28 Ağustos 2012 Salı

3 Vefa Enver - Bahse Var mısın?




İtiraf etmek gerekirse okuduğum en sevdiğim VE kitabı. Gerçekten imkansız bir aşktı ve daha da önemlisi hani derler ya "severle ama birlikte yapamazlar" Cihangir ile Melisa'nın aşkı da aynı öyle olacak zannettim hep...
Birbirlerini çok yıprattılar, çok kırdılar ve sonunda mutluluğa erdiler. Mutlu sonları severim normalde ama hiçbir kitaptaki mutlu son bu kitaptaki kadar beni tatmin ve mutlu edemedi...
Bir an için yaşananları ben yaşıyormuşum gibi hissettim ve Melisa'nın Cihangir'i kırmasında ben kırıldım, söylenen laflar sanki bana söylendi terk edilen sanki bendim ve hepsinden önemlisi sanki Lori'nin sözleri sanki Melisa yerine beni yaraladı... Neden bu kadar kapıldım bu kitaba bilmiyorum. Ama yaşananlar gerçekçi geldi bana...
Melisa'nın neden bebek konusunda bu tutumu sergilediğini hiç anlamamıştım ama nedenleri okuyunca... hak vermemek kesinlikle imkansız. Ki katılıyorum da. Her bebek anne ve babasının yanında büyümeli.

Cihangir'in de Melisa'nın da tanıştıklarından beri geçen süre zarfında yapılan hatalar, söylenen sözler ve yaşanan mutluluklar o kadar gerçekti etkilenmemek de elde değildi. Çünkü genelde bütün sevgililerin bir yerde yaptığı hatalardı bunlar.

Bütün bunların yanında Cihangir ve Melisa arasındaki sohbetlerde çok eğlendiğimi söyleyebilirim özellikle daha ilk tanıştıkları zamanlarda ve Demet... Ahhh Demet... herkesin Demet gibi bir arkadaşa ihtiyacı var bence. Gerçekten çaba harcadı ikisinin arasını düzeltmek için. Gerçi başardı da ;)

Belki okuyan herkeste Lori'ye karşı bir kızgınlık oluşmuştur bilemem ama ben ona da hak veriyorum sonucunda bir yerde seven bir kadının davranabileceği gibi davranıyordu. Her insan sevdiği kişiyi yanında ister o da istedi. Şanssız olduğu taraf ise yanlış insana aşıktı.

Kitabı genel anlamda beğendim. Dediğim gibi favori kitabım kendisi.


Kitabın konusunu aşağıda belirtmiş bulunuyorum:

"Pembe romantiğimiz vefa enver’den yepyeni bir roman daha!
Hem de daha önce hiçbir yerde okunmamış yepyeni sonuyla… Eğer siz bahse girseydiniz ne kadar ileri giderdiniz? 
Cihangir bahis oynamaya bayılıyor… hayır bu işi değil, daha çok hobisi. Melisa ise şarkı söylemeye bayılıyor… hayır onun işi de şarkıcılık değil ama olsun istiyor. Bunun için çalışırken garsonluk yapıyor fakat ailesinin bundan haberi yok! 
Çünkü onlar bu iş için fazlasıyla zengin...
Cihangir'in hırsları var, melisa'nın da korkuları!
Demet ve Cengiz de var romanda. ne zaman işler karışsa onlar devreye giriyor. onlar da kim mi? 
Hepsini keşfedecek ve bunu yaparken de çok eğleneceksin!
Bahse var mısın?
"

3 yorum :

  1. tüm VE kitapları içinde kesinlikle favorim bu oldu benimde =)

    YanıtlaSil
  2. Benimde öyle :) Apayrı bir tadı var kitabın :)

    YanıtlaSil
  3. Vefa Enver'in okuduğum ikinci kitabı bu oldu. Ve bayıldım. :D Yeri geldi Cihangir'e kızdım yeri geldi Melisa'ya. Gerçekten çok yıprattılar birbirlerini. Lori'nin hamile olduğunu Melisa'ya söylediği anda bi an dedim tamam artık kavuşamazlar herhalde diye. Ama sonucunda mutlu son olması ayrı bi sevindirdi beni.

    Demet'e bayıldım yaa. :) Hamile haliyle sırf onları birleştirmek için elinden geleni yaptı. Doğum yaparken bile onları düşündü. Elinden gelen herseyi yaptı. :)

    Gerçekten çok güzel ve etkileyici bi kitap. Ayrıca bunu okuyunca Vefa Enver'in diğer kitaplarını merak etmemek elde değil. :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın