26 Haziran 2023 Pazartesi

0 L. J. Shen - Yaralı Şövalye (All Saint Lisesi #2)



~~~*~~~
"Karşılıksız aşk güzel bir uyuşturucu gibidir, sürmek yerine sırtında taşıman gereken bir araç gereken bir araç gibidir. Dıştan güzel ve parlak ama tek başına üstünden gelinmesi oldukça zor." 
~~~*~~~ 


 
All Saints Lisesi'nin 2.kitabı Knight ve Luna'nın hikayesi de okundu. Bu çocukları çok sevmiştim ve kitaplarını okumakta inanılmaz güzel benim için. 

Kitap sadece aşk kurgusu değil, tamam bir romans ama arkadaşlık ilişkileri, aile ilişkilerine de değinen detayları olması türün kitaplarından daha  özel hale getiriyor benim için. 

Kitap aynı zamanda her ne kadar lise çağındaki gençleri konu alıyorsa da yetişkin sahneleri olan bir kitap. Yani anlayacağınız +18 sahneleri var ve bu durumdan rahatsız olan okurların okumaması gerekiyor diye not düşeyim sonra gereksiz yere kitabı gömmeyin. 


~~~*~~~
Kalp, hisler söz konusu olduğunda kimseden izin almazdı. Yalnızca hissederdi.
~~~*~~~ 


Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse; Knight ve Luna çocukluktan beri arkadaş olan ve her şeyleri birlikte yapan her zaman birbirini öncelikli tutuna ki gençtir. Luna henüz küçük yaşlardayken annesi tarafından terk edildikten sonra konuşmamayı seçmiştir. Bu durum ne ailesinde ne de Knight ve yakın arkadaşlarında bir problem olmuştur. Hala Luna onların arkadaşıdır özellikle de Knight'ın. Çünkü genç adam içten içe genç kıza aşıktır ve aşkına karşılık alamadığını düşünüp buna göre de kendine çapkın bir şöhret kurmuştur Luna ise... sessizliği içinde Knight'a aşıktır ancak o da bir şekilde genç adamla bir araya gelemez çünkü her dakika dolaşan dedikoduda Kngiht'ın başka kızlarla olduğunu duyarken onu kendine ve kendi sessizliğine bağlayamaz. Zaman içerisinde Luna liseden mezun olup da üniversiteye gidince ve daha da önemlisi orada da kendine arkadaşlar özellikle de kendisinden hoşlanan bir arkadaş edindiğinde Knight iyice yoldan çıkar. Çünkü genç adam hem kendi içindeki duygularla savaşırken hem de ailesindeki sorunlarla savaşıyordur. Şimdi ikisinin de hayatına dair riskler alıp birbirlerine doğru adım atmaları gereken zaman gelirken aşkları için savaşıp savaşmayacaklarına da karar vermeleri gerekir. 

Öncelikle yorumun başında da dediğim gibi kitaptaki arkadaşlıkları, arkadaşların birbirilerine sahip çıkışları çok güzel anlatılmıştı. Bunların yanında aile ilişkileri de çok güzeldi. 

Knight bir evlatlık olmasına rağmen öz çocuk gibi büyümesi, sahiplenilmesi çok güzel ve duygulu anlatılmıştı. Bunun yanında Luna'nın da annesi tarafından terk edilmesi ve üvey annesiyle arasındaki ilişkisi de çok iyiydi. Bu detaylar o kadar duygusal ve eğlenceli anlatılmıştı ki aslında 'üvey' kelimesine yüklenen onca kötü düşünceyi kıracak şekildeydi. Çünkü insan olduğun sürece sen doğurmuşsun ya da doğurmamışsın bir önemi yoktu. Bunu çok güzel ifade edilmişti kitapta bu yüzden çok sevdim bu detayları. 

Belki spoiler olacak ama kitabın başından sonuna kadar bu detay olduğundan dolayı yazmak istiyorum. Knight'ın annesi kanserden dolayı ölüyor. Açıkçası o satırlar benim için en duygusal ve göz dolduran sahnelerdi. Henüz 20 yaşındayken çok yakın arkadaşımı kanserden kaybettim, gözümüzün önünde acı çekip eriyip giderken hiçbir şey yapamamanın çaresizliğini tattım. Knight'ın bunları yaşarken neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. O yüzden o satırlar benim için duygusallığın hitiydi. 


~~~*~~~
"Hayatın boyunca ilk kez benimle konuşuyorsun ve onda da kalbimi kırmaya karar veriyorsun. Çok uzun bir süre seni düşünmemeyi diledim. Seni sevmemeyi. Seni solumamayı. Sanırım sonunda yapabiliyorum."
~~~*~~~ 


Knight'un öfkesini, acısını, çaresizliğini, kıskançlığını... daha doğrusu baş edemediği bütün duygusal ruh hallerini alkol ve uyuşturucuya sığınarak çözme çabası ve bununla Luna'nın baş etme şekli güzel anlatılmıştı. Zaten Luna'da bunu olması gerektiği gibi yaptı. Hatta babasının ve arkadaşlarının da olaya el atması çok eğlenceliydi. 

Knight'ın Luna'nın aşkı yüzünden yaşadıkları, yaptıkları, söyledikleri zaman zaman demek isterdim ama çoğunlukla sinirimi bozdu. Kızdım da ama alkol işte... insanı ne yazık ki kontrolsüz hareket etmesine neden oluyor. 

Luna'nın bütün korkularına ve sessizliğine rağmen üniversiteye gitmesi, kendine arkadaşlar edinmesi, Kngiht'ın koruyuculuğunun dışına çıkma çabası güzeldi. Bir genç kızın kendi ayakları üzerinde durma hikayesi gibiydi ve ben çok sevdim. 

Sonunda ise birbirlerine aşklarını anlatma şekilleri çok tatlıydı. Onları mutlu görmek sanırım kitabın en hoş yerleriydi. Çok güzeldi. Kitaptaki onca duygusal ana karşı o sahneler umut vaat eden yerlerdi. 

Neyse çok uzatmayayım çünkü spoiler'ın ucunda geziyorum. Kitabı çok sevdim, zaten çabucak da bitirdim. 

Kitaba dair puanım ise 5 üzerinden 5 oldu. 🌟🌟🌟🌟🌟

~~~*~~~
"Asla seçmek istemediğin güvenli seçenek olmaktan yoruldum."
Sen asla güvenli seçenek olamadın. O kadar riskliydin ki seninle olma düşüncesi bile kalbimi sıkıştırıyordu.
~~~*~~~ 




All Saints Lisesi Serisi




Kitabın adı     : Yaralı Şövalye
Orijinal adı     : Broken Knight
Yazarı            : L. J. Shen
Çevirmen        : Aydan Yalçın
Seri Bilgisi       : All Saints High #2
Yayınevi          : Olimpos
Sayfa sayısı     : 416


Kitabın tanıtım yazısı: 

BÜTÜN AŞK HİKÂYELERİ AYNI ŞEKİLDE YAZILMAZ.
BİZİMKİNİN KOPARILMIŞ BÖLÜMLERİ, EKSİK PARAGRAFLARI VE ACI TATLI BİR SONU VAR

Luna Rexroth içine kapanık ama aynı zamanda herkes tarafından sevilen biriydi.
Tatlıydı.
İlgiliydi.
Yardımseverdi.
Sessizdi.
Sahteydi.
Herkesin sevdiği ve aynı zamanda acıdığı uysal dış görünüşünün altında tam olarak neyi ve kimi istediğini bilen bir kız vardı. Ona gülmeyi öğreten kişiyi.
Yaşamayı.
Sevmeyi.

Knight Cole herkesin en sevdiği futbol yıldızıydı.
Çok yakışıklıydı.
Atletikti.
Güçlüydü.
Popülerdi.
Yalancıydı.
Bu baş belası şeytan yalnızca bakışlarıyla ayağınızı yerden kesebilirdi ama gözleri yan evde oturan kızdan, yani Luna’dan başkasını görmüyordu.

Fakat o artık eski Luna değildi. Knight’ın ona kol kanat germesine ihtiyacı kalmamıştı.

Hayat All Saints’in altın çocuğuna çelme taktığında şövalyelerin kahraman olmadığını öğrenmek zorunda kalacaktı.

Bazen en büyük aşk hikâyeleri trajediyle güzelleşirdi.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın