27 Ağustos 2013 Salı

6 Gena Showalter - Kara Gönülçelen (Royal House of Shadows #1)


Harlequin, 4 ay önce Mystery özel sayılarını çıkarmaya başladığında oldukça dikkatimi çekmişti. Hem fantastik, hem biraz gizem, hem heyecan/adrenalin hem aşk harmanlanarak yazılmış olan Mystery serileri şahsen Harlequin'den çıkan favori kitaplarım oldu. 

Harlequin, Mystery Özel Sayılarında Raintree Serisini bitirdikten sonra Royal House of Shadows serisine başladı ve bu seri de tıpkı Raintree Serisi gibi her kitabı farklı yazarlar tarafından yazılıyor. Harlequin, bu seriyi de her ay yeni kitabı yayınlayarak dört ayda tamamlayacak. 

Seri hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, Royal House of Shadows serisi dört kitaptan oluşuyor ve her kitap bir kardeşi anlatıyor. Paranormal, büyücülerin cadıların vampirlerin ve devlerin bulunduğu yani kısacası aklınıza gelebilecek hemen hemen her tür fantastik yaratığın içinde bulunduğu bir fantastik kitap serisi... 

İlk kitabın yazarı daha önce kalemini çoğu okuyucunun bildiği ve oldukça beğendiği Karanlığın Efendileri serisinin yazarı Gena Showalter! Ben yazarı daha önce hiç okumadığımdan bu kitapla yazarın kalemini tanıdım ve itiraf ediyorum ba-yıl-dım! Cidden çok güçlü bir kalemi var. Kurguya olan hakimiyeti, kelimeleri kusursuzca birleştirmesi ve okuru kitaba bağımlı hale getirmesi muhteşem! Ki kitabı bir günde bitirdim... yani elinizden bırakamayacağınız bir kurgu yaratmış kadın. 

Serinin ilk kitabı olan Kara Gönülçelen, Elden Tahtının varisi saf kan vampir Nicolai ile dünyalı bir bilim kadını olan Jane'in arasındaki aşkı, bağılılığı, bu sırada gerçekleşen olayları konu alıyor. Bu kitabın kabaca bir özeti diyebilirim gerçi kitabın konusunu sizinle paylaştığımda daha aydınlatıcı olacaktır :)

Kitapta her daim bir atraksiyon olması benim aşırı hoşuma gitti. Fazla durgun giden kitapları özellikle bu türdeyse pek sevmiyorum dolayısıyla bayıldım. Jane'in de pısırık, korkak bir kadın olmak yerine güçlü, savaşçı, pes etmeyen ve vazgeçmeyen güçlü bir karakter olmasını ise çok sevdim.

Arada Nicolai'nin geçmişe dönmesi ve o anları bizimde okuyabilmemiz oldukça tatmin ediciydi.

Kitapta özellikle çok eğlendiğim bir yer vardı. Nicolai'nin kıskançlık krizine girdiği bir yer ve çok güldüm o satırlarda.

Jane içini çekti. 
"Vicodin'den çok daha iyiydi," dedi gülümseyerek. 
"Vicodin de kim?" 
"Ağrı kesici. Benim dünyamdan." 
"Onu sever miydin?" dedi Nicolai. Jane onun sesinden kıskançlık duyduğunu anlayabiliyordu ve bu onu çok eğlendirmişti. Kahkahalarla gülmeye başladı. 
"Boşver onu. Ondan kurtulmam epey zaman aldı zaten." 
"Sana yaptığı kötülükler için onu cezalandıracağım."

Nicolai... bir erkeğin her şeyi kıskandığını görmüştüm de bir ağrı kesici hapı kıskandığını ilk defa sende gördüm. Çok sevimlisin...çok sadıksın... çok inatçısın... çok yakışıklısın... çok seksisin... çok... çok... sen olabilecek her şeysin... :)

Kitabı çok beğendim ve şiddetle tavsiye ederim okuyun. Ben her satırından keyif aldım... Cidden severek takip edeceğim bir seri oldu ve yazarı da özellikle takip edeceğim :)
Ahh bir de... kitapların kapakları süper değil mi :) ben bayıldım kapaklara ve üstelik orijinal kapaklar :)

"The Royal House of Shadows" Serisinin kitapları:
Kitabın arka kapak yazısını aşağıda sizinle paylaşıyorum:
Bir zamanlar barış içindeki Elden Krallığı, Kan Büyücüsü tarafından saldırıya uğrar. Kral ve Kraliçe hunharca öldürülürler. Tahtın varisi olan vampir Nicolai, çocukların en büyüğüdür ve kaderin bir cilvesi olarak kendini köle pazarında bulur. Delfina'nın kötü kalpli prensesi, Kara Gönülçelen olarak anılan Nicolai'ı satın alır ve onun hafızasını siler. Ancak Nicolai'ın içindeki intikam ateşi bir türlü dinmek bilmez. Jane Parker, rüyalarında gördüğü şu vampirin etkisinden bir türlü kurtulmayı başaramaz. Vampir, onu kendi dünyasına davet edip duruyordur. 
Jane bir gün gözlerini hiç bilmediği bir gerçeklikte açar.



6 yorum :

  1. ben ingilizceden okumuştum seriyi. en sevdiğim son kitaptır bombadır bomba. ah micah :le sigh:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz Micah'a kadar okumadım sadece Nicolai'yi okudum sanırım Kasım gibi falan çıkar bizde ama kesinlikle haklısınız bomba gibi kitap :D

      Sil
    2. Keşke benimde ingilizcem olsaydı, Atı alıp üsküdarı geçmiştim. Yayın evleri kitap çıkaracak da bizde okuyacağız ölme eşeğim ölme :)

      Sil
    3. Kesinlikle haklısın, beklemek çok kötü üstelik bazen bekleme süresi de çığır aşıyor yılı buluyor o zaman da dehşet oluyor :/

      Sil
  2. Kara Gönül Çelen kitabını bende okudum ve beklediğim gibi harikaydı :) Gena Showalter'ın En Karanlık Gece kitabını okumuş olarak beklentilerimi fazlasıyla karşıladı ve yine bahsetmeden geçemicem keşke tüm seriyi Gena yazsaydı :)... En Karanlık Gece kitabını da kesinlikle okumalısın İnci şiddetle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. listemde var ama henüz alma fırsatım olmadı :)) ama okuyacağım mutlaka :D

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın