28 Ekim 2021 Perşembe

0 Dizi Yorumu // Boys Over Flowers

Meteor Garden'ı bitirdikten sonra, onu izlerken herkes aynı dizinin Kore versiyonu olduğunu söyleyince hemen başladım bende Boys Over Flowers'a. Evet kurgu aynı... hatta öyle ki bazı cümleler de aynı... aslında aynı dizinin daha yeni versiyonu ve Çin yapımıydı Meteor Garden... ancak şunu söylemeliyim ki Boys Over Flowers'da havada kalan, atlamalı giden ve oturmayan çok detay olduğunu düşündüm izlerken. Özellikle Meteor Garden'da beni oldukça tatmin eden bir aşkı izledikten sonra bunda o duyguyu yakalayamadım. 

Sanırım bunda kadın karakterinde etkisi var çünkü aşırı yapmacık buldum... oturmamış, olmamış hissi oluşturdu içimde... 


Sezon sayısı    : 1 sezon
Bölüm sayısı   : 25 bölüm
Türü                : Romantik - Komedi - Gençlik Dizisi
Yaş Sınırı        : +16
Yapım tarihi   : 2009
Oyuncular      : Ku Hye-Sun, Lee Min-Ho, Kim Hyun Joong, Kim Bum, Kim Joon, Kim So-eun... 


Ne yazık ki bu iki dizi arasında seçme yapmam gerekse kesinlikle tercihimi Meteor Garden'dan yana kullanırdım. Sebebi de hem kurgunun daha oturaklı olması, daha bütün olması ve olay döngüsünün hep birbiriyle bütün ilerlemesi hem de oyunculuklar derdim. Boys Over Flowers'da oyunculuklar da kötü değildi sadece kadın karakterin tavırları olmamıştı. Yoksa F4 grubunun oyunculuğunu sevdim :) 

Aşağıda yorumda daha detaylı gireceğim bilgilere ama şunu da söylemem gerek Meteor Garden'da eksik bulup da burada tam olması gerektiği gibi dediğim kısımlarda vardı ;) 

Dizinin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Geum Jan Di, Shinhwa Lisesi'ne burslu bir şekilde girer, orada okumak istemesinin en büyük amacı da olimpik bir yüzücü olma hayali vardır ve okulun havuzun çalışma şansı vardır. Bu durumu göz önüne alındığında okula hevesle gidip derslerine girmeye başlar. Ancak okulun en zengin 4 ailesinin çocukları olan ve kendilerine F4 diyen bir grup genç -ki bunlar bizim dizinin baş rolleridir- Goo Joon Pyo, Ji Hoo, Yi Jung ve Woo Bin ile kötü bir şekilde yolu kesişir. Lisede olmanın ve ellerinde bir güce sahip olmanın verdiği avantajlarla Joon Pyo, Jan Di'ye meydan okurcasına eziyet eder. Tabi bu süre zarfında Geum Jan Di'de bir şekilde Ji Hoo'dan hoşlanmaya başlar. Her ne kadar ilgisine karşılık görmese de ilk aşkını içten içe ve tek taraflı olarak bu şekilde yaşarken Goo Joon Pyo ile de uğraşmaktadır. Çünkü genç adam kafayı Geum Jan Di'ye takmıştır. İkili arasındaki atışmalar, kavgalar ve buluşmalar ilerledikçe aralarındaki ilişki aşka dönüşür. Ancak önlerinde çok büyük bir engel vardır. Global bir şirketin tek varisi olan Goo Joon Pyo için annesinin başka planları vardır. Özellikle de Geum Jan Di'den uzaklaştırmak için genç adamın önüne engeller koyar. Bütün bu engellere rağmen aşklarını yaşama çabaları, hayatta kalma savaşları ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerini izliyoruz. 

Evet zaman zaman eğlenceli sohbetler, olaylar olsa da bazen de hafiften hüzünlendiren detaylar da vardı. Ama altını çizerek söylüyorum hüzünlendiren detaylar. Beni etkileyen ve ağlama raddesine getiren sahneler yoktu ki Meteor Garden öyle sahnelere sahipti. 

Dizideki zenginlik ve güç çok güzel anlatılmıştı. Bu mesela Meteor Garden'de bir tık eksikti ama bunda tam yerindeydi. Zaten bence Meteor Garden'dan daha üstte olduğu tek mevzu da buydu bence. 

Dizinin en güzel sahnelerinden biri de F4 ekibinin arkadaşlıklarıydı. Arkadaşlıklarının ön planda olması, birbirleri için bir şeyler yapma çabaları çok güzel anlatılmıştı. 

Geum Jan Di için Goo Joon Pyo ile Ji Hoo arasındaki aş üçgeni güzel anlatılmıştı ama ne yazık ki etkileyici değildi benim nazarımda. Ancak Ji Hoo'nun Geum Jan Di için yaptıkları, onu mutlu görme çabası, hep yanında olması çok güzeldi. 

Goo Joon Pyo'nun babasının hastalığı nedeniyle gitmesi ve oradaki sahneler, devamında gelen olaylar kendi kendine triplere girmiş bir genç adam havası verdi. Aşkına sahip çıkıp, meydan okuyan bir adam yoktu karşımda. Mesela Meteor Garden'da Si sonuna kadar aşkına sahip çıkıp herkese meydan okumuştu. 

Mesela ayrılık sahnelerinde ne yazık ki o sevip de ayrıla modu pek yansımamıştı. Ne havaalanında Geum Jan Di dönüp arkasını giderken Goo Joon Pyo'nun yere çöküp ağlaması, ne de son günlerini mutlu bir şekilde geçirme modları... o duyguyu verememişti.

Tam bir entrika olan şey de Goo Joon Pyo'nun nişanı ve düğün kısımlarıydı. Hem arkadaşım ol Geum Jan Di hem de sevdiğin adamı elinden alayım modu tam bir pembe dizi entrikasıydı zaten bu tür detaylar diziyi hareketlendirmişti. 

Ji Hoo ise... adam zaten şarkıcıymış ve dizideki müzik detaylarında bulunması çok güzeldi. Ama ne yazık ki onun mutsuz sondu... mesela o direk sevdi ve sevdiğini kabullendi. Sevdiği kız mutlu olsun diye çırpındı durdu bence mutlu sonu Goo Joon Pyo'dan daha çok hak etti. Hatta bence şu diziyi etkileyici hale getirmek için Geum Jan Di ile Ji Hoo'yu sevgili yapıp mutlu sona ulaştırsalardı işte bu derdim senaryoya... :)

Dizide en sevdiğim çift kesinlikle Yi Jung ile Ga Eul'dü. Daha sıcak, daha samimi ve daha cana yakındı. Zaten oyuncuları çok da sevmiştim ikili arasındaki aşk da çok güzeldi. Sadece keşke azıcık daha erken akıllansaydın Yi Jung dedim. Ama olsun yine de akıllandı ve geri döndü sevdiceğine... 

Dizinin sonu çok güzel bağlanmıştı. 4 yıl sonrasına gidilmiş ve mutlu sonları anlatılmıştı. Bu detayı sevdim. Meteor Garden'ın sonu da mutlu sondu mesela ama bunun sonu ona göre bir tık daha tatmin edici gibiydi. 

Dizideki olaylarda bazıları çok havada kalıyor derken şunu söylemek istiyorum çok atlayarak gidilmiş sahne vardı. Bir anda hadi şu sahneyi ekleyelim demişlerde çekmişler gibiydi. 

Bilemiyorum benim nazarımda ortalama bir diziydi. Çok güzeldi diyemem ne yazık ki... güzel vakit geçirtiyordu ama çok güzeldi veya unutulmazdı diyemem... kesinlikle favorim Meteor Garden. 

Hem oyuncuların yaşları ve karakterleri çok uyumluydu hem kurgu daha güçlüydü. Bunda oyuncular lise çağını oynuyorlar ama üniversite çağıymış gibi görünüyor ve edalarında duruyorlardı... rollere pek uymamış gibiydiler sanki... 

Size tavsiyem eğer ki izlemeyi düşünüyorsanız kesinlikle Meteor Garden'ı izleyin sonrasında bunu izleyin ;) ikisi arasındaki farkı şöyle anlatabilirim hani bir kitabı okursunuz da her şey yerli yerindedir sonra filmini izlersiniz kitabı bildiniz için sahneleri yadırgamazsınız ama geneline baktığınızda havada kalan kurgu vardır aynı o hissiyatı veriyor bu dizi... 

Benim nazarımda 10 üzerinden 6 puanlıktı. 







 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın