23 Temmuz 2022 Cumartesi

0 Sarah MacLean - Skandallar Kraliçesi (Hell's Belles #1)



~~~*~~~
Hatalarının kontrolsüz duygulardan kaynaklandığını biliyordu. Ve duygularını kontrol altında tutmayı ilke edinmişti.
~~~*~~~


 Tatilden önce başlamıştım ama bir haftalık tatil girince araya okuyamamıştım gelince ilk işim kitaba devam etmek oldu ve bitirdim. 

Öncelikle yazarın kitaplarında sıra dışı kadınları görmek çok güzeldi. Aslında normalde sıra dışı değiller sadece o dönem kitaplarında pek okumadığımı türde kadınlar ve diğerlerinin aksine güçlü, ne istediğini bile, savaşan kadınlar olması aşırı hoşuma gitti. Yazarın böyle kadınları kaleme almasına bayılıyorum. 

Hell's Belles Serisi'nin ilk kitabıydı Skandallar Kraliçesi, dört kitaplık bir seri olacak yanılmıyorsam ve şuanda ikisi yayınlanmış ikisi yayınlanmamış. Umarım Nemesis ikinci kitap için çok beklemez de biz de hemen okuruz gerçi diğer ikisi henüz yurtdışında da çıkmadığı düşünülürse beklemek kaderimiz der susarım.. 

~~~*~~~
"Dürüst olalım... kendini kaptırsan... perişan olurdun."
Kaşları çatılan Caleb dönüp baktığında, arkadaşının dibinde olduğunu fark etti. "Sesily'nin perişan olacağını kastettin galiba?"
Sera ona dürüst gözlerle bakıyordu. "Hayır Caleb. İkinizin ilişkisi, kardeşimin kalp kırıklığıyla son bulabilirdi... ama mahvolan sen olurdun."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Sesily, kendi arkadaş çevresiyle aristokrat erkeklerin pisliklerini ortaya dökmeyi ve onları cezalandırmayı kendilerine görev bilmişler. Grubun arasında leydiler ve düşes olmasına rağmen böylesine tehlikeli bir işe karışmaları ve bunun için kusursuz plan yapmaları, kendilerini tehlikelere atsalar da bir şekilde kurtulmalarının bir yolunu bulan grup hedeflerine birini daha kestirmişlerdir. Bu şekilde hayatlarına devam ederlerken Sesily'nin geçmiş aşkı ve asla peşini bırakmadığı ama her seferinde adamın kaçmasıyla sonuçlanan aşkı Caleb geri dönmüştür. Caleb her ne kadar geri dönüşünü Sesily'nin ablasının doğum zamanının yaklaşmış olması bahanesine sarılsa da aslında içten içe Sesily için duyduğu özlem ağır basmış ve Amerika'dan dönmüştü. Caleb her ne kadar Sesily'den uzak durma çabasına girse de genç kadından uzak kalamayıp adım adım peşindedir üstelik bu sefer onların hedef olarak belirledikleri Vikont'un nasıl tehlikeli bir adam olduğunu bildiği için daha da bir tetikte peşlerinden gitmektedir. Çünkü Vikont ile oldukça gizli bir geçmişleri vardır ve o geçmişten saklanarak hayatını devam ettirmektedir. Sesily şimdi vikonta bulaşarak hem geçmişin sırlarını deşmekte hem  kendi hayatını hem de Caleb'in hayatını tehlikeye atmaktadır. Bütün bunların yanında Caleb  ve Sesily'nin aşklarının nasıl da çırpındığını, aralarındaki tutkuyu, birbirlerine karşı duydukları çekime de daha fazla karşı koyamazlar. Artık bir karara varmalılar ve beraber savaşmalılar ya da bu gizlerin ve tehlikenin arasında aşklarında vazgeçmeleri gerekiyor. 

Kadın karakterlerin farklı olmasından kastım, buradaki aristokrat erkeklerin bütün yaptığı pis işleri ortaya dökmeye karar vermiş 4 kadı, bu türün kadın karakterlerinin aksine, erkeklere meydan okuyan ve onlara ihtiyaçlarının olmadığının bilincinde kadınlar olmaları çok güzeldi. Ben kitaplarda güçlü kadınları okumayı çok severim özellikle de böylesine belaya gözü kara dalan kadınlara ise hayranım. :)
Bu yüzden Sesily ve ekibine bayıldım. 

~~~*~~~
Flört, gelecek hayali kurmak demekti. Ve Sesily'le bir gelecek kurmak imkansızdı. Hayatında olmasını istediği tek kadın olmasına rağmen...
~~~*~~~


Caleb ise... geçmişindeki saklı olaylar ve yaşadıkları tamam kaçmasını ve yeni bir hayat kurmasını açıklıyor ama Sesily için hissettiklerini bu kadar gözü kara bir şekilde reddetmesi de adamı parçalama isteği uyandırdı. Özellikle de umut verip sonra çekip gitmesi... tek tek etlerini koparma isteği doğurdu içimde.. hem de cımbızla... 

Sesily'nin ekibi muhteşemdi Imogine, Adelaide ve düşeş...  resmen hayranlık uyandırıcıydı... yetenekleri, inandıkları şey için savaşmaları muhteşemdi. 

Sesily'nin kardeşleri ve onlarla ilişkileri çok güzeldi. Böyle kardeş ilişkilerini seviyorum kitaplarda. 

Caleb ise.. ciddi anlamda beni kitapta en sinir eden karakterdi ve ona dair bir şey yazmak istemiyorum. Çünkü biz hep ne istediğini bilen ve onun için savaşan erkek karakterlere alışmışız ama Caleb'in hep kaçmayı seçiyor olması sinir bozucu... Sesily bütün dertlerden onu kurtaracak bir plan yapıyor o plana bile uymak zor geliyor beyefendiye... eeee neee oldu Caleb efendi, yine Sesily ve ekibinin yardımıyla yakayı sıyırdın! 

Neyse çok konuşup iyice sinirlenmek istemiyorum ona.. 

Ben kitabı sevdim, güzeldi... kurgusu her ne kadar başlarda yavaş gidiyor gibi gelse de bence çok güzel aktı gitti... 

2.kitabın hikayesinin baş rolü Adelaide'in olduğunu öğrendim ve onun kiminle aşk yaşayacağını da bu kitapta ön gösterim oldu. Heyecanla beklemedeyim.

Benim nazarımda kitap 5 üzerinden 5'ti. Sevdim cidden bu yüzden bu türü sevenler de denesinler diyorum. 

~~~*~~~
Sesily'nin kahkahaları cesur, kocaman ve mükemmeldi. Bu kahkaha, karanlık yolculuğun ardından herkese güneşin doğuşunu müjdeleyen türden bir davetti. Tek şartı o karanlık yolculuğu göze almaktı. 
Ama bu yolculuk Caleb için değildi. Sesily bunu açıkça ortaya koymuştu. 
~~~*~~~



Hell's Belles Serisi

  • Skandallar Kraliçesi



Kitabın adı      : Skandallar Kraliçesi
Orijinal adı     : Bombshell
Yazarı            : Sarah MacLean
Çevirmen        : Uğur Mehter
Seri Bilgisi       : Hell's Belles #1
Yayınevi          : Nemesis
Sayfa sayısı     : 384

Kitabın tanıtım yazısı: 

Leydi Sesily Talbot unvanının ona sağladığı özgürlüğü benimsemiştir. Bu nedenle Londra’nın en parlak skandallarına imza atmaktan geri kalmaz. Bir akşam, ışıltılı balo salonundan ayrılıp karanlık bahçede gözden kaybolduğunda kimse ona ikinci kez bakmaz ya da Skandallar Kraliçesi’nin ne işler karıştırdığını fark etmez. 

Caleb Calhoun yıllarını Sesily’den uzak durmaya çalışarak geçirmiştir. En iyi arkadaşının güzel, küstah ve zeki kız kardeşi Sesily, Caleb’ın en büyük sınavlarından biridir. Genç kadın tehlikeli işlere bulaşınca Caleb uzak durma kararından vazgeçer ve onu korumak ister. Sesily ile Caleb, birbirlerini beladan uzak tutmaya çalışırken aralarındaki kıvılcım canlanır. Pusuda bekleyen bir düşman varken aşk tüm engelleri aşabilecek midir?




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın