19 Nisan 2021 Pazartesi

0 Monica McCarty - İskoç Sürgünü (Campbell Trilogy #2)



~~~*~~~
"Seni seviyorum ve sensiz cehennemi yaşamaktansa, seninle cehennemi yaşamayı tercih ediyorum."
~~~*~~~

 
Bu ay ki ilk historical romans kitabı Monica McCarty'nin Campbell Üçlemesi'nin 2. kitabı İskoç Sürgünü. Biz bu kitabı instagramdan birkaç arkadaş hatta #illekitaplahistoricalokuyoruz ekibiyle beraber okuduk. Önümüzdeki ay da 3. kitap okunacak. 

Neyse... 

Yazarın şimdiye kadar okumadığım hiç kitabı kalmadı gibi. Bu serinin son kitabı bir de Highland Muhafızları'nın son çevrilen 8. kitabı dışında kalmadı. Buradan da şu çıkıyor bu yazarı kitaplarını çok seviyorum. Cidden hem tarihi detayları hem de olayları çok güzel kurguluyor. Yer betimlemeleri, karakterleri ve aşkları çok güzel anlatıyor. Durum bu olunca da türü sevenlerin bu yazarı sevmemesi imkansız bence. 


~~~*~~~
Seni seviyorum. Patrick bu sözleri unutmaya çalışıyordu ama adeta ruhuna kazınmışlardı. Karanlığın içinde bir tutam ışık gibilerdi. Tutunabileceği bir umut kırıntısı...
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; ilk kitaptan bildiğimiz kaçak MacGregor'ların lideri olan Patrick, ezeli düşmanı Jamie Campbell'in küçük kız kardeşi Elizabeth Campbell'ın çeyizine eklenen kendi topraklarının haberini alınca, Elizabeth ile evlenmek için plan yapar. Bir şekilde onu bir saldırıdan kurtaracak kahramanı olacak, sonra baştan çıkarak ve kendisi ile evlenerek asırlardır ailesine ait olan toprakları geri alacaktır. Planı oldukça kusursuz görünürken işin içine katmadığı şey aşktı. Elizabeth'e aşık olması bütün işleri değiştirir. Bir de hiç beklenmeyen olaylar olmaya başlayınca Patrick, kendi kardeşi Gregor ile zıtlaşmaya başlar. Çünkü Gregor intikam istemektedir, intikamı için de Elizabeth kullanacaktır. Patrick buna izin vermeyip kardeşiyle zıtlaştığında olaylar çığırından çıkar. Patrcik sevdiği kadını korumaya çalışırken kendi klanıyla karşı karşıya kalmaktadır. Bir yanda kendi kardeşi ve halkı diğer yanda sevdiği kadın ve düşmanları varken alacağı kararlar herkesi etkileyebilecek boyuttadır. Aşkın kazanıp kazanamayacağı ise kitap da saklı.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki olay sıralaması bakımından kitapları sıralı okumak çok önemli. Çünkü burada bahsedilen olayların detayları, nedenleri ve sonuçları ilk kitapta anlatılmıştı. Orada o olaylar olurken Campbell Kalesi'nde neler olduğunu da bu kitapta okuyoruz. O yüzden sıralı okumanızı tavsiye ederim. 


~~~*~~~
"Beni kandırma Patrick Murray." Patrick'in göğsüne hafifçe vurdu. "Bu çelik göğsün altında, yumuşak bir kalp var ve ben o kalbi bulmaya kararlıyım."
~~~*~~~


Patrick'in karakteri ve olayları ele alış biçimi, adamlarına karşı duruşu, kendi adalet anlatışı ve buna göre hareket etmesi çok güzeldi. Hatta sevdiği kadının mutluluğu için her şeyden vazgeçebilecek olması da çok güzeldi. Elizabeth mutlu olsun, alıştığı hayat değişmesin, onun hak ettiği gibi yaşaması için göze aldıkları çok güzeldi. Aşk bazen vaz geçmektir ve bunu çok güzel gösterdi Patrick ama işte hesaba katmadığı Elizabeth'in karakteri ve yapabilecekleriydi. 

Elizabeth ise... ikilemleri, karakteri, çabaları, gücü ve inadı çok iyi anlatılmıştı. Hep bahsedilen Campbell inadını çok iyi gördük burada. Sevdiği adama olan inancı ve aşkı için göze aldıkları okurken gülümseten cinstendi. İçindeki insanlığı, affedici yapısı, az ile yetinebilecek olan karakteri çok güzeldi. 

Patrick'in Elizabeth'i baştan çıkarma çabaları, flörtleşmeleri, birbirlerini kıskanmaları ve bunu dile getiriş şekilleri çok tatlıydı. Hatta Elizabeth'in talibi Robert Campbell ile olanlar çok güzeldi. Patrick'in içindeki MacGregor kaybetmeyi kabullenmeyip de iddialaştığı atışı kazanması harikuladeydi. 

Gregor MacGregor ise... Patrick'in kardeşi olmasına rağmen liderine karşı çıkması ve onun peşine düşerek kardeşinin Campbelllar tarafından tecavüze uğramasının intikamını almak için aynılarını Elizabeth'e yaşatmak istemesi adamı öldürme nedenim olabilirdi. Ama neyse ki sonunda hak ettiğini bulduğunu düşünüyorum.

Patrick ve Elizabeth'in kaçışları, kaçma sırasındaki yaşadıkları, birbirlerine karşı olan duygularını anlatmaları çok güzel kurgulanmıştı. Hele o gittikleri yerleri, geçtikleri noktaları anlatım tarzı resmen oralara gitmişim gibi gözümde canlandırdım. Hayran oldum... keşke şansım olsa da Highland bölgesini gezebilsem...


~~~*~~~
Bu çelimsiz ve ciddi kadın Patrick'in tüm duvarlarını yıkmış, farkında bile olmadığı duygularını ortaya sermişti. Belli ki Patrick'in karanlık kalbi tamamen ölmemişti.
~~~*~~~


Kitabın sonlarına doğru Patrick ve Elizabeth, Patrick'in adamlarıyla buluşacakları kiliseye gittiklerinde kilisede onları karşılayan Jamie ve Colin Campbell ile adamları ve arkalarında Gregor ve adamları olmasına karşı Patrick ölümü göze alarak Elizabeth için Capbeller'ın yanına gitmesi çok güzeldi. 

Kitabın sonu ise... muhteşemdi. Caitrina ile Jamie'yi görmek çok eğlenceliydi. 

Kitabı çok çok beğendim. Ne yazık ki kitapta iki sayfam silikti... o sayfaları okuyamadım. Yayınevine mesaj atacağım umarım değişme şansım olabilir. Muhtemelen matbaadan hatalı çıktı ne yapılabilinir bilmiyorum ama şansımı deneyeceğim... 

Ben bu seriyi çok severek okuyorum. Sizlere de özellikle bu türü seviyorsanız mutlaka okuyun. 


~~~*~~~
"Seninle evlenmek istedim çünkü sana aşık oldum." Başparmağı, Lizzie'nin yanağında dolandı ve tek dalma gözyaşını sildi. Lizzie'nin gözlerine baktı. "Seni seviyorum Eizabeht Campbell. Tüm kalbimle."
~~~*~~~



Campbell Trilogy


Kitabın adı     : İskoç Sürgünü
Orijinal adı     : Highland Outlaw
Yazarı            : Monica McCarty
Çevirmen        : Gökçe Müderrisoğlu Aktaş
Seri Bilgisi       : Campbell Trilogy #2
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 416

Kitabın tanıtım yazısı: 

Yakışıklı ve tehlikeli Patrick MacGregor, aranan bir adamdır. Kanun tanımaz klanının sert ve inatçı ruhuna sahiptir. Halkını yoksulluktan kurtarana dek durmayacaktır; bu, en büyük düşmanının kızı olan Elizabeth Campbell ile evlenmesi anlamına gelse bile…

İpek saçlı güzellik Elizabeth ise onu en baştan etkisiz hale getirecektir. Kadının tatlı, el değmemiş zarafeti, Patrick’in perişan ruhunun soğuk derinliklerine kadar dokunacak ve intikamdan çok daha fazlasını istemesine neden olacaktır.

Utangaç ve itaatkâr olan Lizzie’nin içinde tutkulu ve özlemini çektiği aşk için hazır olan bir kadın yatmaktadır. Genç kadın, keskin zümrüt yeşili gözleri olan adamın yakıcı öpücüğü içine umutsuz bir açlık kıvılcımı düşürdüğünde, Patrick’in cüretkâr baştan çıkarmasına karşı koyamaz. Ancak kurtuluş için tek şansı yakaladıklarının farkında değillerdir. Nefretten daha güçlü bir duygudur bu: aşk…







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın