10 Mart 2020 Salı

0 Aşkın Nur Karataş - Soğuk Mücevher (Soğuk #2)


~~~*~~~
"Sen ateşsin Zaina, beni kavuracak bir ateş, ben ise bir avuç buz. Beni yakıyorsun. Bu yangın öyle bir yangın ki, yandıkça daha çok yanmak istiyorum."
~~~*~~~

Soğuk Serisi'nin ikinci kitabını da okudum. Uzun zamandır kısa zamanda okuyup bitirdiğim kitaplar olmamıştı, şu sıralar öyle kitaplar okuyorum. Soğuk Serisi de onlardan biri oldu. 

Yazarın kaleminin akıcı, yormadığını söylemiştim. Bu kitapta da öyleydi, akıcıydı ve yormadan su gibi akıp gidiyordu kitap. Sadece ilk kitaba nazaran koskoca Nicolay'ı aşk böceği görmek biraz eğreti geldi ama neyse :) 
Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Nikolay, bir şekilde Zaina'nın amcasının yerini bulup onu ailesinin yanına götürür. Her ne kadar geri gelmeyeceğini bilemese de Zaina'yı ailesinin yanına götürür ama korkuları gerçekleşmez ve Zaina geri Nikolay'a döner üstelik evlenme teklifini kabul ederek döner. Nikolay her şeyin yolunda gittiğini düşündüğü bir anda Nikolay'ın geçmişi ilişkilerini rahat bırakmaz ve Zaina'yı tehlikenin içerisine atar üstelik Zaina artık tek başına değildir. Karnında büyümekte olan küçük bir bebeği vardır.
Zaina en büyük sınavını vermektedir. Bebek istemeyen Nikolay ile bebeği arasında seçim yapmak zorundadır. Bir de Nikolay'ın Zaina'yı koruyamama korkuları yüzünden onu kendinden uzaklaştırırken. 

Aşkları büyük bir sınavdan geçerken, Nikolay ve Zaina'nın nasıl davrandıklarını ve nasıl ayakta kaldıklarını okuyoruz. 


~~~*~~~
"Daha önce hiç kaybetmekten korkmamıştım, çünkü kaybedersem korkacak kadar değerli hiçbir şeye sahip olmamıştım. Şimdi sen benim için her şeyden değerlisin. Seni kaybedersem... kaybolurum."
~~~*~~~

Bence 2. kitaba gerek kalmadan da seri tek kitapla bitirilebilinirdi. Okurken sık sık bunu düşünmeden edemedim. Çünkü ikinci bir kitap için yeterli olay yoktu. Nikolay'ın aşk böceği hallerini okumasak da olurdu çünkü dediğim gibi biraz öyle bir adam için eğreti durdu. 

Tama Tayland'da yaşanan erken balayı muhabbeti güzeldi, bizler gibi romantik severler için hoştu ama o detaylar olmasa da olurdu. 

Bir de Zaina ile Nikolay ayrıldıkları dönemde bazı bölümleri Nikolay'ın tarafından okuduk sanki o hatırlıyormuş gibi o anları. İlk kitabın bazı bölümlerini tekrar etmiş gibiydi. Bir olmasa da olurdu detayı daha bence... 

Kitabın en sevdiğim yerleri başları Zaina'nın ailesiyle yaşananlar ve kitabın sonlarına doğru Zaina'nın kaçırılması ve sonrasıydı. 

Kitaba dair çok fazla bir şey söylemeyeceğim dediğim gibi bütün olaylar 500 sayfalık bir kitapta da çözülebilinirdi bence. Ancak yazar böyle uygun görmüş yapacak bir şey yok. 

Benim nazarımda ortalamanın bir tık altındaydı ne yazık ki. Seriyi okumayı planlayanlar için diyebileceğim tek şey ilk kitap 5 üzerinden 3 ise bu 2,5 tu. 

Soğuk Serisi;


~~~*~~~
"Mektubumu gördün mü Nikolay?" Başını onaylayarak salladı.
"Gördün ama yine de gelmedin... Sensiz bir dünyamın olamayacağını yazdım sana, ama sen yine de bunu umursamadın. Ben burada her gün acı içinde kıvranırken sen beni hayatta tutacağına inandığın için kendinden uzaklaştırdın. Her gün acı ile kıvranmaktansa ölmek daha iyidir Nikolay… Keşke benim ölmeme izin verseydin!"
~~~*~~~


Kitabın adı        : Soğuk - Mücehver
Yazarı                : Aşkın Nur Karataş
Seri Sıralaması : Soğuk #2
Yayınevi             : Parola Yayınları
Sayfa sayısı        : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

-Sonunda evine ve özgürlüğüne kavuşan bir kızın mutlu masalı.-



"Önemli olan seni olduğun gibi sevecek birini bulmak. Güzel, çirkin, iyi, kötü… Bunları önemsemeyen ne olursa olsun sana dünyanın en değerli mücevheri gibi davranacak birini...



Zaina onu bulmuştu... Tabi istediği onu bulmak değildi başta istediği sadece özgür olmaktı aşık olmak değil. Aşık olmanın en büyük özgürlük olduğunu da zamanla anladı.



Şimdi ise istediği şey özgür olmak değil, sadece Nikolay'ın sevgisi ve o sevgiye de sahip… "Ben o kocaman evrene aşık olan ufacık yıldızım. Onunla aynı yerdeyim ama bir o kadar da uzağım onun bir parçasıyım ama onun sırlarına sahip değilim.



Peki, sevdiğiniz adam hakkında bilmediğiniz şeyler olması insanı ne derece etkiler?

Nikolay'ın sırları Zaina için artık can sıkıcı bir hale bürünmüştü. Etrafındaki gizem bulutu artık onu boğuyordu en kötüsü ise sevdiği adam hakkında herkesten daha az şey biliyor oluşuydu. Zaina bu sırları öğrendiğinde cesur davranıp Nikolay'ın yanında kalmaya devam edecek mi? Nikolay tehlikeli dünyasında kabul ettiği mücevherini korumayı başarabilecek mi? Kaderin bu iki kalbe çizdiği yolun kalanı tüm heyecanlıyla devam ediyor.




"Bana kendimi değerli hissettiriyorsun. Bu çok hoşuma gidiyor." Gözlerindeki o ışıltı silindi.



"Sen zaten çok değerlisin Zaina. Sen benim en nadide mücevherimsin ve bana özelsin."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın