2 Kasım 2012 Cuma

3 Fabio Volo - Babam ve Sevgilim

Okurlarımızdan sevgili " MissCaroline " bizim için bir kitap yorumladı. Kendisine teşekkür ediyor, yorumunu sizlerle paylaşıyoruz.


Yorum: MissCaroline 

Baba ve Sevgili.. Hayatımızda ne kadar da önemli insanlar değil mi? Ne çok yeri işgal ediyorlar yüreğimizde, aklımızda, hatıralarımızda..Aslında aralarında hiçbir bağ yokmuş gibi görünse de ikisi de yaşamımızın temel taşları. Kişiliğimiz, korkularımız, travmalarımız, gücümüz, sevgimizi kısaca kendimizin bir kısmını inşa ediyorlar..Biri olmadığı zaman hayatımız eksik, yarım kalmış, ya da tam tersi hayatımızda var olsalar bile bir o kadar uzak ruhlarımız..Farkında olmadan kendimizi onlara sevdirmeye çalışıyoruz. 

Kitap kahramanı Lorenzo da öyle yapıyor,bocalıyor hayatta..Hatta yan masada ( dışarıdayken yazdım bu satırları) bir çift vardı, kız oğlana “Babam seni ne yapar?” diye bir göz dağı veriyordu şakayla karışık…artık konu ne ise..İşte Baba böyle bir güç, güven ya da korku. Sevgili ise bir liman, aşk, yeniden doğmak.. İkisinden birini kaybettiğiniz zaman çok derin yaralanırsınız, sanki varoluşunuz anlamsızlaşır.

Gerçekten ikisi aynı anda hayatımızda olamaz mı, birini yeni kazanırken diğerini sonsuza dek kaybetmeye mi mahkum insan?

Bu kitapta da sancılı bir Baba-Oğul ilişkisine ve Erkek-Kadın ilişkisine aynı anda odaklanıyoruz. Çarpıklıkları, yanlış anlamaları, kültür, yetiştirilme tarzı, sevmek ve sevilmekten korkmanın baba ile olan çarpık ilişkisinin hayatına yansımaları ve hayatındaki tek gerçek aşkı olan kadını kaybedişinin hikayesi..

Yazarın o kadar akıcı ve güzel dili var ki diğer kitaplarını da en kısa zamanda alıp okumaya can atıyorum. Hayatınızdan mutlaka bir kesit bulacağınız bu romanı mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.
Tüm yarınlarımı tek bir dün için değiştirirdim. Lorenzo sevmeyi bilmiyor, yani sevgisini göstermeyi asla bilemedi. Artık 37 yaşında ve karşısında geçmişten gelen iki zorlu sevgi var; bunları geri kazanmak ve yeniden inşa etmek zorunda. Bir tarafta çocukken hayran olduğu, şefkat ve dikkatinin hep özlemini çektiği ancak şimdi bir yabancı gibi uzak olduğu babasının sevgisi. Diğer tarafta, o kadının, onu terk eden, isminin Lorenzonun yanında asla zikredilmediği kadının sevgisi. İki telefon görüşmesi, iki beklenmedik haber: Babası hasta ve o kadın evleniyor Bu olaylar, geçmişini unutmadan başarıya ulaşmış Lorenzoyu hatıralar, yürüdüğü yol ve en derinde sakladığı en unutulmaz duyguları arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Hayatımızda Lorenzonun hayatıyla ne çok ortak nokta olduğunu duygulanarak ve hatta gözyaşlarıyla keşfedeceğimiz bir hikâye. Küçük ama önemli dersleri yalın bir şekilde anlatan bir roman: çiftlerin bir arada yaşamasının mükemmel ancak zor oluşu, sevgide duyulan şüpheler, anne-babayla ilişkilerin yıllarla birlikte değişmesi ve hiç umut kalmadığı zaman bile hep bir umut ışığı görme ihtimali Bir baba ve oğuldan, unutulamayan bir kadından, pek dile getirilmeyen duygu ve düşüncelerden bahsederken her sayfada şefkat, sempati ve gerçeklik duygusu uyandıran bir roman Kahramanı hepimiz tanıyoruz, hepimiz kendimizi onunla özdeşleştirebiliriz. Hayatımızı tanımlayan o küçük anların, gözden kaçırmamamız gereken derslerin hikâyesi. Çünkü her zaman anlama, affetme, savaşma, hissetme, minnettar kalma ve sevme zamanıdır.

3 yorum :

  1. Kapağını çok ilgi çekici buldum ama drama alerjim var malesef :) Yine de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. O kadar ağır bir dram değil ama tarz meselesi tabiki:)

    YanıtlaSil
  3. AÇıkası benimde okumak istediğim kitaplardandı. Adı konusu ve kapağı ilgi çekici gelmişti ama şu sıralar dram çok okudum ara vermem gerek ama okumak istiyorum bu kitabı.
    Yorum için teşekkürler =)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın