28 Nisan 2021 Çarşamba

2 Tuğba Atıcı Coşar - Tadında Aşk Var



~~~*~~~
Bana öyle bir bakıyordu ki sanki herkesten koruması gereken çok kıymetli biriydim ama aynı zamanda peşimden koşup beni avlayıp parçalamak istiyordu.
~~~*~~~

Ben bu kadının kitaplarına bayılıyorum. Cidden çok çok güzel yazıyor aşkı... ayrıca son iki kitabında gördüm ki tutkulu romantizmi de doruklarda yazıyor.

Tuğba Atıcı Coşar'ın okuduğum 4 kitabıydı Tadında Aşk Var. Diğerlerinden daha farklı bir kurgusu vardı aynı zamanda diğerlerinden daha farklı bir tarzı da vardı. Mesela Aşkın Büyüsü ve Aşkın Tutkusu kitaplarında aşk romanı olarak yazılmıştı. Beklenmedik Bir Anda kitabı tam anlamıyla erotik aşk romanıydı ama bu kitap aşk romanı olmanın yanında yabancı yazarlardan okuduğumuz erotizm serpiştirilmiş bir aşk romanıydı. Diğerlerinden ayrı olarak daha film tadındaydı ve okurken çok severek bir filmi izliyormuşum gibi hissettim. 

Su gibi akan, romantik, eğlenceli, arkadaşlık ilişkilerine değinen ama bolca da mutfağa değinen tutkulu, bir aşk hikayesiydi. 

Tam da kapağı kitabıydı bence :D


~~~*~~~
Yapmam gereken tek şey aslında ondan kilometrelerce uzağa kaçıp gitmekti. Bir yanım bunu deli gibi de istiyordu aslında. Ama büyük bir yanım vardı ki sanki ona görünmez sicimlerle bağlıymış gibi ben ne kadar aksi yöne gidersem gideyim ondan uzaklaşamıyordu sanki. 
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Balım kendi restoranında aşçılık yapıp arkadaşıyla beraber restoranı yönetmektedir. Bir gün restoranına bir şef gelir ve onun yemeğini tadar. Tadını beğenmesiyle de Balım'a bir teklifte bulunur. Ya onunla on yılda bir düzenlenen yemek yarışmasına katılacak ya da restoranını kaybedecektir. Balım ikilemde kalsa da kendisini o yarışma için yeterince iyi olduğunu düşünmese de restoranı için bu teklifi kabul eder. Ancak hesaba katmadığı Kenan, tam bir beyefendi olması, yetenekli olması, Balım'a karşı ilgisi ikili arasındaki tutkuyu körüklerken aynı zamanda aşk da tohumlarını atmaya başlamıştır. Balım ve Kenan bir yanda yarışmaya hazırlanırken bir yanda da kendi ilişkilerini yaşamaktadırlar. Ancak işin içine Balım'ın geçmişten korkuları girince her ne kadar Kenan zorlamak istemese de ikilinin ilişkisini zorlayacaktır. Bakalım Balım ve Kenan, aşklarını yaşarken yarışmayı da kazanabilecekler mi? 

Öncelikle detaylı yoruma geçmeden önce şunu söylemek istiyorum ki... Tuğba'nın ana karakterleri haricinde yan karakterlerin de ilişkilerine değinen kurgular yazmasını seviyorum. Burada da Balım'ın en yakın arkadaşı Esra ile Kenan'ın en yakın arkadaşı Engin'in arasında başlayan aşkı anlatması çok iyiydi. 

Engin ile Esra'nın birbirlerinden etkilendiklerini çekinmeden belli etmeleri ve ona göre aşklarını yaşamaları çok güzeldi. 

Balım ve Kenan'a gelince... kesinlikle Kenan favorim... Beklenmedik Bir Anda'daki Sedat'tan sonra Kenan... çok büyük bir evrimleşme gibi geldi... Tuğba kitabında evrim teorisini yazmış gibiydi. Öküz Sedat'tan beyefendi Kenan'a yolculuğumuz... 


~~~*~~~
"Tamam, büyük laflar edip aşk falan demeyeceğim ama Balım, gördüğüm ilk an ve beni eve bırakana kadar geçen o sürede kalbim bu güne kadar atmadığı kadar hızlı attı. Yerimde zor durdum. He aklım hem kalbim sanki uzun zamandır bu anı bekliyormuş gibiydi."
~~~*~~~

Kenan çok muhteşemdi. Tavırları, duruşu, sözleri, davranışları, karakteri muhteşemdi. Hele şef olması... onu öyle hayal etmek.. kitapta öyle sahneler vardı ki hep gözümün önündeydi Kenan'ın silüeti... Kollarını göğsünde bağlamış, kalçasını tezgaha yaslamış, önünde yemekler üzerinde önlük, gamzeli ve haylaz bakışlı bir adet Kenan... şuan da kalbimi bıraktım buraya. Bu arada erkekler mutfağa çok yakışıyor bence ;) 

Kesinlikle Kenan diye sayıklarım ben bütün yorum boyunca ama kendimi durduruyorum.

Balım ise.. başlarda çok kızdım cidden. Çok gereksiz tavırları vardı ve gereksiz yere Kenan'ı üzüyor gibi geldi. Ama sonrasında sebepleri, kendince açıklamaları onu haklı bulmama neden oldu. 

Kitapta en çok sevdiğim şeylerden biri de Tuğba'nın gereksiz ayrılıklarla kitabı uzatmak yerine tadında bırakmayı tercih etmesiydi. Çünkü kitabın sonunda yarışma sonucu açıklandığındaki sahnede başka yazar olsa birkaç haftalık ya da aylık ayrılık yazar kitabı uzatır da uzatırdı ama Tuğba böyle yapmaması da ayrı bir şekilde hoşuma gitti. 

Kenan ile Balım'ın arasındaki tutkuyu çok iyi anlatılmıştı. Her yazar seks sahnesi yazar ama bunu duygularla pekiştirmek bence her yazarın başarabileceği bir şey değildi. Tuğba bunu çok güzel başarmıştı. Hele mutfakta bir sahne vardı ortalık alev aldı o derecede....


~~~*~~~
"Bazen kalbim olduğundan hızlı atıyor ve bu beni korkutuyor. Sıradan hareketlerle bana yaklaşıyor ve bu hoşuma gitmeye başlar diye korkuyorum."
~~~*~~~


Kitapta en güzel sahnelerden biri de kitabın sonlarıydı. Sondaki birkaç bölüm... Kenan ile Balım evlenmesi, çocuklarının olacağının haberi, sonra ebeveyn olarak okumak çok güzeldi. Hani hep mutlu sonla biter ya kitaplar sonrası bizim hayal gücümüzdür bunda Tuğba onu hayal gücümüze bırakmamış birkaç dokunuş yapmış bu konuda çok güzel olmuş bence.

Bir de bu kitapta beni ağlatma seviyesine getiren bir yer vardı... Kenan, kız kardeşini kaybediyor ve o zaman hissettiklerinden Balım'a bahsediyor. O kısımlar çok fena gözlerimi doldurttu ve ağlama moduna girdim. Çünkü kardeşimle çok samimiyiz ve bu duruma istemsizce kendimi koydum... çok dokunaklıydı o sahneler. Bu yüzden son alıntım da o sahneden gelsin. 

Her neyse çok uzatmayayım. Ben kitabı çok beğendim. Cidden çok çabuk bitti ve su gibi aktı. Film gibiydi geldi geçti. 

Aşk romanı severlere özellikle tavsiyemdir okuyun. 


~~~*~~~
"Onu nasıl azarlayacağımı düşünüyorum ama bir yandan da derinde bir yerde görmezden gelmeye çalıştığım bir sıkıcı yakıyordu içimi. Ama nasıl yakıyor Balım... İnsan kardeşinin canının yandığını hissediyormuş da be görmezden gelmişim."
~~~*~~~



Kitabın adı     : Tadında Aşk Var
Yazarı            : Tuğba Atıcı Coşar
Yayınevi          : Müptela
Sayfa sayısı     : 408

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir mutfakta sadece mis gibi kokular ve lezzetli yemekler yoktur. Savaş alanına dönüşme potansiyeli ve tezgâhında aşk mayası da vardır.

Balım yaşadığı talihsiz olaylara rağmen, hayallerindeki restorana ve mutfağa kavuşmuş genç ve güzel bir kadındır. Kendi gibi inatçı ama bir o kadar da neşeli ve yakışıklı bir adam olan Kenan’dan aldığı teklifle birlikte öğrendikleri karşısında hayatı sarsılacaktır.

Kenan, Balım’a aslında hiç de istemediği bir teklifi yaparken aynı zamanda nefsiyle savaşmak zorunda kalacağından hiç haberi yoktur.

Birbirleriyle didişmekten konuşmaya fırsat bulamayan bu iki karakter aynı zamanda bir ekip olup yarışmaya hazırlanmak zorunda kalırsa o mutfakta neler yaşanabilir? Karşısında ondan uzak durmasına izin vermeyen çok yakışıklı ve karizmatik bir adam varken Balım aşktan ne kadar kaçabilir?

Balım ve Kenan’ın düştükleri sorunun içine kalpler katılacak. Mutfakta yemekle birlikte tutkulu da bir aşk pişerken ortalık biraz dağılacak.

Peki, kavgayla başlayan bir ilişki aşka dönüştüğünde sevgi ve tutku kaç ölçek olacak dersiniz?

“Önlükler giyilsin, başlıklar takılsın ve aşk savaşı başlasın!”









2 yorum :

  1. Tadında Aşk Var tadı damağında bırakmıyor mu amaaa😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl bırakıyor ya valla bırakıyor <3

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın