14 Ocak 2019 Pazartesi

3 Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk (Zoraki Gelin #3)


~~~*~~~
Sevgi her yaşta mümkündür. İnsanın kalbi her yaşta mutlulukla ve heyecanla dolabilir. Aşka her zaman ve her yaşta ulaşılabilir. Tabi bir kalbiniz varsa...
~~~*~~~



Artık fark etmişsinizdir ki ben koyu bir FMArsal kitapları fanıyım. Yazarın her çıkan kitabı alıyorum ve birkaç kez okuyorum da. Ödünç Aşk kitabı da çıktığında almış olmama rağmen hemen okumadım çünkü henüz yazarın kaleminden ayrılmaya hazır hissetmiyordum kendimi ama sonra fark ettim ki zaten ben kitaplarını ara ara elime alıp okuyorum o yüzden neden bekleteyim ki. Canım tekrar yazarın kitaplarını okumak istediğin de alıp okuyacağım ya da ara sayfalarını kurcalayacağım diye düşünerek kitabı daha fazla bekletmeden okudum. 
Ayrıca demek istiyorum ki bu hikaye facebook da yayınlanırken okumuştum şimdi 2. kez okuyor olmama rağmen çok sevdim :)
Fatih Murat Arsal, ülkemizde onlarca kitabı yayınlanmış aşkı çok güzel kaleme alan Türk yazarlarımızdan biri. Kendisi hem çok güzel kurguluyor, hem de duyguları okura çok güzel yansıtıyor. Absürt kaçan ya da hava da kalan hiçbir detayı olmuyor kitaplarında. Ara ara kadın karakterlerine kızsam da erkeklerin anlamazdan gelmeleri yüzünden gözlerini oyacak olsam da kitaplar muhteşem oluyor. Bu arada erkeklerine karşı hissettiklerim sadece saniyelik yoksa ben FMArsal erkeklerini severim ;)


~~~*~~~
Aşk için yapılıyorsa eğer, gurur kolaylıkla çiğnenebilecek gereksiz bir detaydır. Sonu güzel olacaksa her şeye katlanılır.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; henüz on dokuz yaşında olan Aydan, arkadaşlarıyla yaptığı tatil gezisi sırasında acı bir gerçekle karşılaşır. İlk kez birlikte olduğu sevgilisi Mert'in kendisi ile evlenmek istemediğini, öyle bir planının olmadığını öğrenir. Ayrıca Aydan, Mert'ten bir bebek beklerken Mert'in bu şekilde davranması genç kızı bir çıkmaza sürüklemektedir. Bebeği aldırmak istemeyen Aydan, kendince bir çözüm bularak kaldığı pansiyon sahibin oğlu Salih ile anlaşmalı bir evlilik yapmak için para teklif eder. Salih, her ne kadar yakışıklılığı, esrarengiz gözleri, davranışları ile genç kızların gönlünü fethedebilecek biri olsa da Aydan kendisini Mert'e öyle odaklamıştır ki Salih'in teklifini kabul etmesin, başkasının çocuğuna babalık ederken Aydan'ı zor durumdan kurtarmasına minnettar olurken ona yavaştan yavaştan aşık olduğunu fark edemez. Çok ani gelişen evlilikleri aslında bir yerden sonra normal evlilik olmaya çok yaklaşmışken ortaya çıkan gerçekler ve Mert'in Aydan'ın peşinde olması Salih'i ile Aydan'ın arasının bozulmasına ve yollarının ayrılmasına neden olur. Aradan geçen altı yıl sonunda artık Aydan, henüz boşanmamış ama ayrı yaşadığı kocası Salih ile aralarındaki sorunları çözüp, tekrar birlikte olabilmeyi hedeflerken Salih'in soğuk ve mesafeli tavırlarını yumuşatabilecek mi onu okuyoruz.

Öncelikle söylemeliyim ki Aydan, Ismarlama Bebek kitabındaki Turgut'un kız kardeşidir. Yani Zoraki Gelin Serisi'nin 3. kitabı olmasına rağmen aslında asıl bağlantılı olduğu kitap Ismarlama Bebek, bu yüzden size tavsiyem bu iki kitabı da okumanız. Çünkü Turgut ve Vildan çiftini burada görmeniz mümkün tıpkı Ismarlama Bebek kitabında Salih ve Aydan'ı görmenizin mümkün olduğu gibi.


Salih'in tavırları ve karakteri cidden takdirlikti. Adamın Aydan'ı sahiplenmesi, sahip çıkması, onunla olan dakikaları veya bir ara geldiklerindeki tavırları falan o kadar güzel ve hayran olunasıydı ki zaman zaman iç çekmeden duramadım. Hele ki Aydan'ı ziyarete geldiği ve Mert'le gördüğü zaman kırmızı güllerle gelmesi... Ahh ama Salih dedirtti. Aydan bence çok büyük hatalar yaptı. Salih, ondan daha iyisini hak ediyordu ama gönül işte... Aydan'a kondu yapacak bir şey yok. En azından sonunda mutlu Aydan'la da biz kendimizi öyle avutuyoruz. 

Açıkçası şu FMArsal boylarını en az kardeşimi savunduğum kadar savunuyorum şu kadınlara karşı bu yüzden kimseye laf söyletmem :D 

Aydan'a söylenecek bir şey yok, her ne kadar çok hata yapsa da sonunda her şeyi göze aldı ve sevdiği adamı elde etmeye çalıştı. Aklı geç geldi çok geç adım attı ama zararın neresinden dönse kardır. Kaybettiği yılları olmasaydı şimdi belki de ikinci çocuk için değil üçüncü çocuk için kocasıyla konuşuyor olurdu. 



~~~*~~~
"Biz hiç aile olmadık!" dedi Salih kuru bir sesle.
"Başlarda öyleydi!" diye üzgün sesle itiraf etti Aydan. "Senin eve gelişini dört gözle bekliyordum. Sen gelince mutlu oluyordum. Beni terk etmeseydin, yıllarımı seninle geçirmeye hazırdım. Artık beni sevmeni beklemiyorum ama yine eskisi gibi olmamızı çok isterdim."
~~~*~~~



Melike'ye en başında saydırdım hala da saydırıyorum ve Allah'tan belasını buldu. Sonunda onunla ilgili okuduğum o gerçekten sonra aklımdan geçen ilk şey Allah'ın sopası yok oldu ki Mert içinde öyle düşündüm. Ama Mert'in hala içten içe Aydan'a aşık olması da içimi sızlattı ancak kendi etti kendi buldu. 

Nilay, tıpkı Ismarlama Aşk'ta gönlümü nasıl fethettiyse bunda da aynı şekilde fethetti. Ufak kız çocukları... bambaşkalar ya :)

Kitabın son bölümünde mutlu aile tablosunun yanında Vildan ve Turgut'u oğulları Volkan ile mutlu mesut görmek çook güzeldi. Umarım başka bir kitapta Aydan ve Salih'i de bir oğulla okuruz ya da bir kızla... aslında fena olmazdı 2. kız evlat :) 

Çok konuştum sanırım spoiler vermemek için zor turuyorum kendimi o yüzden susuyorum artık ancak kitabı çok sevdim. Her ne kadar bazı kişiler çok sıkıldıklarını, beğenmediklerini, diğer kitaplarından bir tık daha kötü olduğunu düşündüklerini söyleseler de ben sevdim ki zaten hikayeyi biliyordum bir de sayfalarda okumak da hoşuma gitti.

Bir FMArsal severseniz mutlaka alın okuyun derim. Eğer ki daha önce yazarın kitaplarını denemediyseniz de bunu fırsat bilip bu seriyi alın derim ben :)

Zoraki Gelin Serisi




~~~*~~~
Hayat böyleydi işte! Bir sevgiyi devam ettirebilmek için karmaşık şeyler yapmaya gerek yoktu. Gözlerin içindeki pırıltılar varken, sevgiyi sözlere dökmek şart değildi. Aşkı yaşatmak, ömür boyu devam ettirebilmek için biraz çaba harcamak ve bunu içtenlikle göstermek yeterliydi.
~~~*~~~




Kitabın adı        : Ödünç Aşk
Yazarı                 : Fatih Murat Arsal
Seri Sıralaması  : Zoraki Gelin #3
Yayınevi              : Ephesus
Sayfa sayısı         : 496

Kitabın tanıtım yazısı: 

Gençlik ateşinde kalbini yakan bir kadın… Ateşin korundan korkan silik bir âşık… Korun içine yüreğini koyan kiralık bir koca…  Genç kız için bir yabancıya güvenmek zorunluydu. Başkasını koşulsuz severken, karmakarışık olmuş hayatını bu sahte sevgiliye emanet etti. Tek istediği şey çevresine, ailesine ve en önemlisi onu terk eden adama karşı dik durabilmekti.  Yakışıklı kurtarıcısına âşık olması imkânsızdı. Onun çocuğunu doğurması ise hayal dışıydı. Kader, beklenmeyen oyununu yıllara yaydığında,  imkânsızın sadece bir kelime olduğunu şaşkınlıkla anladı.  Şimdi ise ödünç aşkını bu isteksiz kocadan geri istiyordu.  Hem de daha büyük fedakârlıkları göze alarak!  Çaresizliğin soğukluğu yüreğinizi acımasızca sararken, sıcacık sevginin hiçbir şeyi önemsemediğini hissedeceğiniz Bir FMArsal romanı daha!

3 yorum :

  1. Aşk nasıl ödünç alınır mı? merak ettim kitabı...

    YanıtlaSil
  2. Yazarı bilmememe ve kitaplığımda bir kitabı olmasına rağmen neden hala okumuyor oluşumu kendime şimdi sorar oldum. En kısa zamanda okuyorum. Ve bu kitabın kapağına bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka okumalısın, ben çok beğendim açıkçası :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın