18 Ekim 2021 Pazartesi

0 Dizi Yorumu // Meteor Garden


Haftaya bir dizi yorumuyla başlayalım... Muhtemelen bir iki gün içinde de bir kitap yorumu gelecek ;) 

Şu sıralar aşırı derecede böyle dizilere sarmış durumdayım. Aslında itiraf etmek gerekirse hem elimdeki kitabın aşırı sıkıcı olması hem de işteki yoğunluğumdan dolayı sanırım bu diziler aşırı iyi gidiyor şu anda. 

İtiraf etmek gerekirse K-Drama diye düşünerek başladım Meteor Garden'a sonradan fark ettim ki Çin Yapımı çıktı ama çokça sevdiğimi söylemeliyim. 

Bu diziyi de bir haftada bitirdim, peş peşe patlattım bölümleri hatta öyle ki normalde işe gideceksem gece 2'yi bulmadan yatarım ama bu dizi için resmen gece yarılarına kadar oturdum izledim diyebilirim ve asla pişman değilim :D 

Şimdi genel bilgileri verip hemen yorumuma geçiyorum. 

Sezon sayısı    : 1 sezon
Bölüm sayısı   : 49 bölüm
Türü                : Romantik - Komedi - Gençlik Dizisi
Yaş Sınırı        : +13
Yapım tarihi   : 2018
Oyuncular      : Shen Yue, Dylan Wang, Caesar  Wu, Daren Chen, Connor Leong... 

Dizi Netflix'de yayınlanıyor şuanda. Dizinin öncesinde daha 2009 yılında Boys Over Flowers adında Kore versiyonu yayınlanmış. Şimdi ona da başladım kurgular aynı hatta bazı sözler falan da aynı, yani aynı dizinin hem Kore hem de Çin versiyonu var. Ufak farklar olsa da aynı diziler. Ancak tesadüfen denk geldiğim bir bilgi ise Meteor Garden adında zaten 2001 yıllarında Çin yapımı olan bu kurguda bir dizi yayınlanmış. Bu durumda hangisi daha eski hangisi bir diğerinden özenerek yaptı diziyi emin değilim. :) 

Ama inanın umurumda değil, ilk bunu izlediğimden mi yoksa cidden öyle hissettiğimden mi bilmiyorum ama ben bu diziyi daha çok sevdim Boys Over Flowers dizisinden. Bu arada ondan da 6 bölüm izledim genel yorumum onun paylaşımında olacak. 

Dizinin konusuna değinmek gerekirse; Shan Cai beslenme üzerine üniversiteyi kazanır ve aşırı heyecanla okuluna gitmeyi, annesinin işlerini ilerletmeyi düşünmektedir. Hatta liseden iki arkadaşına daha denk gelince ondan daha keyiflisi olamaz diye düşünerek eğitimine başlamaktadır. Ancak okulun son sınıf ve kendilerine F4 diyen aşırı başarılı ve briç ustaları zengin aile çocukları olan Dao Ming Si, Xi Men, Hua Ze Lei ve Mei Zuo ile tanışmaları sonrasında hayatı oldukça değişir. Çünkü ilk olarak ilgisini müzikle ilgilenen Hua ZeLei olsa da aslında ona kafayı takıp da aşık olmaya başlayan DaoMing Si ile hayatı tamamen tepetaklak olmak üzeredir. DaoMing Si'nin aşırılıkları, kendini beğenmişliği ama bunun yanında zaman zaman çocuksu ve şımarık halleri ile her daim didişen Shan Cai, içten içe genç adama aşık olmaya başlamıştır. Bütün bu grup içerisinde de büyük değişikliğe sebep olmaya başlayan Shan Cai, aslında F4 grubunun hayatını ve bakış açılarını da etkilemektedir. Hepsinin hayatına bir şekilde dokunuşu olan genç kızın en büyük dokunuşu ise kendi ve Si'nin kalbi olacaktır. Ama önlerinde çok büyük engeller vardır. DoaMing Şirketler Grubu'nun tek varisi olan Doa Ming Si, annesinin baskısı ile şirket evliliğine zorlanmaktadır. Si'nin aşkı için verdiği savaş hiç kolay olmazken Shan Cai'nin de onun yanındaki duruşunu okuyoruz. 

Tabi ki sonunda aşk kazanıyor ama çok zorlanarak kazanır... zor olaylar atlatıyorlar... çok fazla sorumluluk alıyorlar ama kalpleri sonunda mutlu olmayı başarıyor :) 

Teknik olarak bakılırsa klasik gençlik aşk dizisiydi. Zengin çocuk fakir kız falan filan ama diziyi eğlenceli hale getiren F4 grubunun zenginliklerinin ardından aşırı başarılı olmaları ve kendileri bir şey başarma çabalarıydı... Evet zengin çocukları ama ailelerinin eteklerinin altlarına saklananlardan değillerdi bunu çok sevdiğimi söylemeliyim. 

Hep kitap diyesim geliyor :D Dizi de aşırı derecede eğlendiğim, kahkaha attığım - ki gece izlediğim için kendimi çok tutmak zorunda kaldığım an oldu - ama bunun yanı sırada ağladığım çok sahne oldu. 

Ağladığım derken cidden böyle içim yanmışçasına ağladım... Ahhh Doaming Si... dedim her defasında... 

Özellikle beni ağlatan iki sahneyi söylemek istiyorum asla unutamayacağım iki sahneydi. 

Bunlardan biri Doaming Si ile Shan Cai, ayrılmak zorunda kalıyorlardı. Doaming Si'nin annesi ikiliyi ayırmayı başardığı ilk seferde Huaze Lei, Shan Cai ile takılmaya başlıyor. Ve Doaming Si'nin karşısına geliyor "senin için her şey bittiyse yolumdan çekil" tarzı bir konuşma geçiyor aralarında... O sahneden sonra Ximen, Meizuo  ve Doaming Si üçü otururken Si içki içiyor ve onları tebrik ettiğini, onların adına mutlu olduğunu söylüyor... gülüyor, eğleniyormuş gibi görünüyor ama o sahnede bir ağlaması var Doaming Si'nin... içim parçalandı resmen... 

Bir diğer sahnede Londra'da artık yapacak hiçbir şeyin olmadığını ve ayrılmak zorunda olduklarını kabul ederek buluştuklarında "bugün son beraber günümüz, mutlu geçirelim" tadında bir gün geçiriyorlar... hani ayrılacağınızı bilirsiniz de son anınız, son gününüzdür ve o anın tadını hiç bitmeyecekmiş gibi çıkarmaya çalışırsınız ya... işte öyle bir gün geçiriyorlar. Orada çok fena kalbim kırıldı... yemek yerken son bu bir daha beraber olamayacağız konuşmaları.. resmen hıçkıra hıçkıra ağladım... 

Bu iki sahneyi ölsem unutmam herhalde öyle içimde yer etti. 

Ama şu dizideki en güzel mesaj da şuydu ki... kardeş olmak için kan bağına gerek yok F4, beraber büyümüş dört erkeğin kardeş gibi olmaları ve birbirlerini belki de kendilerinden daha iyi tanımalarını çok güzel göstermişti. Doaming Si'nin Shan Cai'yi kaybederse yaşayacağı acıyı bilen arkadaşlarının onlar için yaptıkları çok süperdi. 

Evet... Huaze Lei'de yardım etti... dahasını söylemek istesem de söyleyemem çünkü spoilerin dibi olur ;) 

Ximen'in de aşkı buluşunu anlatıyordu bazı bölümlerde... sadece Si ve Shan Cai değildi. Ximen, Huaze Lei ve Meizuo'nun da hayatlarına dokunuşlar vardı... F4'den ikisi aşkı bulurken ikisi aşk acısı ile bitirdiler diziyi ama yine de güzeldi. 

Hepsinin bir şekilde geçmişte acıları olsa da beraberken başardıkları çok şey var bunu görmek çok güzeldi. 

Duygusal kısımlardan bahsettik... eğlenceli kısımlara gelirsek... Okulun F4 Grubuna karşı meydan okumalarına buldukları çözümler. briçteki başarıları, birbirleri ile olan arkadaşlıkları çok güzel anlatılmıştı. Birbirleri için göze aldıkları ve yapacakları şeyler çok güzeldi. Hatta öyle ki bazen birbirleri ile sohbetler, mimikleri çok eğlendirdi beni. 

Okula havalı gelişleri, herkesin onlardan çekinmesi, sevdikleri için göze aldıkları riskler çok güzel anlatılmıştı. Ama en güzeli de biri acı çekerken diğerinin yanında olup onun acısını dindirmeye çabalaması muhteşemdi. 

Ayrıca karakterleri oyunculara aşırı yakışmıştı. Resmen bu oyuncular düşünülerek oluşturulmuş gibiydiler. Oyunculuklarını çok iyi buldum. Aşırı normal, kendi halleriymişçesine rol yapmışlar. Mimikleri aşırı iyi kullanılmıştı. Bu konuda bu dört genci tebrik etmek gerek bence... geleceğin yıldızları resmen :) 

Ama tabi Chan Sai'yi oynayan Shen Yue'yi de unutmamak lazım. Onunda oyunculuğu çok iyiydi. Genelinde oyunculukları çok iyiydi kesinlikle çok beğendim. 

Tek eleştireceğim şey.... dizinin sonu olurdu muhtemelen. Yukarıda mutlu son dediğim için açıkça yazıyorum buraya... düğün kısmı olmamış gibiydi. Tamam tam da Doaming  Si tarzıydı belki ama eğreti durmuştu bu diziye... Ancak evlilikleriyle ilgili bölümler çok güzeldi. Bana şey gibi hissettirdi, hani kitaplarda mutlu sona ulaşırlar da hep bir bölümde mutlu olarak ya da evli olarak okusaydık dersiniz ya öyleydi işte. Dizinin son bölümünde, 10-20 dk kısmı o şekildeydi. Özellikle çok beğendim o kısmı... 

Dediğim gibi Boys Over Flowers dizi ile aynı kurguya sahipler... hangisi hangisinden özendi bilmiyorum ama bu diziyi bitirmiş o diziye başlamış 6 bölüm izlemiş biri olarak şunu söylemeliyim ki o dizideki kadın oyuncunun rol yapış şeklini beğenmedim, aşırı yapmacık buldum. Ama oradaki zenginlik de burada yoktu. Oyunculuk bunda muhteşem zengin yaşam kısmı da Boys Over Flowers'da tam oturmuştu. 

Daha sonra belki iki diziyi kıyaslarım bilemiyorum ama şunu söylemeliyim ki bu dizi bence ondan daha iyi... 

Eğer her iki diziyi de izlediyseniz yorumlarınızı bekliyorum... eğer izlemediyseniz şiddetle bu diziyi tavsiye ediyorum. İzlediğim 3. bu tür dizi ama çokça sevdim. 

Bir de dizinin son bölümünde bir çizgi romandan bahsediliyordu... bu dizinin çizgi romanı var sanırım... sanki goodreads'de de gördüm öyle bir şey... umarım ülkemizde çıkar çünkü cidden okumayı isterim :) 

Ayrıca Doaming Si'nin Shan Cai'ye hediye ettiği meteor kolyesinden bulursam da alacağım çok beğendim :D

Bu arada benim puanım 10 üzerinden 9 oldu :)







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın