1 Haziran 2014 Pazar

5 Vefa Enver - Neyse ki Çocuk Yaptım (Çocuk da Yapamadım Kariyer de #3)


Imm... Pembelerin kraliçesi, romantik komedi yazarı Vefa Enver'in Ephesus Yayınları'ndan çıkan "Çocuk da Yapamadım Kariyer de" serisinin son kitabını okumuş bulunuyorum.

Immmm... enfes, keyifle okunan, eğlenceli anlatımlı, aşk dolu, romantik komedi filmi tadında bir kitap... Bitmesini hiç istemediğim, bir bu kadar daha hiç sıkılmadan okuyacağım her an her yerden çıkabilmesi mümkün karakterlerin olduğu, aşık olduğum, sempati duyduğum, güldüğüm eğlendiğim bir kitap! Keşke bitmeseydi yav. :))


Çocuk da Yapamadım Kariyer de serisine başladığımda Baran aşık olmuştum ve bu aşk, Bunu Sen İstedin'i okurken iyice körüklendi ama... bu kitabı okurken Baran'dan Kadir'e kayma moduna geçtim. Eeee ne de olsa artık Baran evli mutlu çocuklu üçlemesine dahil, bende kendime bekar biri olarak Kadir'i seçtim :D o da Junior Baran ne de olsa :D hehe şaka bir yana Kadir'i okurken hatta Kadir Nazlı ikilisini okurken Baran ve Sibel ikilisini çok hissettim. Cidden birbirlerine benzeyen bir çift oldular :D

Ahu ve Can'a diyecek bir şey bulamıyorum ama demeden geçemeyeceğim bir şey var... Ahu'cum hiç heveslenme kızlar babalarına düşkün olur ;) Melisa babasının kızı :) benim gibi ;) Ahh bir de Ahu ve Can'ın didişmeleri çok güzeldi, çok eğlenceli tipik bir evli çift hali vardı, gerçekçi normal ve... oldukları gibi... harikaydı :)

Aslı sonunda aklını başına aldı da Hakan ile olan ilişkisini yoluna koydu, açıkçası bu kitabı hatta seriyi okurken bir Aslı'ya ısınamadım sebebi de sanırım fazla... toparlayamadım cümleyi ama ısınamadım işte :( aslında başlarda iyiydi de sonradan... şu son kitapta geç kaldığı şeyler oldu bence... daha önce dönmeliydi Hakan'a... çıks çıks çıks aşkına sahip çıkmak çok geç geldi aklına... Neyse...

Sibel... Sibel... Sibel... sana ne diyeyim ya... Her zaman ki Sibel... hiç değişmeyen, sevimli, hırçın, istediğini elde etmesini bilen, Baran'ı idare etmede bir numara olan Sibel... seviyorum seni kız :)

Nazlı'yı es geçip Kadir'e geçiyorum... yavrucum sen boş ver Nazlı'yı gel bana :D Baran'ı kaçırdık bari seni kaçırmayalım ;)

Ahhh Vefa Hanım ahhh... Kadir'i de okumak istiyoruz kısa zamanda... duyun sesimizi :))

Şimdi sırada sevdiğim alıntıları paylaşmaya geldi :) Üşenmezsem hepiciğini sizinle paylayacağım :)

***

"Bir şey söyleyeyim mi, bebek bir kadının hayatın tümüyle elinden alırken, erkeğin hayatına sadece renk katıyor.Doğa bile bize karşı. Bir de Tabiat Ana deriz. Ben tabiat baba olduğundan şüpheleniyorum. Tüm sistem erkek çıkarlarına göre işliyor," diyordu Ahu yatakta Can'ın yanında uzanmış bebeğini emzirirken. Can da kızının saçlarına tüy kadar hafif dokunuşlar yapıp öpüyordu.

"Ne kadar nankörsün Ahu. Tabiat Ana sana içinde bebeği taşıma ayrıcalığı vermiş ya... ben asla o tekmelerin nasıl bir his olduğunu bilemeyeceğim.. ya da iyice gerinirken verdiği duyguyu..."

"Evet ya da yedi saat süren doğum sürecini... tabii bir de limon büyüklüğünde bir delikten karpuz çıkarmanın nasıl olduğunu da!"

Can sırıttı. "Çok fazla bilgi paylaşımına gerek yok canım. Bu tip şeylerin erkeklerin bilmemesi gerektiğini okumadın mı bir yerlerde sen?"

"Tabii öğrenmek istemezsiniz. Yoksa ne büyük fedakarlıklar yaptığımızı kabul etmeniz gerekir. Oysa şimdi sehaletinizle mutlu mutlu yaşıyıp gidiyorsunuz"

***

(kesinlikle katılıyorum Ahu! Bir de eşitlikten söz edilir... neresi eşit bu dünyanın... her şeyin kahrını kadınlar çekiyor sefasını erkekler sürüyor... ama şimdi inkar etmeyelim annelik kadınların içgüdülerinde var ama babalık öğreniliyor bu durumda bizler bir adım öndeyiz :P)



***

"Nazlı... Nazlı deli etme beni. Her kafan kızdığında giderim diye tehdit ediyorsun ya sanki gidebilirmişsin gibi..."

"Niye Aslı da gidemez sanıyordu herkes, nasıl gitti? Ben de giderim. Hem ben kimseye haber vermeden giderim. Ruhun bile duymaz. Bir sabah uyanırsın ki, İstanbul bensiz kalmış."


***

...bir kadın bir erkeğe 'bu gece seninle buluşabilir miyim bilemiyorum, netleşmeyen birkaç planım var,' dediğinde erkek bunu şöyle algılar: 'bu gece seninle bulabilir mi bilemiyor, evde boş oturmak istemiyorsan alternatif plan yap.' Oysa kadının demek istediği aslında 'bu gece seninle çıkmayı çok istiyorum ama son bir haftadır aramadığın için önce burnundan getirip sürüm sürüm süründürüp sonra kabul edeceğim. Aklın varsa üstüme düş, telafi etmek için uğra,'dır.

***

(Vefa Hanım ne de güzel açıklamış kadınların ne demek istediğini... anlamayan daha doğrusu anlayamayan erkekler okusun bunu hehe ;))



***

Kadir hızlı iki adım atarak Nazlı'nın kaçmasına fırsat vermeden onu kollarından yakaladı. Gözlerinin içine baktı. "Sen kaçtıkça ben kovalamaya devam edeceğim. Seni yakalayana kadar. Söylediğin her 'hayır'ı 'evet' kabul edeceğim. Seni ne kadar sevdiğim, istediğimi ve senden asla vazgeçmeyeceğimi anlayana kadar. Seninde bensiz olamayacağını anlayana kadar. Ya da senin benden gerçekten nefret ettiğine beni ikna edene kadar. Şimdi gözlerimin içine bakarak beni sevmediğini ve beni istemediğini söyleyebilir misin?"

....

"Lütfen Kadir... Dur! Her şey yanlış."

"Öyle mi? Öyleyse neden çok iyi hissediyoruz?"

"İyi hissediyor olduğumuz doğru olduğu anlamına gelmez."

Kadir o an hayatının en büyük riskini aldığının farkında olarak ellerini Nazlı'nın yüzünden çekip bir adım geri gitti. Yaşadığı hayal kırıklığı Nazlı'nın yüzünden okunuyordu.

"İstemiyorsan seni zorlayamam, gidebilirsin. Ama sen git Nazlı. Giden ben olmayacağım. Bu benim kararım değil!"


Evet... evet biliyorum son alıntı biraz can alıcı nokta, ama merak ediyorsanız yapacağınız tek şey var bu üç sevimli kitabı hemen alıp okumak!  :)

Kadir... İlk iki kitapta kalbimi fethetmiş olan Baran'ın yerini bu kitapta Kadir aldı! Onun ele avuca sığmaz, ne istediğini bilen, asi, serseri, bildiğini okuyan, ama istediğinde zehir gibi çalışan aklıyla kalbimi çaldı... Onun gibi birini istiyorum!

Çok severek okuduğum bir seriydi bittiğine üzüldüm açıkçası ama umudum Vefa Enver'in Kadir&Nazlı ikilisine kitap yazması ve o zaman biraz daha bunları okuyabilecek olmam :) umutluyum... umutluyuz... ve bekliyoruz.

Tavsiye eder miyim?

Bu da sorumu arkadaş! Tabi ki ediyorum! Kadının kalemine bayılıyorum! Eğlenceli, romantik, aşk dolu... daha söze gerek var mı? Bence yok! Hemen gidip alın ve balıklama dalarak okumaya başlayın!

Seveceksiniz garanti ediyorum :)

Bu arada yorumumu bitirmeden önce kitapta çok hoşuma giden bir sözü sizlerle paylaşmak istiyorum! Kimin söylediğini sır... merak eden alsın kitabı :)) hehe kendimi kötü karakterler gibi hissettim :D


"Aşk 
onun yokluğunda kendini eksik hissetmekse 
şüphesiz ona aşığım."

Serinin kitapları sırasıyla aşağıda yazıyor:
Kitabın konusu:
Çocuk Da Yapamadım Kariyer De adlı romanıyla okurlarını roman karakterlerinden biri gibi hissettiren Vefa Enver'den, serinin son romanı.
Sibel ve Ahu'yu tanıyorsunuz... Aslı'nın ona hiç benzemeyen kardeşi Nazlı ile tanışacağınız bu roman Çocuk da yapamadım Kariyer de serisinin en tatlı kitabı. Kızlar bu romanda aşkın ve tutkunun onlara açtığı yoldalar! 
Sevdiğiniz ve içlerinden biri gibi hissettiğiniz üç arkadaşın işlerinin yoluna girdiğini, sonunda istedikleri gibi yaşadıkları bir hayatları olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yoksa bunu umuyor musunuz? 
Merakınızı gidermenin tek yolu var... haydi okuyun! 
Eğer kahramanlarımızı bu kitapta tandıysanız, Sibel, Ahu ve Aslı'nın maceralarını Bunu Sen İstedin ve Çocuk da Yapamadım Kariyer de'den okumak isteyebilirsiniz.

5 yorum :

  1. Bloglarda gördükçe bu seri ilgili yorumları okuyorum. Sizin yorumunuzu da okuduktan sonra listeme eklemeliyim artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh kesinlikle ekleyin ve alın çok seveceksiniz benim favori Türk yazarlarımdan biri kendisi :)

      Sil
  2. Ne kadar detaylı anlatmışsın. Alıntı kısımları tebessümle okudum. En iyisi klasik deyişle kadın- erkek eşittir diyelim kapansın konu. :)

    YanıtlaSil
  3. Lutfen bana yardimci olun 3.kitaba ulasamiyorum 2.elde bile okumayi cok istiyorum.neyseki cocukta yaptimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yazık ki kitabın yeni basımı yok, belki fuarlarda ya da sahaflarda bulabilirsiniz.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın