6 Ocak 2019 Pazar

4 Stephen King - Üç'ün Çekilişi (Kara Kule #2)


~~~*~~~
Siz bir tek bakışta çoğu insanın hayatı boyunca göreceğinden daha çok şey göreceksiniz. Ve bu bakışta göremediklerinizi daha sonra belleğinizde görebilecektiniz, kuşkusuz anımsayacak kada ruzun yaşarsanız...
Çünkü görme ile görmeme arasındaki fark, yaşama ile ölme arasındaki fark gibidir.
~~~*~~~

Niye ısrarla bu seriyi bitirmeye çabaladığımı inanın bilmiyorum. Stephen King'in oldukça uzun süren bir yazım sürecinden sonra Kara Kule serisinin ortaya çıktığını ve yazım sürecini serinin ilk kitabı Silahşor'ün ön sözünde anlatmıştı. O kadar emekten nasıl böyle bir eser çıktı bilmiyorum, belki de ben böyle düşünüyorum. 

Kara Kule filmini izledikten sonra bu seriyi toplamıştım. Şimdiki aklım olsa ilk iki kitabı okur alacağım zevke göre devamını getirirdim çünkü cidden zaman zaman o kadar sıkıldım ki şu kitabı okumaktan...

Stpehen King biliyorsunuz ki çok sevilen ve oldukça okunan bir yazar ve şimdi düşünüyorum da birçok kitabı okunurken neden bu kitabı, bu serisini görmüyorum. Demek ki çoğunluk benim gibi düşünüyor. 

Bu kitapta da Silahşor'un maceralarını, Kara Kule'ye ulaşmak için attığı adımları okuduk. Üç'in Çekilişi kitabın adından ve kapak tasarımından da anlaşılacağı üzere son silahşor olan Ronald'ın rastladığı üç kapı ve bu kapıların açıldıkları yerler, insanlar ve o insanlarla yaşayacağı geleceğe attığı adımları okuyoruz. 

~~~*~~~
Yaşamlarımız kağıt evler gibidir. Bazen bir nedenle, bazen hiçbir neden olmaksızın yıkılırlar.
~~~*~~~

Zaman zaman akıcı ve merak uyandırıcı olsa da çoğunlukla monoton, olaysız ve sıkıcı olduğunu itiraf etmeliyim. Akıcı ve merak uyandırıcı olan yerlerde cidden oldukça iyiydi ama diğer taraflardaki monotonluk sıkılmama neden oldu. İlk kitaptan daha iyi olduğunu düşünmüştüm ama ne yazık ki benim için ilk kitapla eş değerdi. 

Ara ara yarım bırakmayı düşündüm ama ne yazık ki yarım bırakmayı sevmediğim için ve seriyi de bitirmeyi istediğim için yarım bırakamadım. Ama sanırım bu seriyi okurken hiç yapmadığım şeyi yapıp aynı anda iki kitap okumayı deneyeceğim çünkü bir kitabın elimde bir hafta oyalanması beni iyice soğutuyor. Mola vererek okumak daha iyi olacaktır bu seri için. 

Yazarın bütün kitaplarının bu seri gibi olmadığını düşünüyorum belki serinin diğer kitapları daha akıcıdır onu da bilemiyorum. Ama serinin ilk iki kitabı benim nazarımda ortalama derecedeydi. 

Okuyacak olanlara en büyük tavsiyem önce bir iki kitabı alın deneyin beğenirseniz devamını getirin. 

Zaman zaman akıcı ve heyecanlı yerleri için ve iyi kurgusu için 5 üzerinden 3'lüktü. 

~~~*~~~
Kalpsiz bir insan sevgisiz insan demektir. Sevgisiz insan ise bir hayvandır. 
~~~*~~~

Kara Kule (The Dark Tower) Serisi


Kitabın adı    : Üç'ün Çekilişi
Orijinal adı   : The Drawing of The Three
Yazarı           : Stephen King
Çevirmen      : Nejat Ebcioğlu
Yayınevi        : Altın Kitaplar
Sayfa sayısı    : 480

Kitabın tanıtım yazısı: 

Kara Kule romanının sonunda Roland, yani Silahşor, Silahlı Adam'la karşılaşmıştı. 

Ardından Roland, Orta-Dünya'da Batı Denizi kıyısında uyanır. Karşısında her biri ayrı zamanlarda New York kentine açılan üç kapı görür. 

Roland, Kara Kule'ye ulaşmak için bu kapılardan üç kişiyi kendi zamanına çekmek zorundadır. 

I. Kapı: Yıl 1987. Roland, Eddie Dean adlı eroin bağımlısı tutukluyla karşılaşır. Eddie çekilen kişilerden biridir. 

II. Kapı: Yıl 1964. Gölgelerin Kadını, zenci Odetta Holmes bir metro kazasında bacaklarını kaybetmiştir. İçinde öfke ve nefretle yanıp tutuşan ikinci bir kadın yaşamaktadır ve o kadın Roland'la karşılaşır. 

III. Kapı: Yıl 1977. Jack Mort insanları ölüme iten ve akıl almaz zalimlikler yapan bir canidir. Ve ne yazik ki Roland'ın çektiği son kişidir. 

Sizce, arayış içindeki Roland ka-tet'ini tamamlamak için yeni arkadaşlar mı edinmiştir? Yoksa bilmeden tamamen farklı bir bela mı ortaya salmıştır?

4 yorum :

  1. hiç bir şekilde okuyamadım bu seriyi o kadar sıkıldım ki bıraktım hemen .. King tamamen kendi zevki için yazmış bunu sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok doğru dediniz, cidden bir kendi beğenmiştir muhtemelen ben de çok zor bitirdim şu kitabı, diğer kitapları elimde var ama sırf okumuş olmak için okuyacağım sanırım.

      Sil
  2. Ben ilk kitapta yarım bıraktım, size kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım ben de tüm seriyi aldığım için ısrarla okuyorum :) ama devamı için baya tedirginim bilemiyorum :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın