16 Kasım 2012 Cuma

1 Julia Quinn - En Çok Beni Sev


Anthony Bridgerton... En sevdiğim Bridgerton'lardan biri Anthony... Kate ile evliliği tam bir eğlenceydi :))

Kitap inanılmaz derecede akıcıydı ve bir en fazla iki günde bitecek kitaplardan biriydi bence... Çok güzeldi ki yazara söylenecek söz yok zaten...

Kate'in hazır cevaplılığı, kardeşini koruma çabası ve bunun yanında da Anthony ile aralarında geçen diyaloglar harikaydı. Hele Anthony'nin kendine ideal eş tanımı içerisinde birini bulma çabası ve karşısında Kate gibi birinin çıkması olay örgüsünü tam oluşturdu. Yanlış anlaşılmasın ideal eş tanımına Kate uymuyordu. İkisinin evliliği tamamen bir skandalı engellemek amacıyla yapıldı. Onların sosyetik kurallarına göre uygunsuz yakalandılar. ;)

Özellikle Bridgerton'larla Kate'in kriket oynadığı sayfalar inanılmaz eğlenceliydi. Anthony'nin sopasının rengi, Kate ile birbirlerinin kuyularını kazma çabaları kahkahalarla güldüm o satırlarda. :)

Kate'in en büyük korkusuna Anthony'nin yardımcı olma çabaları ve onun o savunmasız anında yanında olması gerçekten çok romantikti. Hele bir keresinde gece yine korkuyordu -detaya girmeyeceğim- o satırlarda Anthony'nin davranışları tam bir aşık gibiydi... :)

Evet, Anthony'nin de sinir olunacak davranışları oldu ama ben kendisine sinir olamadım. :)) Çok sevdim çünkü :) Tavsiye ederim. Harika bir tarihi aşk romanı ama bence bütün seriyi okuyun :))


Serinin diğer kitaplarının sıralamasını sizlere hatırlatmak isterim:
  1. Yüreğe Söz Geçmiyor
  2. En Çok Beni Sev
  3. Son Söz Aşkın
  4. Rüyalar Gerçek Olsa
  5. Sonsuz Sevgilerimle
  6. Sana Muhtacım
  7. Öpüşünde Saklı
  8. Biz Evleniyoruz
Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

Yazarınız 1814’ün olaylarla dolu bir sezon olacağına inanıyor, özellikle de bugüne kadar evlenmeyi düşündüğüne dair hiçbir işarette bulunmayan, Londra’nın en gözde bekârı Anthony Bridgerton için.
Aslında neden evlensin ki? Söz konusu eksiksiz bir zampara gibi davranmak olduğunda, ondan daha iyisi bulunamaz…
LEYDİ WHISTLEDOWN’IN
CEMİYET GAZETESİ, NİSAN 1814 
Ne var ki dedikoducu yazarımız bu defa yanılıyordu. Anthony Bridgerton sadece evlilik kararı kalmamış, bir eş adayı da seçmişti! Önündeki tek engel ise seçtiği kişinin ablası Kate Sheffield’dı - kendisi Londra balolarının o güne dek gördüğü en baş belası kişiydi. Nüktedan ve entrikacı Kate, bir yandan bu izdivacı engellemek konusundaki kararlılığıyla Anthony’yi deli ederken, diğer yandan çapkın vikontun erotik rüyalarının başmisafiri oluyordu.
Genel inancın aksine Kate, zampara beylerin zamanla ıslah olup iyi birer koca olabileceklerine inanmıyordu ve Anthony Bridgerton da bu zamparaların arasında en ahlaksız olanıydı. Kate kız kardeşini korumaya kesin kararlıydı fakat kendi kalbinin korunmasızlığı yüzünden de endişe içerisindeydi. Ve Anthony’nin dudakları kendi dudaklarına değdiği anda, Kate ona karşı koyamayacağını anlayıp korkuya kapılmıştı…

1 yorum :

  1. Şahane bir kadının gizli günlüğü ile tanıştım yazarla ve anında uslubuna, diyologları oluşturma tarzına, rahat ve espirili diline hayran kaldım.

    Kütüphanemde bütün kitapları mevcut ve ne zmn sıkılsam hala alır okurum.

    Benim favori Bridgerton kardeşim serinin ilk kitabının kahramanı olan Daphne ve Simon arkasından Antony geliyor :)

    Hala okumamış arkadaşlara tavsiye ederim ancak serinin yayınlanma sırası ile kitapların sırasına dikkat çekmek istiyorum. Alırken ve okurken dikkat etsinler:)

    Paylaşım için teşekkürler, kendi blogumada beklerim.

    Sevgilerle,

    http://tarihiaskromani.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın