3 Kasım 2012 Cumartesi

5 Julie Garwood - Güller ve Gelinler


Clayborne kardeşlerin serisinin ikinci kitabı... İlk kitabı Güllere Sor'dan tanımıştık şimdi de bu kitapta üç kardeşin hikayelerini okuduk. Travis, Douglas ve Adam.

Tek tek detaylı bir yorum yapmayacağım ancak şunu söylemeliyim biraz hikayelerin geçiştirilmiş olduğunu düşünüyorum. Detay yoktu, karakterler hemen aşık oldular falan... Hatta ben içinde pek romantiklik bile göremedim sadece Douglas'ın hikayesinde vardı.

Üç hikaye de ayrı bir olaylıydı ama aralarından en çok Douglas'ın hikayesini çok sevdim. Gerçekten çok şekerdi, romantik ve duygusal... Parker doğumu, Isabel ile konumlarının verdiği durumlar davranışlar çok güzeldi... Tek tatmin olduğum hikaye oydu.

Hepsinde ortak bir şey vardı o da gelinleri ile tanışmalarında Rose Anne'nin parmağı vardı. Kısmen... Bir tek Adam'ınkinde direk el atmıştı.

Üç hikayede bir ortak nokta daha vardı Daniel Ryan... Bu adamın üç hikaye boyunca adı geçti ve üç Clayborne erkeğine de yardımcı oldu. Ama asıl Daniel Ryan hikayesi Cole'un kitabında yani Baharı Beklerken'de olacak... En azından Adam ile olan bir sahnesinden onu anladım :)) ki Baharı Beklerken'in arka kapak yazısında yazıyor :))

Kitabı Garwood kalemi olduğu için okudum ama beni birazcıcık hayal kırıklığına uğrattı çünkü üç kardeşin de hikayesi çok yüzeyseldi. Daha detaylı okumak daha iyi olabilirdi. Bu yüzden sevdiğim bir kitaptı diyemem... Halbuki Güllere Sor'u sevmiştim.

Okuyacak olanlara tek diyeceğim şey çok büyük beklentileriniz olmasın. Garwood bu kitabında biraz kötüleşmiş. Halbuki hep büyük beklentilerle okur ve beklentilerimin karşılığını alırdım ama bunda alamadım.


Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:


New York Times çok satanlar yazarı Garwood'un milyonların beğenisini kazanan serisi hızla devam ediyor... Montana, Blue Belle'de yaşayan Clayborne kardeşlerden üçünün hikâyesi tek bir kitapta okurlarla buluşuyor... 
Pembe Bir Gül
Clayborne'ların en genci olan Travis başına buyruk biridir. Tabii sevgili Rose Anne'sine asla hayır diyememesini hesaba katmazsak. İşte Emily Finnegan'a Golden Crest'e kadar eşlik etme nedeni de budur. Ancak bu yolculuk her ikisinin de kaderini hayal dahi etmedikleri bir şekilde etkileyecektir.

Beyaz Bir Gül
Yardıma ihtiyaç duyan birine asla sırt çevirmeyen Douglas'ın bu özelliğini Blue Belle'deki herkes bilmektedir. Zalimliği hoş görmeyen yapısı onu savunmasızların kurtarıcısı haline getirmiştir. Ancak inatçı güzel Isabel Grant ile karşılaşması belki de ilk kez iradesini sınamasına yol açacaktır.

Kırmızı Bir Gül
Kitaplara düşkünlüğüyle tanınan ve uzak diyarlara olan merakını okuyarak dindiren kaçak köle Adam hayatından son derece hoşnuttur. Tabii bekâr olmaktan da. İşte bu yüzden Rose Anne çekici Genevieve Perry'yi Montana'ya davet eder. Acaba Adam kalbini bir kadına açarak kitaplarla ulaşamayacağı gerçek özgürlüğün tadına varabilecek midir?

5 yorum :

  1. Merhaba ben seri oldugunu bilmeden aldim ilk kitapla baglantili mi ikinci kitap?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, devam niteliğinde değiller, yani biri yarım bitip diğeri oradan devam etmiyor. Bundan başlasanız da bir eksiklik olmaz ama tavsiye ederim ilk kitabı Güllere Sor'u da okuyun :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim en kısa zamanda ilk kitabı da alacağım :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Blogda pdf olarak bulamazsınız ancak pdf ya da e-kitap sitelerinde bulabilirsiniz. Bu platformda pdf kitaplar yok

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın