin ve sıralı okuyun derim. 

Kitap yetişkin okurların okuyacağı bir kitap smut içeriği var. Kapak tasarımı sizi young adult diye düşündürmesin. 

27 Ağustos 2024 Salı

0 ALINTILAR // Harper L. Woods - Lanetli (Coven of Bones #2)


Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Her şeyin bir sonu vardır, Lucifer. Senin bile," derken altdudağımı hareketsiz kalmaya zorluyordum. Görevim ürkütücü hatta imkansız görünüyordu ama bir yolunu bulacaktım.

"Sana sabırlı olmayı göze alabileceğimi söylediğimi hatırlıyor musun? Bir gün bildiğin her şey, sevdiğin herkes yok olacak. Geriye dönüp baktığında sahip olduğun tek kişi ben olacağım," dedi ve sözleri göğsüme çarptı. "Eğer bununla, bizimle savaşırsan çok yazık olur. Bu beni, hem yaşamın ve ölümün doğal akışına müdahale etmeye hem de yardım isteyeceğin herkes ortadan kaldırmaya hevesli hale getirebilir."

0 Harper L. Woods - Lanetli (Coven of Bones #2)


~~~*~~~
"İnandığının aksine zayıf olmanı istemiyorum, Küçük Cadı. Ne kadar güçlü olduğunu kabullenmeni ve benim yanımda hükmetmeni istiyorum."
~~~*~~~ 

Ara vermeden Coven of Bones Serisi'nin ikinci kitabına başladım. Şunu söylemeliyim ki genelde serilerde ilk kitaplar giriş kitabı olduğu için daha ortalama sonrasındakiler daha iyi olur ama bu seride bir terslik var. Zaten kurgu olarak da bir terslik var tam seriye de yansımız. Kurgu olarak tersliğe yorumumda değineceğim.

İlk kitabı bundan daha çok sevdim, aslında ilk kitabın bitiş şeklinden bu kitaba dair beklentim daha farklıydı ama yanıldım. Daha fazla kaos, kabullenmeme, isyan beklerdim ama bu yoktu kitapta. Açıkçası bu kısımda azıcık hayal kırıklığına uğramış olabilirim. 

Bunun yanı sıra, aşk detaylarında, ihanet ve cadı&iblis ilişkilerinde, büyü detaylarında kurgu güzeldi.

26 Ağustos 2024 Pazartesi

0 ALINTILAR // Harper L. Woods - Cadılar Meclisi (Coven of Bones #1)


Kitabın yorumu için tıklayınız!






Gözlerim korkuyla irileşmişti, benimle birlikte sessizce yalvarırken vücudu titriyordu. "Sevdiğin biri var mı? Korumak için her şeyi yapabileceğin biri?"

Soğuk, mavi bakışlarıyla buluştuğum sırada Thorne, Ash'in omzunu sıktı. Sorum üzerine irislerindeki altın yansımalar parladı, gözlerimde biriken yaşları dikkatle inceliyordu. "Hayır," dedi başını hafifçe sallayarak. "Aracıların kalbi yoktur, Küçük Cadı. Önümüzdeki yıllarda bunu hatırlasan iyi edersin."

"O zaman senin adına üzgünüm." Sözlerimde art niyet yoktu. Bunu onu incitmek için söylememiştim, ona acımıştım. "O duyguyu asla tadamayacaksın."

"Buna yol açsa bile mi?" diye sordu ve dönüp bir anlığına Ash'e baktı. "Seni zayıflatsa bile mi?"

"Evet," deyip onaylarcasına başımı salladım. Cevabım üzerine aniden gözleri parladı, yanağımdaki gözyaşı izini inceledi. "Ondan vazgeçmektense bu acıyı yüz kere daha hissetmeye razıyım."

2 Harper L. Woods - Cadılar Meclisi (Coven of Bones #1)



~~~*~~~
"Kabuğumuz ne kadar güzel olursa olsun, hepimiz büyük ve korkunç şeyler yapabiliriz."
~~~*~~~ 


Daha duyurusu yapıldığında ilgimi çekmiş almıştım ve şunu demeliyim ki iyi ki almışım.

Coven of Bones Serisi'nin ilk kitabı olan Cadılar Meclisi, fantastik-paranormal romans türünde. İki kitabı da çıktığı için seri yarım kalmıyor. Bir söylentiye göre yazar üçüncü kitap yazacakmış ama henüz buna dair detaylı bilgim yok ne yazık ki. Goodreads'te de hala iki kitap olarak görünüyor. 

Fantastik-paranormal romans deyince aklınıza ruhlar, düşmüş melekler gelmesin sadece... Cadı, iblis, vampirler türevinde düşünün. Ayrıca her ne kadar kitabın başlarında hissettirmese de kitabın ilerleyen sayfalarında smut içerik ve bununla ilgili diyaloglar var. Bu yüzden bu tür detaylardan rahatsız olan okurların okuyup gereksiz yere gömmesin kitabı. 

İyi ki ikinci kitap elimde çünkü öyle bir bitti ki bu kitap hemen ona başlayacağım. Resmen son 50 sayfada bomba patladı ve okuyun ikiyi dedirtti yazar. 

21 Ağustos 2024 Çarşamba

0 Freya Sampson - Son Şans Kütüphanesi



~~~*~~~
"Doğru olduğunu düşündüğüm bir şey için savaşırken asla korkmam."
~~~*~~~

İlk çıktığında dikkatimi çekip aldığım kitabı sonunda okudum. Belki inanmayacaksınız ama dün akşam elime aldım ve birkaç saatte bitti de... Bu kadar hızlı biteceğini beklemediğim bir kitaptı. 

Aslında beklentilerim çok başkaydı kitabın bana sunduğu daha başkaydı. Ben direk bir aşk hikayesi bekledim ama kitabın bana sunduğu  daha başka bir hikayeydi. 

Sevdim de ama eksiklikleri de vardı açıkçası. Yine de bu kitaba dair beklenilenden daha farklı bir kurgusu olabileceğini de hissettirilmesini isterdim. Çünkü arka kapakta eski okul arkadaşı geri döner falan dendiğinde beklentilerim farklı boyutlara girdi ama kitabın ana fikri ve olay döngüsü bambaşka bir şeydi. 

Bunun yanı sıra kitap hem sublimal mesajları olan bir kitaptı. Aslında baya baya da çok haklı şeyler söylenip yapılıyordu. Bu konuda da sevdim. 

9 Ağustos 2024 Cuma

0 ALINTILAR // Julia Quinn ve Shonda Rhimes - Kraliçe Charlotte



Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Git," dedi Charlotte onu sevecen bir şekilde dürterek. "Ne kadar çabuk dans edersen, o kadar çabuk eve gidip yalnız kalabiliriz."

"Zihninin çalışma şeklini seviyorum."

Charlotte ışıl ışıl bir yüzle ona baktı. 

"Ama önce, sanırım yapmamız gereken bir şey daha var." 

"Ah? Neymiş o?"

George gülümsedi. "Öp beni."

"Ya da sen beni öpebilirsin."

George bunu düşünüyormuş gibi yaptı. "Hayır, bence sen beni öpmelisin."

"Ah, pekala." Parmak uçlarına kalktı ve yanağına küçük bir öpücük kondurdu.

Nefes kesecek bir öpücük.

"Sadece gerçek bir eş, izleyicilerin gözü önünde bunu yapardı," dedi George sessizce.

"Ben gerçek bir eş miyim?"

"Sonsuza kadar," diye söz verdi George. 

0 Julia Quinn ve Shonda Rhimes - Kraliçe Charlotte


~~~*~~~
Dünya ahmaklarla doluydu. Uzun zaman önce bunu, bu konuda yapabileceği çok az şey olduğu gerçeğiyle birlikte öğrenmişti.
~~~*~~~ 


 
Bridgerton Serisi'ni severek okuduktan sonra yazarın kitaplarını çok sevmiştim ve her ne kadar dizisinin ilk sezonunu izlemiş olmama rağmen diğer sezonları izlemedim çünkü kitaplardan çok daha farklıydı. Sonrasında Kraliçe Charlotte'un dizisi çıktı ve diziden sonra da kitabı çıktı. 

Açıkçası bu kitabın çıktığını duyduğumda diziyi izlememiş olsam da kitabından beklentim yüksekti. Gerçi diziyi izleyenler çok sevmemişti, ben de şansımı denemek istedim bu kitabı okuyarak. 

Ne yazık ki beklentimi karşılamadı. Aslında düşük beklentiyle başlamam gerekirdi dizinin yorumlarından sonra ama yine de yükselttim beklentimi ki hayal kırıklığı oldu benim için. 

1 Ağustos 2024 Perşembe

1 Temmuz Ayı Nasıl Geçti? // 2024


 Selam millet 😄

Tam da sakinken, ay sonuna doğru her ne kadar yoğunlaşmış olsam da başlardaki sakinlikle baya güzel okumalar yaptım. Hatta yetmedi bir tane de anime izledim. 

Benden mutlusu yok şuanda 😄

Bir de kitap alışverişlerim için video çekip youtube kanalına attım. Bunu alışkanlık edinmeye çalışıyorum ama bazen çok üşeniyorum o yüzden boş veriyorum da zaman zaman 😇

Bir de çok fazla kitap aldığım için aldıklarımı sığdırabilmek için kitaplığımı boşaltmak adına elden çıkaracağım kitapları Dolap ya da Gardrops uygulamalarına yüklüyorum bilginiz olsun. 😇 Koymaya da devam edeceğim çünkü alma hızım okuma hızıma yetişmiyor bunun yanında da aldıklarım kitaplığa da yerleşemiyor bu yüzden okuduklarımdan tekrar okumayacaklarımı satışa uygun fiyatlara koyacağım. Kitaplar orijinal ve bir kere okunduğunu da araya sıkıştırayım. 

Bu arada anime izlemekten keyif aldığımı fark ettim bir kere daha, tavsiyeleriniz varsa yazın mutlaka izlerim bir ara. Ancak şuanda bir iki haftalık iş yoğunluğum ve bir tatil kaçmağım olacağı için muhtemelen ne okuyabilirim ne de izleyebilirim ama olsundu not alırım kenarda durur mutlaka izlerim. 😇

Şimdi "neler okudum neler izledim" kısa özetini aşağıda yazıyorum.