13 Mayıs 2022 Cuma

2 Emma Chase - Onay (Dava Özetleri #2)


~~~*~~~
Kelimelerin önemi vardı ve bazen sözlerin içeriği dünyadaki bütün farkları yaratabilirdi.
~~~*~~~

 

 Bu yazarı çok seviyorum ama bunun yanında bu serisini ayrı bir sevdiğimi dile getirmeliyim. 

Dava Özetleri Serisi'nin (The Legal Briefs) ikinci kitabı ve ilk kitapta gördüğümüz, tanıdığımız Jake'in hikayesi... Açıkçası çok keyifle okuduğum bir kitap oldu. Önden sevdiğimi söyleyeyim de sonra hiç mi kötü yeri yok kitabın demeyin bence yoktu. 

Çevirmeninin instagramda hikaye paylaşımından gördüğüm kadarıyla 3. kitabı çevirisi bitti umarım Nemesis bizi çok bekletmez de çıkarır hemen. Çünkü böyle kitaplara ciddi anlamda hasretiz :) 


~~~*~~~
Görüntü önemliydi ama bir kadının taşıyabileceği en cezbedici aksesuar özgüveniydi.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; tek gecelik ilişkilerin adamı olduğunu düşünen ona göre hareket eden ve sadece kariyerine odaklı planlar yapan Jake Becker, bir gün yolda onun cüzdanını aşıran Rory ile karşılaşması hayatını baştan aşağı değiştirir. Çünkü Rory, anne ve babasını bir kazada kaybetmiş kendisine ve 5 kardeşine bakmakla yükümlü olan halası Chelsea ile beraber yaşamaktadır. Chelsea, ağabeyinin ölüm haberinden sonra her şeyi bırakarak yeğenlerine bakmaya gelir ve altı çocukla baş etmek ve bunların yaş ortalaması altı aylık ile on üç yaş arasında değişirken oldukça zor olsa da pes etmeden onlarla ilgilenmeye çalışır. Ancak Rory ve Jake arasında yaşanan cüzdan olayı ve sonrasında Jake'in Chelsea'nin kapısını çalması ikilinin hayatlarına büyük bir değişim dokunuşu yapar. Çünkü Chelsea ve yeğenleri Jake'in ölümüne uzak durduğu her şeydi. Sorumluluk, ilişki ve çocuklar... Ancak yine de Chelsea'dan uzak duramayan Jake, yavaş yavaş ailenin içine girerken genç kadına da aşık olmaya başlar. Ama iş ilişkiye gelince... orada arkasına bakmadan kaçma arzusu çok güçlü bir şekilde kendini gösterir. Jake, tereddütlerine ve korkularına rağmen Chelsea ve çocukları mı seçecek yoksa kaçıp gidecek mi onu okuyoruz. 

Tabi ki öyle ciddi bir şekilde değil, eğlenceli, romantik, tutkulu bir şekilde okuyoruz. Hatta çoğu zaman çok eğlenerek okuduğumu söylemeliyim. O altı çocuk resmen kitabın en büyük rengi ve neşesiydi. 

Öncelikle bu sevimli 6 çocuğa değinmek istiyorum. Yaş aralığı baya geniş de olsa her biri oldukça eğlenceliydi. Hatta bence kitabın en büyük olayıydılar. Çünkü resmen onlar ve Jake'in onlarla olan diyaloglarını daha fazla okuyabilmeyi istedim. 

Chelsea'nin pes etmeden yeğenleri için göze aldıkları ve onlar için çabalaması çok güzeldi. Kendi için birçok şeyden vazgeçip de onları öncelik yapması, onları mutlu etme çabası ve onlar için nefes alma çabası çok güzel anlatılmıştı. 

Jake ise... adamı zaten İtiraz kitabından tanıyorduk. Her ne kadar hep önceliği işi olsa da Chelsea ve çocuklar için yaptıkları, vakit geçirmeleri çok güzeldi. İçinde uyuyan bir aile babası vardı ve Jake bunun farkında değildi. 


~~~*~~~
Ondan gerçekten... hoşlanıyordum. Bu kulağa ne kadar saçma şekilde yetersiz geliyor olursa olsun. 
~~~*~~~

 

Kitapta beni en eğlendiren kısımlar, Jake'in çocuklara taktığı isimlerdi... yeminle kahkaha attığım oldu. Çocukların böceklikten zombiliğe... hiçbir lakapları eksik kalmadı. :D 

Kitapta diğer karakterleri görmek de çok güzeldi. Brent, Sofia ve Stanton'ı görmek çok güzeldi. Hatta Jake de aralarına dahil olduğunda... bu dörtlünün arkadaşlığı cidden çok güzel anlatılmıştı. Birbirleri için yaptıkları çok güzeldi. 

Özellikle Jake'in çocuklar için mahkemede verdiği savaş... işte bu be dedirtti. 

Sofia'nın Jake'i sorguya çekmesi... sonrasında olanlar da çok güzel kurgulanmıştı. O kısımla ilgili alıntı paylaşacağım :) 

Ya çok kastım kendimi yorum yazarken çünkü spoiler vermek istemedim ve bu kitapta anlatmak istediğim çok şey vardı. 

Neyse çok uzatmayayım yoksa direk kitap içeriğine gireceğim. 

Benim nazarımda 5 üzerinden 5'lik bir kitaptı. Bu türü sevenlere de tavsiyemdir okuyun. Hatta umarım 3.kitap çabucak çıkarda hemencecik okuruz bizde. 

~~~*~~~
İçimde bir yer, istediğim her şeyin ağırlığı altında paramparça oldu. Bu korkusuz, büyüleyici kadını istiyordum. Çocukları da istiyordum. Chelsea'nin, ruhunun her santimiyle sevdiği o mükemmel, korkunç, harika çocukları. Benim olmalarını istiyordum. Sarılan, koruyan ve öğreten ben olayım istiyordum. Eve geldiğimde bunu bulmak, zevkine varmak ve sebebi olmak istiyordum. 

Fakat hepsinden de ötesi, onları hak etmek istiyordum. 

Onlara layık olmak istiyordum. 
~~~*~~~

 


The Legal Briefs (Dava Özetleri) Serisi


Kitabın adı      : Onay
Orijinal adı     : Sustained
Yazarı            : Emma Chase
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : The Legal Briefs #2
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Jake Becker şehrin en iyi savunma avukatlarındandır ve soğuk hatta korkutucu biri olmak, ihtiyaç duyduğu tek şeydir. Jake terapist ya da yakışıklı bir prens değildir ve öyleymiş gibi de davranmaz.

Altı yeğeninin bakımını üstlenen Chelsea McQuaid ile tanıştığı gün, Jake’in hayatı cehennemdeki bir oyun parkına döner. Genç adamın canı pahasına bağlı olduğu iş programı; çocukların anaokulu dersleri, One Direction konserleri, acil servis
ziyaretleri ve müdürün odasındaki tartışma vakalarıyla dolar.

Jake, Chelsea’nin daha iyi birini hak ettiğini düşünmesine rağmen ondan uzak duramaz. Genç kadının ise biraz yardıma, onu ve yeğenlerini savunacak birine ihtiyacı vardır. Peki, Jake kendini bu aile tablosuna ait hissedebilecek ve orada bir yer edinebilecek midir?






2 yorum :

  1. Beklediğim yorum gelmiş 🤩 bu kitabı çok merak ediyordum, yorumundan sonra kesinlikle okuyacağım abla. 🤭❤️

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın