31 Ocak 2019 Perşembe

1 Julie James - Şeytan Tüyü (FBI/US Attorney Serisi #1)


~~~*~~~
Kimsenin, tanıklarının kılına bile dokunmasına izin vermezdi.
Bu tanık Cameron da olsa, fark etmezdi.
~~~*~~~

İlk çıktığı zamanlarda almıştım bu kitabı, tabi ilk basım kapağıyla olanını almıştım ve nedense hep erteledim okumayı ancak şimdi okudum ve keşke ertelemeseydim dedim. Çünkü çok sevdim.

Julie James'in kurgusunu ilk defa okuyorum ve kurgusu çok güzeldi, su gibi akıyordu ve sıkmıyordu. Bir bakıyorsunuz yüz sayfayı bir oturuşta okumuşsunuz. Polisiye aşk karışımı olması da aksiyonunu hiç bitirmiyor her an tetikte olmayı sağlıyordu. Bunu da sevdim. Beni artık tanımışsınızdır ben vıç vıç aşktansa azıcık aksiyon olan aşkı severim :) bu kitap da bana bunu verdi. 

~~~*~~~
"Kamin'le Phelps seni korurken bayağı iyi vakit geçiriyorlar anlaşılan."
"Şaşırtıcı, ama bazı insanlar beni beğenebiliyor."
"bir zamanlar ben de seni beğeniyordum."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Jack ve Cameron zamanında bir davada beraber çalışmışlardır ancak Federal Savcı davanın geri çekilmesini istediğinde ve savcı yardımcısı olan Cameron bunu FBI ajanı olan Jack bildirdiğinde ikisi arasında olan bütün ipler kopmuş ve işler hakaret vari duruma gelmişti. Üzerinden geçen yıllardan sonra Cameron'un kaldığı otelin yan odasında bir cinayet işlenir ve bu cinayet FBI'ya incelenmesi için verilir. Görevlendirilen ajan Jack ve görgü tanığı olan Cameron tekrar karşı karşıya gelince yıllar öncesinden kalma çekim kendini gösterirken düşmanlıkları da kaldığı yerden devam eder. Jack, hem Cameron'ı korumak hem de ona karşı durabilmeyi amaçlarken aslında olayların hiç de tahmin ettiği gibi gitmediğini öğrendiğinde aralarındaki aşk kendini göstermeye başlar ama hala başlarında bir bela vardır. Katil yakalanmamış ve görgü tanığını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. 

Jack ve Cameron arasındaki atışmaları çok sevdim. Ancak en sevdiğim detay da karakterlerin yetişkin ve kendi ayakları üzerinde durabilen kişiler olmalarıydı. Genç, yeni yetmeler değildi 30 yaşlarda kariyer sahibi yetişkinler olmaları kurguyu benim için daha güzel hale getirdi. 

~~~*~~~
Jack, Cameron'a en son yaklaştığında fena halde yanmıştı. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyordu. 
~~~*~~~

Cinayetin çözümlenme aşamaları, bu sırada yapılanlar falan çok iyi kurgulanmıştı.

Eğlenceli sohbetler, gülümseten detaylar ve alevlenen aşk oldukça tatmin ediciydi. 

Kitapta sadece cinayet ya da çiftin arasındaki aşka değinmemiş Cameron'ın arkadaş çevresine ve Jack'inkine de değinilmiş olması bence kitabı çok daha güzel hale sokmuştu. 

Bir gecede 200 sayfa okuyacak kadar kapıldım kitaba ve uzun zamandır böyle bir okuma yapmamıştım. Serinin ikinci kitabı elimde ve bekletmeden ona da başlayacağım. 

~~~*~~~
Cameron'ın yüzünde hafif, yaramaz bir gülümseme belirdi. "Benim için endişelendiniz, Ajan Pallas."
"Anlaşılan çok yakında endişelenmem gerekmeyecek."
Evin önüne gelen ambulansın sesini duydular.
"Şimdi gidip adamı yakalaman lazım herhalde," dedi Cameron.
Jack, kucağında yatan kadına baktı. "Evet, öyle yapmam lazım herhalde," dedi boğuk bir sesle.
Ama yerinden kıpırdamadı.
~~~*~~~

Size de şiddetle tavsiye ederim. :)

FBI/US Attorney Serisi


Kitabın adı        : Şeytan Tüyü
Orijinal adı       : Something About You
Yazarı                : Julie James
Seri Sıralaması : FBI/US Attorney Serisi #1
Çevirmen          : Süreyye Çalıkoğlu
Yayınevi             : Ephesus
Sayfa sayısı        : 470

Kitabın tanıtım yazısı: 

Kader iki azılı düşmanı birbirlerinin kollarına atarsa…

Savcı yardımcısı Cameron Lynde, Chicago'da gizli kaçamaklar yapan onlarca senatörün tuttuğu onlarca otel odasının arasından, vahşice bir sevişmenin tuhaf bir cinayetle sonuçlandığı 1308 numaralı odanın yanındakini seçer. Ve Illinois'deki, bu özel davada görevlendirilebilecek onlarca FBI ajanının arasından, Özel Ajan Jack Pallas görevlendirilir. Özel Ajan Jack Pallas yıllar önce, beceriksizliği yüzünden kariyerini mahvettiği gerekçesiyle, savcı yardımcısı Cameron Lynde'i ulusal televizyonda rezil eden Jack Pallas'ın ta kendisidir.

…elbette ortalık birbirine girer.

Cameron Lynde'le birlikte çalışmak mı? Şaka mı yapıyorlar? Jack bunun belki de, yıllar önce Cameron yüzünden Chicago'dan sürüldüğü ve nihayet bu yıl geri geldiği için, kötü bir hoş geldin şakası olduğunu umuyor. Fakat fena halde yanılıyor. 

"Julie James bir harika! Kendinizi sesli gülmekten alamayacak ve size ait bir FBI ajanınızın olmasını isteyeceksiniz!"
-New York Times'ın en çok satan yazarlarından Sandra Hill-

1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın