2 Nisan 2015 Perşembe

2 Asu De - Papucumun Ajanı - 2 ( Papucumun Ajanı #2)


~~~*~~~
Dünya karşımda yıkılsa bile, yanımda bu adam varsa o yıkımı çekirdek
çitleyerek izleyebilirdim. Sağlam, kuşatıcı, korumacı ve tutkuluydu. 
Gerçek anlamıyla önemli olduğumu hissettiren tek insandı.
~~~*~~~

Veeee Uranüslü ve Neptünlü'lerin dünyasına hoş geldiniz :D Sizler Uranüslü olabilirsiniz ama ben tamamen Neptüncü'yüm!! :))

Şimdi bu kız ne saçmalıyor diyenlere için... kısaca açıklayayım :)

Romantik Komedi türünün Türkiye şubelerinden biri olan Asu De'nin keyif alarak okuduğumuz ve eğlenerek gülerek sayfalarını çevirdiğimiz kitap Papucumun Ajanı'nın 2. kitabı çıktı ve okundu ve yorumlanıyor.


Asude'nin dilini sevdiğimi anlamışsınızdır sonuçta bütün kitaplarını okudum ve sizlere de tavsiye ederim :)

Papucumun Ajanı - 2 de macera kaldığı yerden devam ediyor. İlkinde, okuyan bilir, Deniz Tuna'yı terk ettikten sonra Tuna sebebini öğrenince Deniz'in peşinden gitmiş ve çok tatlı bir şekilde barışma sinyalleri göndermişlerdi. İşte bu kitap kaldığı yerden devam ediyor. Nerede bıraktıysanız oradan yani Tuna'nın Deniz'i işlek bir caddenin ortasında öperken... işte bu şekilde bitmişti Papucumun Ajanı ve ikinicisi de buradan başlıyor :)

Hiçbir şey kaçmıyor, atlanmıyor :)

~~~*~~~
Senin yanında hiç olmadığım kadar güvende hissediyorum. 
O kadar güvendeyim ki, her şeyden uzaktaki bir sığınakta, 
sadece senin gardiyanlığında yaşıyor gibiyim. 
Hatta o kadar korumacısın ki, hapiste olmaktan farksız hissediyorum bazen.
~~~*~~~

Tabi ki okurken sadece Tuna ve Deniz'le kalmıyoruz fazlasıyla Mert ve Yasemin'de okuyoruz ve itiraf edeyim ben en çok onları sevdim :) Hele ki ben... Mertci olan ben... Neptünlü'yü seven ben... resmen önüme altın tepside sunulmuş çikolatalı profiterollü pasta gibiydi :D Onların hikayesini de arada okumak ve aralarındaki sorunları diyalogları... süperdi! :)

Tuna ve Deniz'e gelirsek... Kitap başladığında aha barıştılar dedik sevindirik olduk ama... bu sefer aileler girdi araya. Deniz'in ailesi gerçeği, kızlarının gizlice evlendiğini öğrendiler, Belgin Hanım'ın karşı çıkmaları devam etti derken, Deniz'in başına bela olan mafya kendini göstermeye devam etti. Ama başka bir bomba daha vardı ki... kıskançlık krizlerine sebep olan... tek kelime söylesem ilk kitabı okuyan anlar... Aydan! Kız Ay'dan Dünya'ya döndü! Uranüs'e gitme çabasına girdi falan filan işte...

Tam her şey yoluna girdi derken hep bir şeyler çıktı. Gerçekten hiç atraksiyonu bitmeyeceği bir hayatları var Deniz ve Tuna'nın :) Ama sonunda ne oldu...

Her zaman ki gibi AŞK KAZANDI! :)

Bir de kitabın sonunda sizi bir sürpriz bekliyor. Tuna'nın Deniz'e yazdığı aşk mektubu :D bir sürü kalp koymak istiyorum şuan şuraya <3 br="">

~~~*~~~
"Ömrümün sonuna kadar yürüdüğüm her yol sana gelen yollar olacak, 
attığım her aıdm sana gelirken atılacak, 
aldığım her nefes seninle yaşamak için alınacak... 
ve işte bu kalbim bir tek senin için atacak!"
~~~*~~~

Allah'ım kitabın inciğini cıncığını anlatmak isterdim ama sonra bu kız çok kitap içeriğine giriyor dersiniz diye susuyorum ve size kitaptan alıntılar paylaşıyorum :D




~~~*~~~

"Biraz soğuk ve öfkeli bir adam gibi duruyor. Sana kötü davranmıyor değil mi kızım?"

Genç kız başını salladı. "Aslında gerçekte o kadar soğuk değil. Sıcak biri. Ona sarıldığımda ısınıyorum bile."

"Kızım, sanki soba borusundan bahsediyorsun! Ona sarıldığında ne olduğundan bana ne?Ben adamın karakterini soruyorum. Ukala birine benziyor. Aslında kendini beğenmiş. Seni hor görmüyor değil mi?"

Genç kız panikle atıldı. "Asla! İşinden ve sahip olduğu güçten dolayı ukala görünüyor ama aslında değil. Yani birazcık küstah, kibirli, biraz da dünya dışı ama... şey... yani o, gerçekten çok içten bana karşı. Duyarlı ve sorumluluk sahibi... Her şeyi düşünüyor anne. Sonra tutkulu, sımsıcak, ateşli..."

~~~*~~~

"Belgin Üstüner'in evliliğimi onaylayıp onaylamaması umurumda bile değil."

"Bu önemli bir mesele."

"Değil," diyen Tuna, karnımda birleşen ellerini sıkarak beni kendine daha kuvvetlice bastırdı. "Hiçbir şey senden daha önemli değil sevgilim."


~~~*~~~

Yasemin aşktan korkabilirdi belki ama yanındaki adama karşı hissettiği bu aşkın korkudan beslenen bir hali yoktu. Kendi kendine büyüyordu. Yabani otlar gibi... Genç kız o otların büyümesini mutlulukla seyrediyordu.




~~~*~~~

"Benim yerim yatağın sağ tarafı değil,senin göğsünün sol tarafı, Deniz."

Ve elimi tutup kalbine götürdü. Avucumun altında kalbi sakince atıyordu. "Senin de yerin burası. Yatağın değil, benim göğsümün sol tarafı... Yerin sadece burası. Anladın mı?"

~~~*~~~

"O adamın yakalarından kavradığım gibi bir Hayvan Bakım Merkezi'ne götürüp, sokağa salıverilmesinin insanlığa tehdit oluşturduğunu söyleyecek kadar öfke doluyum. Sence bu erkeklik gururu mu?"

"Bak, ne olduğu gerçekten umurumda değil! Sırf yanımda bir adam gördün diye kalkıp da sürüdeki alfa erkeği rolü yapmana gerek yok. Neysen o ol!"

"Sürünün alfa erkeği olmak istediğim falan yok. Sadece senin erkeğin olmak istiyorum."

~~~*~~~

"Yapma. Bana nazik davranma. Yeniden kıracaksan, yeniden dağıtacaksan, hiç toparlama!"

"Seni bir daha asla kırmayacağım, sevgilim."

"Ne dedin?"

"Sevgilim... sen benim sevgilim değil misin? Sen benim karımsın." Bir nefeslik soluklanan genç adam, kızın üzerine biraz daha eğilip onu ürpertir bir şekilde mırıldandı. "Her şeyimsin."





~~~*~~~

Yaso gibi mantıklı, olgun, çoğu zaman doğru karar veren kadınlar bile aşk karşısında tamamen savunmasız kalabilirdi. Aşk biraz da bu değil miydi zaten? Bir mikrop, bir enfeksiyon, viral bir hastalık! Vücudun onu kapar ve koca bedenini pelteye çevirir.  

~~~*~~~

Deniz'la paylaştığı o yatağa kimse giremezdi, onun adımlarının işitildiği evine hiçbir kadın gelip yerleşemezdi. Ve kalbi başka bir kadının gireceği kadar geniş değildi. Deniz için yapılmıştı o kalp. O yer onundu. Rezerve edilemez, başkasının mülkiyetine giremezdi. Kabul etmek zor olsa da Tuna bunu biliyordu. Deniz'den sonra hiçbir kadını sevemezdi. 

~~~*~~~



Kitapla ilgili tek eleştireceğim nokta bir bölüm Deniz tarafından anlatılıyorsa bir bölümde üçüncü kişi tarafından anlatıma geçiş olmasıydı. Keşke Asude tek bir bakış açısıyla ya da direk üçüncü kişi olarak yazsaydı, ama yine de okurken kendinizi o kadar kaptırıyorsunuz ki kitaba bu önemsiz bir detay gibi kalıyor.

Ben çoook severek takip ettim bu seriyi hatta şuan da Asude'ye baskı yapıp Neptünlü Mert Kutlar ve Dünyalı karısı Yasemin için bir novella ya da roman çıkarmasını istiyorum. :) Duy sesimi Asude :D

Seriyi şiddetle tavsiye ediyorum :D

Papucumun Ajanı Serisi

Kitabın yazarı   : Asu De
Yayınevi             : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı        : 655
Seri sıralaması   : 2

Kitabın tanıtım yazısı:


Macera yandığı yerden devam ediyor!

Evet, o ateş hâlâ yanıyor ve kimse söndürmek istemiyor!

Tuna Üstüner'le yaşadığım delidolu, dengesiz, kavgalı, bir o kadar da tutku dolu aşkım bana yepyeni bir hayat bahşetmişti. Öncelik sırasında birinciliği kimseye kaptırmayan bu adamın kollarında, bakışlarının gölgesinde, sahiplenici varlığının esaretinde olmak müthişti. Yeni bir kimliğe sahip olmuş, Deniz Üstüner olmanın lüksüne varmıştım. Kurumsal Kasıntım beni kendi dünyasına almış ve benim dünyama girmişti. Her şey o kadar güzeldi ki, bir hayal gibi…

Ta ki o güne kadar!

Saklanan sırlar çözülüp, gizlenen yalanlar açığa çıkınca, o hayal dünyası da yıkıldı. Ama benim o enkazın altında kalmaya hiç niyetim yoktu. Peki, buz tutan bir kalbi yeniden ısıtabilir miydim? Belki bunu ben yapamazdım, ama kaçınılmaz olarak yeniden bir araya geldiğimizde, Tuna'nın kalbi bu savaşa tek başına girmek zorunda kalacaktı.

Bir yandan yaralı kalplerimizle biz, diğer yandan tatlı ve gizemli bir aşka yelken açan Yasemin ve Mert…

Kazanan aşk mı, ayrılık mı olacak?
Bildiğim tek şey, bu hikâyede herkes yanacak!




2 yorum :

  1. ilk kitaba bayıldıımm inanılmaz , çok sürükleyici kesinlikle devamları gelmeli.. 2.kitabı bugün aldım, muhtemelen bunu da çok kısa sürede bitireceğim ☺️anlatım hisler kelimeler detaylar çok başarılı, çok begendim...kitabın 3-4 olarak devam etmesi gerekli bence...ve bunun gibi kitaplar bekliyoruz 😊

    YanıtlaSil
  2. Ben bu kitabı en az 5,defa okudum ve yinede okuyacağıma eminim cok güzel kitap bayıldım Tunaya bi az qıcık bir azda aşık olmuş ola bilirim denizde de bir cok yönünde ke dimi gördüm asude en sevdiyim yazarlar sirasinda harika kitap

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın