17 Eylül 2012 Pazartesi

2 Tracy Anne Warren - Kollarımdaki Yabancı


Tarihi aşk romanı... Öncelikle değişik bir kitaptı ve yazarın dili oldukça akıcıydı ve olay kurgusu da çok güzeldi. Baştan uyarayım konu içeriğine girebilirim. :)

Violet ve Jeannette iki ikiz kız kardeş. Biri pasif gözlükleri arkasına saklanan çekingen bir kız diğeri de cilveli erkeklerin dikkatini çeken. Tabi bizim sevgili dükümüz de cilveli ve kadınsılığını kullanan kızımızla evlenmek istiyor ama tam nikah günü bu kız - Jeannette- vazgeçip onun yerine ikizi Violet geçiyor. İşte olaylar tam olarak bu nokta da başlıyor. Dük ikizlerin yer değiştirdiklerini anlamıyor ve Violet Dük'e çok öncelerden aşık. 

Dük Adrian'ın hiçbir şey anlamaması ve hep evlendiği kadın Violet'e kız kardeşiymiş gibi hitap etmesi bazen çok kötü hissettiriyor. Aslında iki kardeşin birbirinden o kadar farklı tarafları var ki Adrian'ın ikizlerin yer değiştirmiş olduğunu anlamaması evleneceği kadını tanımadığını ortaya çıkarıyor. Ancak anlayan da anlıyor yani... Mesela Adrian'ın erkek kardeşi bunu fark ediyor. 

Özellikle sevdiğim sahnelerden biri de Adrian'ın evlendiği kadının Violet olduğunu anladığında ve verdiği tepki sonucunda Violet'ın gittiğinde Adrian'ın hissettikleri.... Violet'ın yanına gidip de onu sevdiğini söylediği zaman... Ve son olarak Adrian'ın yaş günü kutlamasında bahçede gelişen olaylar... Çok güzeldi :)

Violet başını Adrian'ın omzuna yasladı. "Başardık," dedi. "Eğer mahvolduysak, en azından birbirimize sahibiz."
Adrian ona baktı ve gülümsedi. "Haklısın aşkım. Çok haklısın."

İşte gülümseten sözler...

Neyse, okumaktan zevk aldım bu kitabı. Dediğim gibi yazarın dili akıcıydı ve kitabı elinizden bırakmanıza izin vermiyordu resmen. Bir en fazla iki günde bitecek bir kitap. Zevkle okuyacaksınız. Çevirisi iyiydi .

The Trap Serisi kitapları:
Konusunu merak edenler aşağıda belirtiyorum: 

"Gelinin yerine geçmek ne kadar zor olabilirdi ki... 
Violet Brantford hayatı boyunca kendini hep Raeburn Dükü Adrian Winterın arzulu kollarında hayal etmiştir. Oysaki Dük, Violetin şen şakrak, toplum önünde daha gösterişli tıpatıp ikizi Jeannette ile evlilik hazırlığı içindedir. Ancak Jeannette düğün törenine yalnızca dakikalar kala hayatını dükle birleştirme kararından vazgeçer. Dudu dilli Violet çok geçmeden kendini beyazlar içinde bulur; kardeşinin yerini almıştır. Kısa sürede cemiyet içinde parmakla gösterilen bir hanımefendi olan Violet hayal bile edemeyeceği fantezileri yaşarken gerçek kimliğini bir sır gibi saklamaya devam eder. 
Adrian ise kendi düşüncesine göre ne yaptığının farkındadır. Her ne kadar Jeannette bencil ve aklı havada olsa da Winter ismini taşıyacak mükemmel bir eş görüntüsü çizmektedir. Fakat dünyalar tatlısı masum eşi onu her defasında şaşırtmakta ve mantık evliliğine dair beklentilerini kökünden değiştirmektedir. Planda yokken Dükün içine tarifsiz bir aşk ateşi düşer. "



2 yorum :

  1. Kitabı okudum. vakit geçirmek isteyenler adına güzel bir kitap. Şahsi olarak çok çok beğendiğim bir kitap değil ama okunmaya değmez de diyemem. :) Okuyacak kitap arayışında olanlar iyi vakit geçirebilir :)

    YanıtlaSil
  2. Ben beğenmiştim ama ikincisini daha çok beğendim :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın