17 Nisan 2021 Cumartesi

0 J. J. McAvoy - Dokunulmazlar (Ruthless People Serisi #2)



~~~*~~~
Büyük aşk, her zaman sonunda büyük acı getirir. İşte, bu nedenle sürekli Liam'dan önce ölmek için dua ediyorum. 
~~~*~~~


Ve Liam ve Melody'nin hikayesi son hızla devam ediyor ve ben de heyecanla ve soluksuz bir şekilde Dokunulmazlar'ı da okudum. Umarım 3. ve 4. kitap için çok beklemeyiz. Çünkü çok fena bir yerde bitti ve ben ikinci kitabı beklemek gibi bir durum yaşamadım direk peş peşe okudum ama şimdi baya üçüncü kitap için sabırsızım...

Yazar yine bu kitapta yapmış yapacağını ve kitabı sürprizlerle doldurmuş. Açıkçası şu kitabı okuduktan sonra ciddi anlamda Chicago'ya gitmek istiyor gibiyim. Şehri inanılmaz merak ediyorum. Yine akıcı, sürükkleyici, merak uyandırıcı, aşk dolu ve tam bir mafya kitabıydı. Çok büyük bir keyifle okuttu kendini ve bir kez daha yazara işte budur be güzelim dedim. 


~~~*~~~
Korku, insanların doğasında vardır. İnsanlar, içgüdüsel olarak korkar ve durmaları gerektiğini bilirler. Bence insan ırkının devamlılığını sağlayan da bu.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; okuyan bilir ki ilk kitabın sonunda Melody'nin annesi ortaya çıkmıştı, yaşadığı söylenmişti ve orada bitmişti. Şimdi bu kitapta annesi Aviela kendisini fazlasıyla gösteriyor ve Callahan'ların başına bela olmaya başlıyor. Melody'nin ilk annesiyle karşılaşması sonrasında genç kadının yaralanması annesinin gözünü kırpmadan onu üç kere vurması, sonrasında ona karşı zayıf olabileceğini düşünen Melody'nin annesini tamamen Liam'a bırakması sonucunda iş bölünmesi yaparlar aralarında. Ancak Melody'nin tekrar hamile kalması, birçok şeylere karşı tedbirli yaklaşması ve bütün bunların yanında Liam'ın büyük babasının gelmesi ve kendisini öldürmesi bütün olayları karıştırır. Tam onları çözmeye çalışırken ve Aviela'nın da ortaya çıkması ve hep bir adım önlerinde Liam ve Melody'i fazlasıyla tedirgin eder. Özellikle de bu kadının çok rahat bir şekilde evlerine grip çıkan biri olması olayları iyice karıştırır. Çünkü Liam ve Melody'nin özellikle de Melody'nin hayatı tehlikededir. Yaptıkları araştırmalardan sonra çok daha büyük bir lidere ve tehlikeye karşı karşıya olduklarını fark ederler. Bütün bunların arasından da bütün aile ya beraber olup çıkacaktır ya da aile içinde de bölünmeler yaşanacaktır. 

Öncelikle kitabı okurken içten içe sinir olduğum bir kişilik vardı. İlk kitaptan beri Olivia'nın bir haltlar karıştıracağını ve sonunda Liam ile Melody'i hedef alıp onların yerine geçmek için planlar yapacağını düşünmüştüm ki bunu ikinci kitabın sonunda bana gösterdi. Tam bir sürtük, lanet olası aciz sürtük çıktı kendisi. Kendi hırsları için seviyorum dediği kocasını bile harcamayı göze alabilecek bir sürtük. Çok özür dilerim böyle söylediğim için ama inanın dayanamıyorum çünkü aşırı sinirimi bozdu. 

Başka Melody'i kıskandı, şimdi onun yerine geçmek istiyor üstelik onun oğlunu da sahiplenmek istiyor. Sen kimsin be? Mel geldiğinde seni gömmesini bilir. Elbet çıkacak yaptıkların o zaman ne yapacaksın? 

Nedense Olivia bütün aileye ihanet edecek gibi, en büyük düşman Ivan ile de iş birliği yapacak! 


~~~*~~~
İnsanlar, adelet çığlıkları atmaya başlamadan önce bir süre işlenen suçları görmezden gelirler.
~~~*~~~


Neal ise... artık erkek olup ailesi için bir şeyler yapıp karısının yaptıklarını görmesi lazım. Gerçi ben şimdi böyle söylüyorum ama o kısımları 3.kitapta göreceğiz ama umarım Neal aklını başına alır ve Olivia'da hak ettiği yeri bulur. 

Melody ve Liam ilk kitapta nasılsa bunda da öyleydiler. Hatta öyle ki bu kitapta ne olacak da Melody Liam'ı vuracak diye beklerken adamı bir kere daha ayağından vurdu gözünü bile kırpmadan. Çok iyiydi. Çok güldüm o sahnede. 

Liam'ın ve Melody'in birbirlerini bu kadar iyi anlamaları, tanımaları süperdi. Melody'in bir sıkıntısı olduğunda Liam onu hemen anlıyor, Liam'ın bir şeyler çevirdiğini Mel hemen anlıyor. Süper bir çift ama bir o kadar da birbirilerini seven bir çift. 

Mel, annesi tarafından vurulduktan sonra bir şeyleri daha net anlaması ve Liam'a sevgisini daha çok belirtmesi çok tatlıydı. Tabi o zaman öğrendiği hamileliği de saklamak isterken herkesin bunu fark etmesi de süperdi. 

Aviela ile ilgili olan olaylar ve daha da önemlisi Mel'in büyük babasının peşinde olduğu sözde denge muhabbeti bütün kitabın akışını değiştiren bir sona imza attı. Resmen adamın kimliği büyük bir şok olmanın yanında aynı zamanda nasıl bir oyunun içinde olduklarını da gösterdi. 


~~~*~~~
Önünde sonunda üstün gelmenin bir yolunu bulacaktık. Biz Callahanlarız. Ne yaşarsak yaşayalım eskisinden daha da güçlü bir şekilde ayağa kalkarız.
~~~*~~~


Kitapta en çok üzüldüğüm çift Declan ve Carolina oldu. Caroline, hep hamile olduğunu sanırken rahim kanseri olması, bunun getirdiği sonuçlar, Declan'ın yaşadığı acı ve Liam'ın onun yanında olması... müthiş anlatılmıştı. Ama Caroline güçlü bir kadındı ve  ne pes etmeye ne de Declan'ı terk etmeye niyeti yoktu. Ancak hamile olduğunu sanırken böyle bir şeyle karşılaşmak da her kadın için yıkıcı olmalı... 

Melody'nin doğum sancıları, doğum kısmı ve oğulları Ethan'ın doğumu çok güzel anlatılmıştı. O satırları yüzümde sırıtmayla okudum resmen. Hep derler ya onu kucağına aldığında çektiğin bütün acı ve çile unutuluyor diye bunu Mel'de de gördük. Liam ve Mel'in birer anne baba olmalarını okumak muhteşemdi. Ama onların mutlulukları Mel'in kaçırılmasıyla bozuldu. 

Evet doğru duydunuz Mel kaçırılıyor hem de annesi tarafından. Sevdiği adamdan ve yeni doğurduğu bebekten uzaklaşıyor. Ama Liam hep dediği gibi Mel asla pes etmez, dönmenin bir yolunu bulur... Mel de onu yapıyor. Gücünü gösteriyor ama oldukça da zayıf bir anında... 

Kitabın sonu muhteşemdi. Olivia ailesine ihanet etti... Liam tutuklandı. Mel sağ ama kayıp. Oğulları Ethan, Evelyn ve Sedric'in yanında ama Olivia, onu da almayı planlıyor... büyük bir oyunun içindeler ve nasıl çıkacaklar... bu da 3. kitapta. Ve üçüncü kitap ne zaman çıkar meçhul! 

Bence en az 1 sene bekleriz... Sizce? Ephesus işi gücü bıraksın Yeşilin Kızı Anne ve Emily kitaplarını çıkarsın! Çünkü bir tek onlar var adamların elinde... diğerlerini çok fena arka plana atıyorlar. Umarım bu durum değişir çünkü aşırı ilgimi çeken serileri var ve ben sırf geri plana atılıyorlar diye el atmaya çekiniyorum. 


~~~*~~~
Bu kadın öfkelendiğinde silahını değil kelimeleri kullanmayı öğrenmeliydi. En azından bana karşı...
~~~*~~~


Bu arada kitapta beni sinir eden... sinir eden demeyelim de yadırgadığım bir şey vardı. O da erkeklik organı, kadınlık organı şeklindeki kelimelerdi. Çevirmenimiz mi yoksa edisyonunu yapan işi mi böyle yazdı bilemiyorum ama penis ya da vajina yazmak ayıp değil! Özellikle de +18 kitaplarda bunları rahatlıkla yazabilirsiniz.

Her neyse ben kitabı çok merak ettim. Ayrıca araştırmalarımdan sonra öğrendim ki yazarın bu seriyle ilgili bir de yan serisi varmış. Bu seri Liam ve Mel'in hikayesi ama yan seri Children of Vice ise onların çocuklarının kitapları. Biz bu seriyi kaç senede tamamlarız bilemiyorum ama umarım o seriye de el atarlar... 


Ruthless People Serisi
  1. Acımasızlar
  2. Dokunulmazlar
  3. American Savages
  4. A Bloody Kingdon


~~~*~~~
Onun bu şekilde acı çekerken bana sığınması çok hoşuma gidiyordu. Nsıl bu sevgi dolu çifte dönüştüğümüzü bilmiyordum ama her geçen gün ilişkimiz daha da güçleniyor ve o daha da ruhuma işliyordu. Her ne kadar bir yanım bu durumdan endişelenmeye devam ediyorsa bir yanım da bu durumdan çok hoşlanıyordu.
~~~*~~~


Kitabın adı     : Dokunulmazlar
Orijinal adı     : The Untouchables
Yazarı            : J. J. McAvoy
Çevirmen        : Elif Bulanalp
Seri Bilgisi       : Ruthless People #2
Yayınevi          : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı     : 440

Kitabın tanıtım yazısı: 

Melody ve Liam, arkalarında bıraktıkları kan gölünden Chicago’nun en güçlü ailesi olarak çıkarlar ve şimdiki hedefleri Amerika’yı ele geçirmektir. Ancak Melody’nin hayatını alt üst edecek bir sır, saklandığı yerden açığa çıkmak üzeredir. Liam, bu sırrı karısından gizleyerek çözmeye çalışacak ancak kısa sürede, âşık olduğu kadının aynı zamanda en yakın suç ortağı olduğunu hatırlayacaktır. Melody ve Liam, güçlü arzularıyla yarattıkları, dünyanın her köşesine yayılmış bir imparatorluğu ve ailelerini, onları ayırmaya gelen düşmanlarından korumayı başarabilecekler mi?

“Acımasızlar, gördüğüm herkese tavsiye ettiğim bir seri!” -Giselle, HopelessBookLover “Daha çok tehlike, daha çok şaşırtmaca ve daha çok cinayet! Başka isteğiniz?” -Angela, Angela ReadsBooks “Müthiş heyecanlı bir hikâye. Dâhice geliştirilmiş karakterler. Kışkırtıcı ve dokunulmaz bir ikili.” -Astrid, BooksandNooks 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın