30 Temmuz 2014 Çarşamba

3 H. M. Ward - Yaralı [ Damaged #1 ]


Imm... Aspendos oldukça güzel kitaplar çıkarıyor ve benim deli gibi takip ettiğim sayılı yayınevinden biri olma yolunda ilerliyor. Sizleri bilmem ama tam benim damak tadıma göre kitaplar bunlar :D yoğun aşk ve romantizm =) daha ne olsun :)

Yaralı kitabı ülkemizde yazarın yayınlanan ilk kitabı ve aynız amanda Damaged Serisinin ilk kitabı. Kapağa aldanıp da erotik aşk romanı olduğunu düşünmeyin değil! Aşk romanı içerisinde normalde aşk romanlarında okuduğumuzdan daha fazla değil erotizm!

Kitap, ölen profesörün yerini doldurmak için gönderilen öğretim üyesi Peter'in ve onun öğrencisi olan Sidney'in aşklarını konu alıyor. Bu şekilde anlatıldığında Gabriel'in Cehennem gibi bir kurgu görünüyor ancak farklılıklar var! Evet biraz benzer... adam hoca kız onun öğrencisi ve birbirlerine aşık oluyorlar! Giriş ve sonuç benzer olsa da gelişme kısmında farklılıklar var. Yine de bu konuda okuyup bir değerlendirme yapabilirsiniz bence.

Kolay okunan, kısacık, sıkmayan ve hemencecik biten sıcacık ve romantik bir aşk kitabıydı. Bir günde bitecek ve ikinci kitabın keşke çıkmış olmasını dileyeceksiniz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Alıntılar **~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sana tekrar sarılmanın nasıl hissettireceğini merak ediyorum. Düşünmemem gereken şeyler düşünüyorum. Hayal etmemem gereken şeyler düşlüyorum. İstememem gereken şeyler istiyorum ve hepsinin tek bir nedeni var: Seni önemsiyorum."

***

"Üniversiteyi lanetlemene ne oldu? Gerçekten sadece havlayıp ısırmayan cinsten misin?"
"Seni ısıracağım."
Peter sırıttı. "Isırmalısın. Çok tatlıyım - şeker gibi."
"Kendini muhtemelen çikolata içinde tasvir ettin."
"İşe yaradı ama hayır. Devam eden doğal bir tatlılığa sahibim."

***

"Bana yalan söyleme Sidney. Seni tanıyorum. Bu belki arkadaşlık olabilir ama çok daha fazlası var içinde. Herkes görebiliyor bunu. Senin gördüğünü de biliyorum. Bunu kabullenmeni isterdim. En azından beraber ne yapacağımıza karar verirdik." Ben bir şey söylemeyince kafasını iki yana salladı ve durdu. "Kendi duygularını fark edemeyecek kadar mı çok dağılmış haldesin?"

***

"Arkadaşına aşık olan aptal bir kızım ve en kötü kısmı bu da değil. En kötüsü eğer bunu sana söylersem her şeyi kaybedecek olmam. Bu küçük mutluluk parçası solup yok olacak ve hepsi benim suçum olacak çünkü çenemi tutamadım. Seni hiç değilse arkadaşım olmana razıydım."

***

"Peki kırılmış bir kalbi nasıl onarırsın? Herkes seks diyor ama ben..."

"Onaramazsın. Hiçbir şey bir anda iyileştirmez acıyı. Ortadan kaybolmaz çünkü onu unutmak için hazır değilsindir. Zamanla olur. Bir gün, bir şeyler o kadar acıtmayacak. Bire gün başka birini fark edeceksin ve önceki adamı hiç düşünmeyeceksin. Yeniden başlamak için hazır olacaksın ve kalbin de buna hazır olacak. Zamana bırak Sidney."


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** **~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alıntılarımı bitirdikten sonra kitabı beğendiğimi söyleyebilirim. Zevk alarak ve daha uzun olmasını dileyerek okudum. Her şey tadında bırakılmış ve konu sıkmadan akıcı bir şekilde işlenmişti. Entrikanın aldatmanın işin içine girmediği kitapları seviyorum tamam o tür kitapları da severim ama bu tür kitapları daha çok severim ve sizlere de tavsiye ediyorum bence okuyun seveceksiniz.

Yorumumu kitaptaki favorim olan alıntıyla bitiriyorum.

"Hayat bir yolculuktur.
Kimse her şeyi bilemez ve bunun en güzel tarafı ise 
her şeyi bilmeye mecbur olmamandır.

Damaged Serisi'nin kitapları:
Serinin kısa zamanda devamının gelmesini dileyerek sizlerle kitabın konusunu paylaşıyorum:
Hayat berbat. Ve Sidney ne zaman toparlanacak olsa, ters giden bir şeyler daima oluyor. Hiçbir zaman iyi değildi ama bu sefer farklı. Bu sefer "iyi" doğru bir kelime bile değil.  
Peter "mükemmel"in insanda vücut bulmuş hâli. Araftan düşmüş bir melek sanki. Çünkü kabul edelim, bu kadar yakışıklı bir adam, aynı zamanda yaramazdır da. Buraya onun hayatını mahvetmek için gönderilmiş olmalı.  
Peter, seksi mavi gözleri, koyu renk saçları ve kaslı vücuduyla güzelden de öte. Büyüleyici zekâsını da katarsak Peter, Sidney'nin bir erkekten isteyebileceği her şeye sahip ama tam mercimek fırına verilmek üzereyken Peter ona kapıyı gösterir. Sidney utançla oradan ayrılır. Olabilecek en kötü tanışma randevusunun sonu. Hayatı bundan daha kötüye gidemezdi herhâlde ama gitti.  
Ertesi sabah ise her şey başına yıkılır. Geçen akşam, onu yarı çıplak gören delicesine yakışıklı adam, sınıfta karşısında ders anlatıyor!

Kitabı alabileceğiniz bir link:  Kitap Sihirbazı  

3 yorum :

  1. Kitap şu an elimde umarım beklentilerimi karşılar :)) Yorumun ve alıntıların için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. İkinci kitaptan ses var mı İnci? Bayadır meraktayım bu kitabı ama ikincisi çıksın öyle alayım diyorum. Ama sanki unutuldu gibi, çıkarırlar umarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh açıkçası bilmiyorum 2.cisi çıkacak mı ama öğreneyim hemen söylerim :D

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın