29 Kasım 2014 Cumartesi

7 Rebecca Donovan - Aşk Yakar ( Nefes Serisi #3 )


~~*~~

"Seni sevmek, ateşlere atlamaktı...
Seninle ya da sensiz..."

~~*~~

Veee... serinin son kitabı ve Emma'nın yaptığı seçimlerin bedellerini ödediği ve ödettiği hayat! Evet, kitap 2. kitabın yarım kaldığı yerden son hızla devam ediyor. 

Emma, liseyi bitirdi ve üniversiteye başladı, ikinci kitabın yarım kaldığı noktanın üzerinden kocaman iki yıl geçti... acılar yerini kanayan yaralara bıraktı, geçmişin hataları peşinde hala adım adım onu takip ederken Emma yeni hayatına devam etme çabasında! 

Tabi bu hayatta çok yakın arkadaşı Sara'dan uzakta, kendisini tanımayan ve kendini tanıtamadığı arkadaşlarıyla hayatına devam ediyor. 

Kısacası aldığı hatalı kararların... başkaları adına yaptığı seçimlerin bedelini ödüyor... yaralı olan ruhu ve kırık olan kabini onarmayı beceremeden onlarla yaşamaya çalışıyor farkına varmadan her an daha da yaralanarak!

Peş peşe kitaplar okununca peş peşe de yorumlar geliyor :D Öncelikle bu seriye ben Tuğçe Nida sayesinde başladım. Kendisi Tut Elimi kitabını tavsiye etmiş ona güvenerek seriye dalış yapmıştım ve iyi ki yaptım diyorum. 

~~*~~

"Aşk kolaydı.
Tek yapmam gereken gözlerine bakıp
görebilmekti."

~~*~~

Genel olarak yorumlara baktığımda seriyi beğenenler kadar klasik ve sıradan bulanlar da vardı ama ben beğendim. Serinin her kitabını büyük bir merakla ve ne olacağının heyecanıyla okudum. En büyük heyecanını da son kitap Aşk Yakar yaşattı bana! Son kitaptı ve bir şekilde olayların sonlanması ve aşkın kazanması gerekiyordu ama... kazanan Evan'ın aşkı ve aşk için savaşması mı olacaktı yoksa Emma'nın yaptığı seçimlerden ve aldığı kararlardan dolayı aşkın kaybedişi mi olacaktı meraktaydım. 

Ben bu seriyi beğendim arkadaş! Bu kadar ve tavsiye ediyorum okuyun!Aşk, arkadaşlık, aile ilişkileri, dram.... her şey vardı ve sıkmadan akıcı bir şekilde okutuyordu seri kendisini.

Şahsen ilk iki kitaptan daha soluksuz okudum bu kitabı çünkü Emma hiç de tahmin edemeceğim şeyleri seçti, kaçtı ve sonucunda çektiği acıları unutmak için annesinin izinden gitmeye başladı o da yetmediği sevdiği insanlardan uzaklaştı falan filan... 

Ama en güzeli neydi biliyor musunuz? 

Bütün bunların, bu acıların, hataların, ayrılıkların ardından... benim işte bu dediğim tek şey Evan'ın aşkıydı! İlk kitapta aşkının peşinden koşan pes etmeyen Evan... sonradan yaşananlara rağmen aşkına sahip çıkması... "bende böyle birini istiyorum" dedirtti!  

Hatta bir yerde "benim sevgim ikimize de yeter" tarzı bir cümle kuruyor... dokundu be bu kısımlar kalbime... bu kitapta Evan&Emma ilişkisi beni daha çok etkiledi be! 

Serinin son kitabı ve ben sizlere son kez söylüyorum... Alıp okuyun bu seriyi!

Nefes (Breathing) Serisi'nin Kitapları:
~~*~~

"Gözlerinin derinliklerine baktım bir süre.Orada, 
onun kollarında yatarken tüm dünya sanki yeniden dengeye
kavuşmuştu. Ait olduğum yerdeydim."

~~*~~


Kitabın tanıtım yazısı:

Ne anılar bırakabilir peşini ne de kalbinin derinliklerine gömdüğün o adam… Çünkü aşk yakar, kül eder; onu taşıdığın müddetçe küllerinden yeniden doğar. 

Dünyada oldukça büyük yankı uyandıran Nefes serisinin bu son kitabını elinizden bırakamayacak ve son sayfasına kadar soluksuz okuyacaksınız. 

''Oldukça duygusal ve yürekleri ısıtan bir son. İnsanı daha ilk sayfadan içine çekip sürükleyen bir kurgu. Tek kelimeyle enfes.''  - (Colleen Hoover, Hopeless - New York Times Bestseller Yazarı) 

''...Uzun zamandır böylesine bir aşk hikâyesi okumadığınıza eminim.'' - (Guardian)

7 yorum :

  1. Evet,ilginç. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. Serinin ilk iki kitabını almadım/okumadım. İlk kısımları anlayamıyor olmam normal mi ? Gittikçe anlar mıyım ? Yoksa MUTLAKA AMA MUTLAKA ilk iki kitabı da okumalı mıyım ? Ve ayrıca kitabın içinde derin bir aşktan bahsediliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk iki kitabı mutlaka okumalısınız çünkü bu seri devam niteliğinde. İlk kitapta Emma'nın neler yaşadığını Ethan ile nasıl tanıştığını okumadan, o çiftin neler yaşadığını okumadan anlamadan özümsemeden 3. kitapta bir çok şey kopuk ve havada gelebilir. Daha da önemlisi Emma ve Ethan arasındaki o vazgeçilmez aşkı sadece 3. kitapla anlamanız mümkün değil, anlaşılsa bile hissedemezsiniz. Bu yüzden bence başlamadıysanız başlamayın başladıysanız da yarım bırakıp ilk iki kitabı alın ve hepsini peş peşe okuyun :)

      Sil
  3. Bunu tüyap fuarında hangi yayın standında bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parodi Yayınları'nın standında bulabilirsiniz. Stant numarasını ve salon numarasını bilmiyorum onu da ya yayınevinin facebook sayfasından ya da İstanbul kitap fuarının internet adresinden bulabilirsiniz. :)

      Sil
  4. Nefes serisinin 2ci kitabını almak istiyorum

    YanıtlaSil
  5. Ben ilk ikisini okudum ve suan son serisini siparis edicem kesinlikle okunmali insana hayatinin bazi noktalarinda guc ve azim veriyo. keske kitabin serisi devam etseydi hic sikilmadan usanmadan okumaya devam edecegime inanıyorum

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın