14 Ocak 2024 Pazar

0 Teagan Hunter - Kör Atış (Carolina Comets #2)



~~~*~~~
Aşk... Kulağa hem çok güzel hem de ulaşılamayacak kadar uzakmış gibi geliyor."
~~~*~~~

 
Ve... Carolina Comets Serisinin ikinci kitabı ve Rhodes'un hikayesiyle karşınızdayım. Pukka Yayınları'nın serileri hızlı çıkarmasına bayılıyorum. Bu demektir ki asla serileri senelerce beklemeyeceğiz, birkaç aya serinin devamının çıkacağını bilerek okuyabiliriz demek... O yüzden bu biz okurlar için müthiş bir durum olduğu için serileri okumaya devam ediyoruz. Bu yüzden de hemen serinin ikinci kitabı çıktı, aldım ve okudum. Bekletmedim. 

Seri kesinlikle yetişkin okurlar içindir bu yüzden bunu bilerek okuyun. Gereksiz yere eleştirmeyin! Gömmeyin kitabı... 

7 kitaplık bir seri ve 2 kitabı şuanda yayınlanmış durumda! 😄👏

Seri birinin devamı niteliğinde değil, her seri bir oyuncunun hikayesi ama kurgusal bütünlükten ve karakterleri tanıma bakımından sıralı okunması daha mantıklı. Zaten seri yani nasıl olursa olsun sıralı okunmalı... 😇


~~~*~~~
"Bazen olabileceğim tek şeyin bu olduğunu düşünüyorum. Bu çirkinlik... sonsuza kadar benimle olacak. Kim benim gibi kahrolası bir canavarı sevmek ister ki?"
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; yıl sonunda şampiyon olduktan sonra bunu kutlamak için Vegas'a giden bir grup oyuncu, hem eğlenip hem de kutlama yapıyorlar. Ancak Ryan, gitmeden önce sevgilisi tarafından aldatılması, ayrılması ve işinden kovulması genç kadının bütün planlarını bozmuştur. Depresyonun sınırında dolanan Ryan, kafasını dağıtmak için sonucu içkide bulur. O gece Rhodes da her ne kadar bir ayrılıp bir barıştığı sevgilisi Britney'in nişanlandığını özellikle de eski takım arkadaşıyla nişanlandığını öğrenince o da Ryan'a eşlik eder. O gece ikisi de içkinin sınırını kaçırdıklarında sabaha evlenmiş bir şekilde uyanırlar. Durum bu noktada karışır. Çünkü evlendiklerine dair bir videoyu da sosyal medyaya yüklemişlerdir. Şimdi bütün dünya bu durumdan haberdardır. Mecburen iki aşık ve evli çift olarak boy göstereceklerdir. Ancak işler hiç de planlandığı gibi gitmez çünkü Rhodes'un evine taşınan Ryan farkına varmadan genç adamın hayatına dahil olur. Rhodes ise, Ryan'ın hayatına dahil olmasından, evdeki varlığından asla şikayetçi değildir. Bir süre sonra bu evlilik rol yapmanın dışına çıkar ve tamamen doğal olma yolunda gider. Çünkü ikili birbirlerine körkütük aşık olmuşlardır. Ama... her zaman mutluluk bazı insanları rahatsız eder ya işte öyle bir şekilde eski sevgili Britney, sahneye çıkıyor ve bu evliliğin sahte olduğunu dile getirerek ortalığı karıştırmaktadır. Bu durumda Rhodes ve Ryan... evliliklerini, aşklarını birilerine değil daha çok kendilerine kanıtlamaları gerekmektedir. Çünkü en yakınlarındaki kişiler onların birbirine olan tavırlarından aşık olduklarını fark ederken ikili bu durumu anlama aşamasında Britney'in ortaya bıraktığı kaosla uğraşmaları da gerekmektedir. 

Öncelikle Rhodes benim ilk kitaptan beri en merak ettiğim karakterdi çünkü yüzündeki yara izinden dolayı bir çirkin ve güzel hikayesi beni bekliyor diye biliyordum. Ki ben bu detayları çok severim. Bu kitapta o yüzden benim favorim şuanda... 


~~~*~~~
"Sen çok güzelsin. Yarana rağmen değil, yaran sayesinde."
~~~*~~~


Rhodes'un kendi travmaları, yara izinden dolayı yaşadığı güvencesizliği, kendisinin asla gerçekten aşkı yaşayamayacağına olan inancı kitapta çok güzel anlatılmıştı. Zaten Çirkin ve Güzel hikayesini çok seviyor oluşum da bu yüzden, kendilerini kusurlu olarak etiketleyen karakterlerin aslında içinde nasılda mükemmel olduklarını okumak, içlerindeki bütün güvensizliklere rağmen sevildiğinin hissettirilmesi ve çok da güzel seviliyor olmaları çok güzel anlatılıyor. 

Bu kitapta da onu okuduk. 

Rhodes'un bütün kaprislere ve kendisini kullandığını bilmesine rağmen Britney'i yanında tutması, bütün kaprislerine dayanması... bunun yanında Ryan ile olan ilişkisinde genç kadının asla kendini sevemeyeceğini düşünerek onu kaybetmekten korkması çok güzel anlatılmıştı.  

Özellikle Rhodes'un Ryan ile olan ilişkisi, aşık olduğunu fark etmese de genç kadının üzerine titremesi, kıskanması, sahiplenmesi çok güzeldi. Hatta kendi en zayıflıklarını da onun yanında açıklaması çok güzeldi. 

Ryan ise... bütün zorluklara rağmen ayakta durmak için yaptığı fedakarlıklar takdirlikti. Özellikle de büyükannesi için yaptıkları... Bunun yanı sıra Rhodes'un yüzündeki yara izinden hiç rahatsız olmaması, umursamaması da çok güzel anlatılmıştı. 

Ryan ile Rhodes'un mesajlaşmaları süperdi. Çok eğlendim... özellikle birbirlerini sinir etme, tahrik etme modlarında kıkırdayarak okudum. 

Ryan ile Rhodes ve Harper ile Collin çiftlerini beraber görmek ise paha biçilemezdi. Her ikisi de kendi arkadaşlarını çok iyi tanıyıp da verdikleri tepkilerden neler olduğunu anlamaları çok iyiydi. 


~~~*~~~
"Herkes hata yapar. Önemli olan sorunlarla nasıl başa çıkmayı seçtiğimizdir."
~~~*~~~



Takım zaten süperdi. Lowell, Miller, Collin ve Rhodes'un iletişimi süperdi. Takım ve spor kitaplarında ki özellikle de hokey kitaplarında bu arkadaşlıkları okumak paha biçilemez. Sanırım biraz da bu yüzden bu tür kurguları seviyorum. 

Rhodes'un ailesi çok tatlıydı. Ryan'ın büyükannesi de... özellikle büyükanne beni çok eğlendirdi. 😂 hokeycilerin sesi popişleri ile ilgili yorumlar çok eğlenceliydi. 

Ryan'ın sergisinde Britney'in tavrına sinir oldum. Okurken Ryan'ın fazla sakin olduğunu düşündüm ben olsam saçlarını yolmuştum... yolmasam bile kesinlikle bir çöp gibi kendi sergimden onu attırmıştım. 😡

Kitabın sonunda bir sonraki kitabın Lowell'ın kitabı olacağının izlenimi vardı... Umarım yanılmıyorumdur. Lowell ile Harper'ın kız kardeşi... 😇 Heyecanla beklenmekte birkaç aya okuruz diye düşünüyorum.😇

Kitapta en sevdiğim yan ise, gereksiz uzatmalardan uzat, gereksiz ayrılıkların olmadığı, entrikaların olmadığı bir kitap olmasıydı. İlki de böyleydi bu da öyle... yazarın tarzı bu belli ki... ve ben bunu çokça sevdim. 😇

Her neyse çok uzatmayayım yorumu yoksa spoiler falan da veririm 🙊 Eğer hokey kurgularını, sporcu karakter kurgularını ve romansın harmanlanmasını seviyorsanız mutlaka deneyin derim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟 


~~~*~~~
Bana göre sağlam bir ilişkinin tanımı, zorluklar yaşanmayan bir ilişki değildi; o zorlukların ilişkiyi mahvetmesine izin verilmemesiydi.
İstediğim de tam olarak buydu.
~~~*~~~


Carolina Comets Serisi



Kitabın adı    : Kör Atış
Orijinal adı    : Blind Pass
Yazarı           : Teagan Hunter
Çevirmen       : Gülsena Karaca
Seri Bilgisi     : Carolina Comets #2
Yayınevi        : Pukka Yayınları
Sayfa sayısı   : 288

Kitabın tanıtım yazısı: 

Vegas'ta olan her zaman Vegas’ta kalmayabilirdi…
 
Bunu biliyordum çünkü eve dönerken parmağımda yepyeni bir yüzük vardı.
 
Karım kim miydi? Ryan Bell.
Tamamen zıt kutuplardık.
O güneş ışığı ve mutluluğu temsil ediyorken ben kelimenin tam anlamıyla huysuz ve yaralıydım.
 
Evliliğimizi iptal ettirebilirdik ve bundan kimsenin haberi olmazdı.
Asıl sorun şuydu ki bunu internette paylaşmıştık ve şimdiden manşetlerde yer alıyorduk.
 
Bu kadar dikkat çekerek kariyerimi mahvetmeyi göze alamazdım ve Ryan'ın da benim yardımıma ihtiyacı vardı.
 
Böylece bir plan yaptık: Bir yıl evli kalacak, rollerimizi oynayacak ve sonunda dostça ayrılacaktık. Zararsız ve temiz bir şekilde.
 
Üstelik, güzelin canavara âşık olmasının imkânı yoktu, değil mi?











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın