16 Ocak 2019 Çarşamba

2 David Beers - Cerrah (The Luke Titan Chronicles #1)


~~~*~~~
"Gözün içerisinde bir şey var."
"Nasıl böyle bir fikre kapıldın?" dedi Luke.
"Bir tanesini alıp bir tanesini bırakmış. Biri kendisine aldığı hediye. diğeri ise bize bıraktığı bir hediye."
~~~*~~~

Ve bir polisiye kitapla karşınızdayım. Arkadya Polisiye'den çıkan son kitap Cerrah, gerek kitap kapağı gerekse konusu ile oldukça ilgimi çekip radarıma yakalanan bir kitaptı. Neden bu kadar geç okudum bilmiyorum ama okudum ve incecik bir kitap olduğu içinde hemen bitti. 

David Beers, ülkemizde ilk defa bu kitabıyla tanınan yazarlardan ve biliyorsunuz ki Arkadya Polisiye, bu türde bize yeni yazarları tanıştırıyor. "Luke Titan Chronicles" serisinin ilk kitabı ve seri 4 kitaptan oluşuyor ve serinin ilk kitabı Cerrah. Bir yerde hem karakterleri tanıdığımız hem de olayların altındaki nedenlerin önümüze sunulduğu bir kitap diyebilirim tabi bütün nedenler değil, sonuçta serilerde bir şeyler hep gizli kalmalı. ;) 

Kitap; kendisine Cerrah lakabı takılmış kurbanlarının kusursuz bir şekilde gözlerini yerinden çıkarıp öldüren bir seri katili ve FBI polisi olan Luke, Tommy ve Christian'ı anlatan bir kitap. Birçok kitabın aksine burada katil gizli değil, ilk sayfalardan katili ve amacını biliyoruz ve nedenlerini de ilerleyen sayfalarda okuyoruz. Kitabın en ilginç kısmı katile yardım eden kişi ve bu kişinin olay döngüsünü nasıl etkilediği asıl kilit nokta ve bunu da bir yerde gizlemiyor kitap her şeyi açıkça ortaya sererken her  şeyin aslında çok da güzel ört pas edilebileceğini ortaya çıkarıyor.

~~~*~~~
"Gözler duyguyu çok fazla gösterir ya da en azından biz onları öyle görüyoruz. Gözler gerçekten duyguyu göstermez, esas gözün etrafındaki yüz bunu yansıtır. Ancak gözler yerinden çıkarıldığında, duygu kaybolur.
~~~*~~~

Aslında çok da gizemli olmasa da bazı noktalarda gizemli bir kitaptı. Malum serinin heyecanını söndürmemek adına bazı şeyler veya sebepler gizemli kalmalı. 

Kitapta benim için en ilginç kısım Christian ve Luke'tu. Onların insan üstü zekası cidden hayranlık uyandırdı kurguya. 

Katilin cinayet işleme aşamaları biraz daha detaylandırılabilinirdi bence ve kitaba azıcık daha aksiyon katılabilinirdi diye düşünmedim değil. Bazen cidden oldukça yavaş gittiğini itiraf etmeliyim ama son sayfalarda bir o kadar hızlı aktı ve sonunda ne olacağının merakı ile bir baktım kitap bitmiş. 

Söyleyemeyeceğim bazı spoiler içerikli detaylar var onlar ciddi anlamda beni şaşırtan ve hayret ettiren şeylerdi ama onların nedenini de ilerleyen kitaplarda göreceğimizi düşünüyorum. 

~~~*~~~
Rakamlar, kendi içinde doğal mantığı izleyerek çalışır. İnsanlar da kendi içlerindeki mantığı takip etmek için motive olur. Yalnız bu mantık geçmişlerine göre inşa edilmiştir. Birinin geçmişini anlarsak geleceğini de anlarız.
~~~*~~~

Eğer polisiye, dedektifli ve cinayetli şeyleri seviyorsanız bir deneyin derim :) 

Luke Titan Chronicles Serisi
  • Cerrah
  • The Priest
  • The Lover
  • The General

~~~*~~~
Katillerden sadece birkaç tanesi polislerden kaçabilmiştir. Karındeşen Jack. Zodyak katili. Kimsenin bilmediği diğerleri... Bir yılda kaç tane çözülmemiş cinayet vardır?
~~~*~~~

Kitabın adı        : Cerrah
Orijinal adı       : The Surgeon
Yazarı                : David Beers
Seri Sıralaması : Luke Titan Chronicles #1
Çevirmen          : Neşe Mesutoğlu Kırım
Yayınevi             : Arkadya
Sayfa sayısı        : 304

Kitabın tanıtım yazısı: 

Operasyon başlıyor.
Christian Windsor diplomaları olan bir dâhi ve otistik. Arkadaşlar ya da sosyal çevre? Hayır, asla ona göre değil. 
Yirmi üç yaşında, iki doktorası olan Christian, FBI'ın en tehlikeli bölümüne katılır: İstisnai Suçlar Birimi.
İlk görevi ne mi? Kadınların gözlerini kesen Cerrah adlı bir seri katili yakalamak!
Cerrah ise gölgelerde gizlenen tek psikopat değil ve diğer psikopat ise hemen Christian’ın yanı başında: Dünyaca ünlü ortağı Luke Titan.
Cesetler gözlerin yerine kara deliklerle ortaya çıkmaya devam ediyor ve Christian, daha çok ceset olmadan önce Cerrah’ın kimliğini öğrenmek için zamana karşı yarışıyor.

Christian, Cerrah'ı durdurabilecek mi, hem de kendi ortağı Luke onu öldürmeden önce?

2 yorum :

  1. Kitap kapağını neden bu şekilde yapmışlar?
    Okuyucu gerçi kapağa bakmaz içeriğe bakar ama..Ben pek olumlu bulmadım..

    YanıtlaSil
  2. Markette gördüğüm merak edip okuduğum bir kitap ve çok güzeldi diyemem ama güzeldi...Sitenizi yeni fark ettim ve takibe aldım, insana davet sitesine de beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın