25 Eylül 2016 Pazar

3 Kathryn Kramer - Kılıç ve Çiçek


~~~*~~~
Wolfram kalbinin derinliklerinde bu geceyi de bu gece kalbini bir kez daha çalmış olan kadını da asla unutmayacağını biliyordu.
~~~*~~~

Uzun zaman sonra bir historical romance okumak çok iyi geldi, ama asıl ilginç ve heyecanlı olan ise bir Viking hikayesi okumaktı. Açıkçası filmlerdekilerden daha farklı şeyler okumak ve bunu deneyimlemek müthiş hissettirdi.

Yazarın daha önce hiçbir kitabını okumamıştım ve okuduğum ilk kitabı Kılıç ve Çiçek oldu ki bunda da en önemli sebep de Viking hikayesi olmasıydı. Yazarın kurgu yeteneğini sevdim, entrikalı ve bir bütün içerisinde olan akışı da sevdim. Havada kalan bir olay ya da duygu kalmadı. Bu konuda süperdi.


~~~*~~~
Hayat hep çok kıymetli bir hediyeydi ve şu anda yaşamak istediğini debiliyordu. Belki de yaşamak ölmekten daha fazla cesaret gerektiriyordu.
~~~*~~~
Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse, düzenlenen Viking baskını sonrasında kazayla kendisini Viking gemisinde bulan Deidre, baskını düzenleyen ve geminin lideri olan Wolfram ile aralarındaki kıvılcıma karşı koymaya çalışır. Viking topraklarına gidip de hem onların anlatıldığı kadar barbar olmadığını hem de Wolfram'a aşık olduğunu fark eden Deidre mutluluğu yakaladığını sanır ama çok büyük bir oyun vardır ortada... Viking baskını için vatanına ihanet eden İrlandalı ve Wolfram'ın ölmesini dileyen bir Viking vardır ortada. Bütün bu olaylar arasında ayakta kalmaya çalışan bir aşk... birbirlerini bulma ayrılmama çabası veren iki kalp ile entrikalı, aşk dolu, heyecan verici bir hikaye kapılarını bizlere açıyor.

Wolfram'ın bir asil gibi davranıp Deidre'nin kalbini çalmadan ve o istemeden ona sahip olmaması çok güzeldi. Ahh bir de aşklarını gururlarına yedirip de içlerinde tutmak yerine dışa vurmaları paha biçilemezdi.

Erica'nın oyununa gelen Wolfram'ın aldığı kararlara kızsam da sonrasında aşkın kazanması süperdi. Gereksiz uzatmak yerine yerli yerinde kurgu ilerlemesi bence çok daha güzel olmuş.

~~~*~~~
Kızın kendisini yeniden sevmesini ne kadar çok isterdi.
~~~*~~~

Zerlina ve Signurd'ın hikayesine biraz daha değinilseydi daha iyi olurdu en azından onlarında mutluluğuna şahit olmuş olurduk ama en azından mutlu olduklarını hayal gücümüz söylüyor ;)

İki farklı inancı olan iki insanın aşkını okuduk bir yandan da aşkın hiçbir engel tanımadığına da tanık olduk diyebilirim.

Çok uzatıp da kitap içeriğine girmek istemiyorum o yüzden kısa keseceğim ama şunu söyleyebilirim ben kitabı beğendim.

Tarihi aşk romanı severlere tavsiye ederim. Bir Viking diyarını ziyaret edin derim ben :)

~~~*~~~
Aşk Deidre'yi hep çok mutlu etmişti ama ona üzüntü de verebileceğini hissediyordu. Wolfram'dan ayrılırsa eksik kalırdı, kalbi Kuzey diyarlarınadki dağların tepelerindeki karlar kadar soğurdu.
~~~*~~~


Kitabın adı           : Kılıç ve Çiçek
Orijinal adı          : Flame from the Sea
Yazarı                   : Kathryn Kramer
Çevirmen             : A. Arzu Şensoy
Yayınevi                : Novella Yayınları
Sayfa sayısı           : 512

Kitabın tanıtım yazısı:

Biri Viking, biri İrlandalı, Biri buz, biri ateş, Biri kılıç, biri çiçek

Bir araya gelmeleri imkânsız olan iki gencin, Wolfram ve Deidre'nin yazgısı bir Viking baskınıyla değişir. Yolları kuzeye doğru uzanırken aralarındaki çekime daha fazla karşı koyamazlar. Ancak yeni buldukları aşkları, ihanetin ve kötülüğün kıvılcımlarını da ateşler, şiddetli aile kavgaları kanla intikam ister, köpüren kıskançlıklar öfkeyle patlar, kötü kaderin fırtınaları onları yıkmak için kopar. Ve yalnızca şiddetle alevlenmiş tutkuları, aşklarının kaderini değiştirebilir

"Bu roman ateş ve buzun dansı gibi, sıra dışı ve olağanüstü." -Booklist-

"Kılıç ve Çiçek, Viking mitolojisiyle yoğrulmuş hikâyesi, etkileyici karakterleri ve bir an bile düşmeyen temposuyla etkileyici bir roman." -Amazon-

"Aşk, tutku, ihtiras ve heyecanla dolu, baş döndürücü bir hikâye." -Goodreads-

3 yorum :

  1. Emeğinize sağlık, ben de kitappaneli.blogspot.com.tr isimli bir kitap bloğu oluşturdum, daha çok yeniyim ama keyifle yazılarımı yayınlıyorum, takip ederseniz sevinirim

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. bir kitabı okumaya karar verdiğimde en başta bloggerlerin yorumlarına bakıyorum ve senin kitabı okuyup beğendiğini görmek muhteşem ötesi oluyor ya. ilk kitabı bir masum menekşeyi bitirdikten sonra bu kitabı okumak istedim. betimlemeleri, olay örgüsü muhteşem gerçekten. bakalım bu kitapta ilki kadar güzel olacak mı? gerçi sen beğenmişsin ya. sorun yok. kesin ben de beğenirim. çünkü zevklerimiz aynı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarıma bu kadar güveniyor olmanız paha biçilemez bir şey :) çok teşekkür ederim dilerim sizde benim kadar beğenirsiniz =)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın