31 Ekim 2021 Pazar

0 Winter Renshaw - Paha Biçilemez (Amato Kardeşler #3)


~~*~~~
"Eğer aşkın beni bulmasını istiyorsam, onu aramayı bırakmalıyım." 
~~~*~~~ 


 Veee ayın son kitabı olarak Amato Kardeşler Serisi'nin 3. ve son kitabı Paha Biçilemez'i okudum. Böylece bir haftada 3 kitaplık bir seriyi bitirmiş olmanın mutluluğu içinde ayı kapatıyorum ;) 

Diğer iki kitapta olduğu gibi bu kitap da kurgu olarak akıcı, sürükleyen, romantik ve tutkuluydu ama ne yazık ki yormayan bir dili vardı diyemeyeceğim. Çünkü bu kitapta çevirmen değişmişti ve budan kaynaklı olarak değişen anlatım ve diğerlerinden bir tık daha fazla olan imla hataları ne yazık ki okurken yordu. Detayları aşağıda yorumda vereceğim. 

Kitap 5 Amato Kardeş'ten 4 numara olan ve seyahat etmesiyle tanınan Chritiano'nun hikayesiydi .Yine bir seyahati sırasında tanıştığı ve aşık olduğu kadınla olan ilişkisine ve hikayesine değiniyordu. 

~~*~~~
"Seni kim severse sevsin," diyor ellerini ön ceplerine sokup kaşlarını çatarak, " umarım sana hak ettiğin gibi davranır ve umarım seni kaybetmenin nasıl bir his olduğunu asla öğrenmek zorunda kalmaz. Tahmin edemeyeceğim bir acı."
~~~*~~~ 


Kitabın konusuna hazır başlangıç yapmışken detaylı gireyim ;) Christiano en yakın arkadaşlarından biri olan Joey'in düğününe ve Daphne'de doğumu yaklaşmış olan ikizinin doğumuna yetişmek için hava alanında beklerken aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle iptal olan uçuşlarından sonra orada mahsur kalmışlardır. İlk defa tesadüfi olarak hava alanında karşılaşan çift daha sonra otelde de karşılaşırlar. Christiano'nun telefonla geleceğini haber verdiği oda için Daphne rezervasyon yapınca genç adam açıkta kalır. Daha sonrasında Daphne ona kıyamaz ve odayı paylaşmayı teklif eder. Daphne'nin planı bir gece otelde kalıp ertesi gün araba kiralayıp evine dönmektir. Bu planı Christiano duyunca kendisini zorla plana dahil eder. Üç günlük araba yolcuğunu genç kadının tek başına yapmasına izin vermez. İkilinin bu şekilde maceraları başlar ve bu yolculuk iki genci yakınlaştırmaya da başlar. İkisi de yavaş yavaş birbirlerinden etkilenmeye başlarken aşk filizleri de ortaya çıkar. Ama Christiano'nun sırları ve Daphne'nin geçmişten gelen kalp kırıklıkları bu ilişki için bir sınav olacaktır. Bu sınavlardan nasıl çıkacaklarını ve aşklarına nasıl ulaşacaklarını okuyoruz. 

Öncelikle kitabı yoruculuğuna değinmek istiyorum. Kitapta çevirmen değişmişti ve bunu çok net bir şekilde okurken hissediyorsunuz. Çünkü anlatım değişiyor. Bu kitapta benim en sevmediğim anlatım şekli vardı. Şimdiki zamanda anlatılmıştı. Diğer kitaplar öyle değildi ama bu öyleydi ve açıkça söylüyorum ki sinir bozucu oldu. Halbuki diğer kitaplar gibi severek okuyacağımı düşünmüştüm. Şu kitapta bu anlatım olmasaydı ve çevirmen değişmeseydi bence çok daha güzel olurdu. 


~~*~~~
"Kendimizi affettiğimizde, özgür bırakırız," diyor. "Kendini affet, Christiano. Kendini affet ki tüm dünyan değişsin."
~~~*~~~ 


Daphne ve Christiano'nun araba yolculuğu çok güzeldi. Eğlenceli ve romantikti. Zaten arkadaşlık olarak başlayan bir şeyin aşka dönüşmesini okumaktan çok keyif alıyorum. Çünkü birbirinin yanında rahat olup, kasılmadığınızda kendinizi daha kolay ifade ediyorsunuz. Bu kitapta bunu görmek çok güzeldi. 

Daphne'nin geçmişten gelen kalp kırıklıkları ve başkalarına temkinli yanaşma çabası güzeldi ama kızım karşındaki Christiano, biz ilk kitaptan beri adamı çok duyduk hiç şansın yoktu bence ;)

Christiano ise... kesinlikle birkaç kez yanlış anlaşılmanın kurbanı oldu. Daphne'nin ani tepkileri ve yanlış anlamaları yüzünden adam çok çuvalladı. Ama aşkına sahip çıkma modu da çok güzeldi. Zaten üç kitapta da Amato Kardeşlerin tek eşilik, sadık kalma ve aşkına sahip çıkma özelliklerini okuduk Christiano'dan daha aşağısını da bekleyemezdim. 

Yine aile ilişkilerine değinmesi çok güzeldi. Kardeşlikler, ebeveynlerle olan diyaloglar çok güzeldi. Seviyorum bu detayları. 

Kitabın sonunda ise... o son bölümdeki detay çok hoşuma gitti. Çok sevdim güzel bir mesajdı bence ;)

Her üç kitabın sonunda da karakterlerin birkaç yıl sonraki mutlu sonlarını yazılması çok şekerdi. En sevdiğim şey aşk romanlarında ;) 

Genel anlamda çerezlik bir kitaptı. Dediğim gibi çevirmen değişikliğinden kaynaklı dil değişimi çok rahatsız etti bu yüzden normalde 5 üzerinden 4 verecekken 3,5 veriyorum. Keşke çevirmene sadık kalsaydınız Martı Yayınları. 


Amato Kardeşler Serisi


~~*~~~
"Sen bağımlılık yapıyorsun, Daphne. Çözmek için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım." 

"Güzel," diyor, iki öpücük arasında. "Fakat bir şeyi açıklığa kavuşturalım."

"Nedir o?"

"Ben senin sevgilin değilim."

"Henüz değilsin, fakat olacaksın."
~~~*~~~ 



Kitabın adı      : Paha Biçilemez
Orijinal adı     : Priceless
Yazarı            : Winter Renshaw
Çevrimen        : Serpil Oy Pamukkale
Seri Bilgisi      : Amato Kardeşler #3
Yayınevi         : Martı Yayınları
Sayfa sayısı    : 320

Kitabın tanıtım yazısı:

 
"Yılbaşı gecesiydi ve bu geceyi New York'taki evimde, kalitesiz şampanya ve müstehcen kararlarla kutluyor olmalıydım. Bunun yerine kendimi Güney Kaliforniya'daki bir otel odasında mahsur kalmış bir şekilde buldum.

Fakat yalnız değildim. 

Christiano adında, mahsur kalmış bir yolcu bana eşlik ediyordu. Birlikte bir gece geçirdik. Uçuşlarımız iptal eden ve hayatlarımızı değiştiren kar fırtınası yüzünden aynı otel odasında kalmaya zorlanmıştık. 

Gamzeli gülüşü, tahrik edici öpücükleri ve büyüleyici ince zekası günün karmaşasından uzaklaşmak için bir avuntuydu fakat güneş doğar doğmaz eve gitmeyi kafama koymuştum. Bir araba kiraladım, kilometrelerce sürecek yolculuğumu ayrıntılarıyla planladım ve valizimi topladım. 

Ancak Christiano bana katılmak için ısrar etti. Onun da eve gitmesi gerekiyordu. En iyi arkadaşı cumartesi günü evleniyordu ve tek başıma gitmeme izin vermedi. Güvenli olmadığını söyledi. 

Cezbedici bir yabancıyla ülke çapında yolculuk yapmak kesinlikle hayatımın en maceralı anlarından biriydi. Ona aşık olmak kesinlikle en cüretkar olanlardan biriydi ama sırlarını ortaya çıkarmak? Bu en zor olanıydı ve öğrendiğim gerçekler her ikimizi de paramparça edebilirdi."




 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın