26 Mayıs 2022 Perşembe

0 Danielle Lori - En Çılgın Takıntı (Made Serisi #2)



~~~*~~~
Bazen insan o kadar lekelenirdi ki ışığa geri dönemezdi, bazen de karanlık çok doğru hissettirirdi. 
~~~*~~~
 

Nico ve Elena'nın ilişkisinden sonra Christian ve Gianna'nın ilişkisiyle sahalardaydı Russo'lar. Açıkçası bu kitabı ilk kitaptan daha çok sevdim ki beni bununla ilgili uyarmışlardı daha iyi, daha çok seveceksin, çok çok güzeldi gibi bir sürü mesaj aldım instagramdan. Hepsi de haklıydı cidden bu kitabı daha çok sevdiğimi itiraf etmeliyim. 

Made Serisi'nin ikinci kitabıydı ve yetişkin okurlara hitap eden bir kitaptı. Suç, aşk, romantizm, erotizm harmanlanmış bir kitaptı bu yüzden kesinlikle +18 bir kitap olduğunu söylemeliyim. 

Her ne kadar iki kitapta da farklı karakterler olsa da sıralı okunması gerekiyor çünkü olay örgüsü, karakterlerin tanınması bakımından kurgunun sıralı akması gerekiyor bu yüzden ilk kitabı okumadan bunu okumayın derim ben. 

~~~*~~~
Gözleri gözlerimle buluştu. Mavi. Kararan bir gökyüzünün altındaki serin ipek çarşaflar gibiydi. Gerçi, başka bir şey daha vardı. Parlak ve hayat dolu bir şey titreşiyordu. Nevrotik bir insanın gözlerindeki yansıma gibiydi. Bir çılgınlıktı. Bir takıntıydı.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Gianna, Nico'nun babasıyla evliyken tanıştığı ve o dönemden sonra ara ara gördüğü, laf atışmalarında bulunduğu, hatta kendilerince bir oyun kurdukları Christian ile üç sene aradan sonra tekrar karşılaşırlar. Ansızın geri dönen Christian Allister, Gianna'nın dikkatini çekmekle kalmaz genç kadın da onun radarına tekrar girmiştir. Ancak ilk karşılaşmalarında olduğu gibi yine evlidir ve birliktelikleri yine mümkün değildir. Çünkü Gianna'nın diğer kadınların aksine ne olursa olsun eşine sadık bir kadındır. Ancak bütün engellere, aralarındaki sırlara, geçmişlerindeki yaşananlara ve şuanda önündeki engellere rağmen aralarındaki harlanmış ateşe ve aşka karşı durup duramayacaklarını okuyoruz.

Kitap aslında iki bölümden oluşmuştu. Gianna'nın Nico'nun babasıyla evlenmesi, sonrasında şu anki zamana kadar yaşananlara ve Christian ile karşılaşmalarına kadar olan olayları anlatırken sonrasında ikilinin şuanda neler yaşadıklarına değiniyor. Yani ikilinin ilk karşılaşmalarından son karşılaşmalarına kadar olan hikayelerine de değiniyor. Bu yüzden de her ikisinin birbirinden gizlediği geçmişlerinin haricinde aslında bu hale nasıl geldiklerini en başından öğreniyoruz. 

Kitaba detaylı değinmeden önce Nico ve Elena'yı görmek çok güzeldi. Onları okumak özellikle de Nico'nun tavırları, Gianna ile olan ilişkisi, Gianna ve Christian'ın ilişkisi hakkında yaptıkları, konuşmaları, tavırları çok iyiydi. 

Christian'ın geçmişi, ki bu geçmiş kitabın sonunda ortaya çıkıyor, çok vurucuydu. Açıkçası beklemediğim bir şeydi ve bunları okumak cidden değişik hissettirdi. 


~~~*~~~
Bana tatlım demesine içten içe bayılıyordum. Nadiren diyordu ama ne zaman dese, içimde bir türlü anlayamadığım hoyrat bir kıvılcım yanıyordu. Ve o kıvılcım her zaman aynı şekilde omurgamdan aşağıya iniyordu: Heyecan verici bir şekilde. 
~~~*~~~

Zaten ilk kitapta da oldukça gizemli gelmişti Christian bu kitapta da o gizemini korudu ama sonlarına doğru bütün gerçekler ortaya dökülünce her şey biraz daha bir anlam kazandı. Ama sonunda onca acıdan ve olaydan sonra bu adam mutluluğu hak etti. Özellikle de Gianna'yı hak etti bence... 

Gianna ise... anlatılmaz yaşanır denilen kadınlardandı. Kesinlikle çok sevdim hatta Elena'dan daha çok sevdim. Bütün o konuşma tarzı, dürüstlüğü, davranışları, korkularına rağmen güçlü duruşu çok güzeldi. Cidden bu kadını sevdim. Özellikle Christian ile olan atışmalarındaki tavırları, duruşu çok iyiydi. 

Zaten ikilinin çoğu sohbeti eğlenceliydi ama baya da tahrik ediciydi de. 

Gianna'nın en zor zamanlarında Christian'ın yanında olması çok güzeldi. Karanlıktan korktuğunda, başı sıkıştığında ve sonrasında... 

Christian ile Gianna arasındaki ilişki başladığında ise her şey çok da güzel gitmeye başladı çünkü her ne kadar Gianna tekrar evlenmek istemese de Christian, genç kadını kaybetmemek adına evlenmeyi kafasına koymuştur. Bunu yapabilme çabası, kendini her şeyiyle açması çok dramatik bir sahneydi ama bu aynı zamanda Christian'ı daha çok sevme sebebim oldu. Çünkü o gizmmeli, güçlü, acımasız görünen adamın içinde aslında nasıl bir adam yattığını gördük. 

Çok detay verip de kitap içeriğine girmek istemiyorum bu yüzden kısa keseceğim ama şunu demeliyim ki çok çok güzeldi. Yoruma başlarken de dediğim gibi, ben bu kitabı daha çok sevdim. 

Dark Romans severlere tavsiyemdir bu seri, umarım üçüncü kitap için çok beklemeyiz çünkü o kitap Christian'ın kardeşi Roman'ın hikayesi yanılmıyorsam ve çok merak ediyorum onu da. 


~~~*~~~
Dudaklarımızın arasında bir saç teli mesafe kalana kadar yaklaştım.
"Beni neden öpüyorsun?" diye sordum.
Beni tatlı bir şekilde öptüğünde ağzına doğru iç çektim. "Çünkü beni baştan çıkaran tek kadın sensin." Dudaklarını benimkilere sürttü. "Çünkü seni öpmemi seviyorsun." Sonuncusu, sahiplenici bir ısırıkla biten yumuşak bir öpücük oldu. "Çünkü senin her bir parçan bana ait."
~~~*~~~


Made Serisi


Kitabın adı      : En Çılgın Takıntı
Orijinal adı     : The Maddest Obsession
Yazarı            : Danielle Lori
Çevirmen        : Beyza Bozsu
Seri Bilgisi       : Made Serisi #2
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 432

Kitabın tanıtım yazısı: 

Kadın dar kıyafetler ve upuzun topuklu ayakkabılar giyerdi. Yüksek sesle kahkaha atar, edepsizce yemek yer ve bilinen çoğu deyimi yanlış söylerdi. Bunların, her seferinde bir panik atağı gizlemek için yaptığı numaralar olduğunu bir bilselerdi…

Gianna’nın maskesini kimse düşüremezdi…

Fakat o adam hayatına girince her şey değişti.

Çoğu kişi o adama baktığında bir ahlak abidesi ya da kanunu koruyan özel bir ajan görürdü. New York yeraltı dünyasında ise hırslı bir katil olarak tanınır, kalbi kadar soğuk olan kişiliğini herkes bilirdi. Christian Allister, gençliğinde soğuk ve nemli bir hücrenin sert ışıkları altında hayal ettiği yaşam planını her zaman takip etmişti. Düzene ve üç rakamına olan eğilimi onu güvende tutmuş, rotasından sapmak için asla kışkırtılmamıştı. Belki de asla asla dememeliydi…

Bir kış gecesi Christian ile Gianna’nın hayatı kesişti. Kadın, adamdan –onun soğukkanlı tavrından, kibrinden ve her şeyi anlayan bakışlarından– nefret etmişti ama yıllar geçtikçe onunla oynadıkları oyunlar için yaşamaya başladı. Bu oyunlar birbirlerinin görünüşlerine ve zekâsına hakaret etmekten ibaret olsa bile…

Christian’ın hiçbir planında Gianna’ya yer yoktu. Kadın kaosun vücut bulmuş haliydi ve hiç tipi değildi. Ayrıca evliydi ama bunların hiçbiri, Christian’ı onu gittiği her yerde takip etmekten alıkoyamıyordu.

Gianna başından beri ona ait olduğunu bilmiyordu bile. O, Christian’ın hem hüsranı hem de büyülenişiydi…

En çılgın takıntısıydı.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın