5 Temmuz 2020 Pazar

0 Jessica Park - Sırılsıklam Aşık (Flat-Out Love #1)


~~~*~~~
Şimdi geçmişe bakıp bilmen gerektiğini düşüneceksin ama duygular yerine gerçeklere odaklanmıştın.
~~~*~~~


Tavsiye üzerine aldığım bir kitaptı Sırılsıklam Aşık kitabı. Hatta bloga gelen yorumlardan birinde tavsiye edilmişti ve bende de hem tavsiye edilmesi hem de romans olması dolayısıyla bekletmeden aldım ve okudum.

Aslında yeni bir kitap değil, 2015 yılında çıkmış bir kitap ve bunca zaman böyle bir kitabı neden görmemişim bilmiyorum sanırım Altın Kitaplar pek takip etmediğim yayınevlerinden biri olduğu için gözden kaçırdım bilemiyorum... 

Kitap genç yetişkin dediğimiz young adult türünde bir kitap. Bu yüzden genç kesimin çok severek okuyacağını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sıkmıyor, zaman zaman eğlenceli zaman zaman duygusal bir kitap ve akıp gidiyor. 


~~~*~~~
"Risk almayan asıl sensin çünkü gerçek olmayan her şeyden korkuyorsun."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Julie üniversite için gittiği şehirde kalacağı evin aslında bir restoran olduğunu ve dolandırıldığını öğrendiğinde annesinin üniversiteden bir arkadaşı olan Erin'in ve ailesinin evinde kalmaya başlar. Evin aşırı zeki ve bir o kadar da kendi dünyasında asosyal yaşayan oğlu Matt ile evin küçük kızı ama bazı sorunları olan kızı Celeste ile yeni bir hayata adım atan Julie'yi bu evde hiç de tahmin edemeyeceği şeyler beklemektedir. Celeste'nin yaşadığı sorunlar ve travması sonucundaki tavırları, yaşından farklı davranmasının ardındaki sırrı çözüp kızın yaşına göre bir hayat yaşamaya çabalamasını amaçlarken Matt ile de farkına varmadan iyi arkadaş olurlar. Ama bütün bunlarla sınırlı kalmıyor olaylar... bir de evin büyük oğlu ve seyahatta olan Finn var...  hem onun odasında kalması hem de genç adamla Facebook üzerinden mesajlaşmaları sonucunda içten içe ona aşık olmaya başlarken çözmesi gereken bir sürü sorun ortaya çıkar... 

Aslında kitabın konusu çok iyiydi. Yani bir yandan klasik bir genç yetişkin aşk romanı gibi görünürken bir yandan da ailenin içerisindeki gizemin ortaya çıkardığı sonuçlar daha da içerik katıyordu kitaba. 

Matt'in tavırları, Julie ile ilişkisi ve sohbetleri... kız kardeşi için yaptıkları... her şey çok güzeldi. Özellikle kitabın sonunda yapılan açıklamalar sonrasında gelen dolaylar zincirinde aslında ne kadar dikkatli ve Julie'ye değer verdiğini de görüyoruz. 

Finn... seyahatleri ile ilgili detayla, Julie'ye attığı mesajlar ve onunla iletişimi çok güzeldi. Okumaktan zevk aldığım satırlardı bir yerde... 

Celeste'nin ise tavırları, yaşadığı travma ile baş edememesinin sonucu olduğu belli olsa da henüz ergen bir kızın yapması gerekenleri yapmaması ve Julie'nin bu konuda ona yardım etmesi çok güzeldi. 

Aslında bütün bir aile yaşanılan olayla baş edememiş... tavırları ve kendilerini aileden uzaklaştırıp da ona göre davranmaları bunu gösteriyordu. 

Ah bu arada o olay ise... asla söyleyemem çünkü spoilerin dibi olur kitabın anlamı kalmaz okuyup anlamalısınız. 

Bir de kitapta Finn, Matt ve Julie gibi görünen bir aşk üçgeni var ama göründüğü gibi değil hiçbir şey. Ayrıca şunu söylemeliyim ki Matt çok güzel sevdin be çocuk :)


~~~*~~~
"Sana ihtiyacım var," diye yalvardı Matt. "Benim olmadığım her şeysin sen."
"Ve sen de benim istemediğim her şeysin." 
~~~*~~~


Kitapta sevdiğim kadar sevmediğim şeylerde vardı. Tam olarak anlatamasam da bir şeyler olmamış hissi vardı hep içimde. Halbuki kitap akıcıydı, sıkmadan da okunuyordu ama o hissiyatı bana hissettiremedi. Kurgusu çok güzeldi ama yaşanılan duyguları bana hissettiremedi ne yazık ki. Bu yüzden de beni tatmin etmeyen bir şeyler var gibiydi. 

Bir de kitabın sonu bana çok fazla geçiştirilmiş ve Julie'nin olayları öğrenme yolu çok damdan düşer gibi geldi. Belki okuyanlara öyle gelmemiş olabilir ama ben öyle hissettim. Bu yüzden benim için ortalama bir kitaptı ne yazık ki. 


Flat-Out Love Serisi
  • Sırılsıklam Aşık 
  • Flat-Out Celeste


Kitabın adı     : Sırılsıklam Aşık
Orijinal adı     : Flat-Out Love
Yazarı              : Jessica Park
Çevirmen        : Canan Kim
Seri bilgisi       : Flat-Out Love #1
Yayınevi           : Altın Kitaplar
Sayfa sayısı      : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

Uzun boylu, en azından bir seksen olmalı. Alnına düşen kum rengi saçları onu daha da cazibeli kılıyor… Tişörtünün üstünde "Kankam Nietzsche'dir" yazıyor. Bu Matt'ti... Julie'den hoşlanıyordu. Bir de Finn var; Julie'nin âşık olduğu. Karmaşık mı? Tuhaf mı? Kesinlikle öyle.

Boston'a okumak için gelen Julie Seagle, hayatının böylesine altüst olacağını bilemezdi. Her şey onun için tam bir hayal kırıklığı olmuştu; dolandırılmış, ortada kalakalmıştı. Bu zor durumda sığınabileceği bir yer ararken yardımına Watkins ailesi yetişir. Ne var ki Julie, sığındığı bu ailenin biraz tuhaf olduğunu ve büyük sırlar taşıdığını düşünmeye başlar. Genç kadın, burada kalıp kalmaması gerektiğine karar vermeye çalışırken, ansızın kapısını çalan duygu onu şaşkına çevirir.

Bu aşktır; virajlı, engebeli ve heyecanlı bir yolculuk… Ve böylesi bir yolculukta kimsenin yara almadan kurtulması mümkün değildir.

"Bugüne dek okuduğum en iyi kitap... Sayısız kitap okudum ama bunun gibisini asla. Gülmekten gözlerimden yaşlar geldi. Komik, hüzünlü, romantik, sözün kısası harika."
-ComaCalm's Corner-



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın