4 Aralık 2021 Cumartesi

0 Mia Sosa - Bir Düşmandan Daha Fazlası



~~~*~~~
Aşk, duvarlarınızı onları aşmaya istekli olan kişi için yıkmak demekti.
~~~*~~~

 

Çıktığında aldığım kitaplardan biri daha, aslında romantik komedi olduğunu düşünerek aldım ve kesinlikle bana istediğimi veren bir kitap oldu. Hem okumak zevkliydi hem romantik hem de eğlenceliydi. 

Yazarın ülkemizde umarım başka kitapları da çıkar çünkü romantik, tutkulu, eğlenceli, akıcı, yormayan ve gereksiz entrikalarla hikayeyi uzatmadan tadında bırakan bir kitaptı. 

Yani kısacası vaat ettiğini veren bir kitaptı. 

~~~*~~~
Lina her haliyle ışıl ışıldı ama bu gülümseme, yüzünü içten içe parlıyormuş gibi değiştirmişti. Sadece nefes kesici değildi, aynı zamanda öldürücüydü. 
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Lina, düğün günü damat tarafından terk edilen ve bu bilgiyi de pek tanımadığı damadın erkek kardeşi tarafından kendisine iletilen bir genç kadındır. O olayın üzerinden 3 yıl geçer ve herkes kendi yollarında devam ederken Lina, organize ettiği düğünde tanıştığı ünlü bir otel zincirleri olan kadınla yaptığı sohbet sırasında büyük bir fırsat elde eder. Kadın kendi otellerindeki düğünleri organize etmek için Lina'nın kendisiyle çalışmasını istemektedir. Bu pozisyon için belirlediği iki adaydan biri Lina'dır. Ancak bir sorun vardır oda pazarlama-finans kısmında da çalışacak olan iki kişi de bu adaylarla beraber belirlenecektir. Bu iki pazarlamacı da eski nişanlısı ve erkek kardeşidir. Olaylar da burada patlak veriyor çünkü Lina, erkek kardeş olan Max'i seçip de eski nişanlısını diğer adaya bırakır. Burada da Max ile Lina hem beraber çalışıp hem de birbirlerini tanımaya başladıklarında aslında birbirlerinden ne kadar etkilendiklerini ve geçmişe rağmen beraber olup olmayacaklarını deneme çabalarını konu alıyor kitap. 

Max ve Lina'nın geçmiş deneyimlerine rağmen birbirlerine tutunup tutunamayacaklarını anlatıyor.

Öncelikle şikayetçi olduğum kısımdan gitmek istiyorum sonrasında beğendiğim kısma geçeceğim. Aşk üçgenleri okumayı severim, ikinci şansları da ama nedense bana iki kardeşin söz konusu olduğu hikayeler pek hoş gelmiyor okurken hep adayların birbirine yabancı olduğunu hayal ediyorum. Burada da Lina, Andrew ile nişalıydı ve evlenmek üzereydi ama Andrew düğünden vazgeçip gidiyor... aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, ne yaşanırsa yaşansın Lina'nın eski nişanlısının erkek kardeşiyle olabilmesi... pek hoş bir bağ gibi gelmedi. Keşke yabancı olsalardı dedim. 

Zaten kitapta beni rahatsız eden tek detay da buydu. Karakterleri bu konuda yabancıymış gibi düşünerek okuduğumdan dolayı da oldukça beğendim. 


~~~*~~~
Kapıya yaklaşan Max'in kaşları havaya kalktı. "Teknik sorunlar mı?"
"En hafif deyimiyle öyle." Max yanıma ulaştığında başımı göğsüne dayadım. "Akşam yemeğini mahvettim."
Boştaki eliyle saçlarımı tutup omzuma itti ki bu da her zamanki saklanma yerimi bozmuş oldu. "Akşam yemeği sadece seninle birlikte olmasaydım mahvolurdu."
~~~*~~~

Max ve Lina'nın ilişkisi, çekime karşı gelememeleri, olgunlukla karşıladıkları gerçekler çok güzel kurgulanmıştı. Gereksiz entrika, ayrılıklar olmaması da çok iyiydi. Tam tadında olmasına neden olmuştu. 

Max ve Lina'nın birlikte çalışmaları, arkadaşlıkları ve sonrasında her ne kadar isim koymasalar da sevgili modları çok güzeldi. 

Lina'nın tam düştüğü kısımlarda Max'in yanında olması, destek sağlaması çok tatlıydı. O sahneler çok güzeldi. 

Lina'ın ailesi, aile ilişkisini çok beğendim. Öyle aile ilişkilerini konu alan kitapları ayrı bir seviyorum ;) 

Max'in en yakın arkadaşı Dean de bence kitabın sürpriz karakteriydi. Hele bir bölümünde Dean ve Max'in aynı yatakta yatma modları süperdi. Çok eğlendim orada. 

Çok fazla detay vermeyeceğim, bahsettiğim kısım haricinde çok severek okudum. Bu türü sevenlere tavsiyemdir. 5 üzerinden 4 veriyorum bu kitaba. 

Yalnız +18 sahneleri olduğunu da araya sıkıştırayım ;) 


~~~*~~~
Sevgi romantik olsun ya da olmasın, soyut bir kavram değildir. İnsanlar arasındadır. Yani ondan kaçınmaya çalışmak çok anlamsız. Bu, bir hayaletle savaşmaya çalışmak kadar mantıklı olurdu. Ve evet, kendinizi sevgiye açmak zayıflıklarınızı ortaya çıkarabilir ama doğru kişiyle birlikteyseniz güçlü yanlarınızı da açığa çıkarabilir. Duvarlarınızı yıkıp o kişinin hayatınıza gerçekten girmesine izin verdiğiniz an en savunmasız anınızda olursunuz, ama aynı zamanda size karşılık verirlerse güzel bir deneyime kavuşursunuz.
~~~*~~~



~~~*~~~
"Sana ne kadar değer verdiğimi göstermek için duvarlarını aşacağım. Tüm hassas yanlarını alıp onlara gözüm gibi bakacağım. Her şeyi mahvettim. Bunu biliyorum. Ama izin verirsen, geri kalan günlerimi sana ait olduğumu kanıtlamak için harcayacağım. Çünkü seni seviyorum."

...

Max, aramızdaki mesafeyi kapattı ve yanağımı okşadı. "Tekrar içeri girmeme izin ver, bebeğim. Arkanı kollayacak kişi olmama izin ver. Seni asla yargılamayacak kişi olmama izin ver. Sana tapacak ve kendini serbest bırakmanı sağlayacak kişi olmama izin ver." 
~~~*~~~



Kitabın adı      : Bir Düşmandan Daha Fazlası
Orijinal adı     : The Worst Best Man
Yazarı            : Mia Sosa
Çevirmen        : Esra Çetin
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 368
Kitabın tanıtım yazısı: 

Düğün planlamacısı Lina, kendi düğününde mihrapta bırakılmış, geçmişindeki bu talihsizliğe rağmen yeni bir hayat kurmuştur. Büyük çabalarla ayakta tutmaya çalıştığı işini kurtarmak içinse karşısına yeni bir fırsat çıkar. Tek sorun eski nişanlısının erkek kardeşi Max ile birlikte çalışmak zorunda oluşudur.

Pazarlama uzmanı olan Max ise markasını genişletmeye ve sektörde iz bırakmaya kararlıdır. Fakat abisinin eski nişanlısı Lina ile çalışacağını öğrenir. Üstelik eski yengesi ondan hiç hoşlanmaz. Çünkü Max aslında abisini evlenmekten vazgeçiren kişidir ve Lina’nın ondan intikam alması kaçınılmazdır.

Lina ve Max aralarındaki kıvılcımın düşmanlıktan kaynaklanmadığını anlar. Bu talihsiz çift aynı takımda olmak zorundadır ve ilişkilerinin arkadaşlığın ötesine geçemeyeceğinin de farkındadır. Bakalım aşktan ümidini kesen Lina ve evlilik düşmanı Max bu kaosun içinden çıkabilecek mi? 







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın