4 Eylül 2012 Salı

1 Taheref Mafi - Bana Dokunma [Alıntı]


Merhabalar :) Artık okuduğumuz kitaplardan beğendiğimiz kısımları, sizlerle alıntılar halinde paylaşacağız :) Siz de kendi alıntınızı yorumlarda belirtebilirsiniz. Biz de kimi zaman onları anasayfamızda yayınlayabiliriz :) Buyrun ilk alıntımız;
"Artık eskisi kadar ağaç yok, diyordu bilim insanları. Eskiden dünyamızın yeşil olduğunu söylüyorlardı. Bulutlarımız da beyazmış. Güneşimiz hep olması gerektiği gibi aydınlatırmış etrafı. Ne var ki benim o dünyaya ait anılarım çok soluktu. Geçmişe ilişkin pek bir şey anımsamıyordum. Şu an bildiğim tek var oluş, eskiden bana verilendi. Eskiden olanın yankısı. 
Avucumu, küçük pencereye bastırdım ve soğuğun, elimi tanıdık bir kavrayışla sardığını hissettim. İkimiz de yanlızdık. İkimiz de başka bir şeyin yokluğunda vardık. 
Neredeyse bir işe yaramayan, içinde çok az mürekkep kalmış, her güne pay etmeyi öğrendiğim tükenmez kalemimi alıp baktım. Fikrimi değiştirdim. Olayları yazmak için gereken çabadan vazgeçtim. Bir hücre arkadaşı iyi olabilirdi. Gerçek bir insanla konuşmak bir şeyleri kolaylaştırabilirdi. Sesimi kullanmaya çalıştım. Dudaklarımı, ağzıma yabancı olan tanıdık sözcüklerin etrafında şekillendirdim. Bütün gün çalıştım. 
Nasıl konuşulacağını anımsadığıma şaşırdım. 
Küçük defterimi rulo yapıp duvara ittirdim. Üstünde uyumaya zorlandığım kumaş kaplı yayların üzerine oturdum. Bekledim. Bir ileri bir geri sallanıp bekledim. 
Çok uzun bekledim, uyuya kaldım."

1 yorum :

  1. Bu kitabı ben okumadım ama alıntılardan sonra meraklandım. Teşekkürler alıntılar için :))

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın