12 Aralık 2021 Pazar

0 Sarah MacLean - Tehlikeli Anlaşma (The Bareknuckle Bastards #1)



~~~*~~~
"Yıldızlar seni görmezden geldiğinde, bir gün parlayıp parlamayacağını merak edersin."
~~~*~~~

 

Her historical romans okuyorum ve bu ayın kitabı da Tehlikeli Anlaşma oldu. 

Yazarın bir serisini zaten okumuş ve sevmiştim sonrasında bu serisini de aldım ve hazır seri bitmişken her ay bir tane okuyarak seriyi bitireyim diyorum. 

Seri üç kitaptan oluşuyor ve ilk kitabı Tehlikeli Anlaşma, serinin diğer kitapları yorumun sonunda yazacağım. 

Yazarın kurguları sıkmıyor, su gibi akıyor ve asla gereksiz uzatma olmuyor. Karakterlerin ne istediğini bilemesi ve ona göre hareket etmesi çok süperdi. Zaman zaman eğlenceli, zaman zaman tutkulu bir kurguya sahip olmasının yanı sıra aile ilişkilerine ve kardeşliklere değinmesi de ayrı bir güzeldi. Bu detayı çok sevdiğimi dile getirmeliyim. 

Bir de karakterlerin alışıla gelmişin dışında olması da ayrı bir değişikti. Klasik kurgudan daha farklı olması da ayrı bir güzeldi. 


~~~*~~~
"Göründüğümden daha tehlikeli olduğumu mu düşünüyorsunuz?"

"Tam göründüğün kadar tehlikeli olduğunu düşünüyorum." Sinirlenmeden ve içtenlikle söylenen bu sözler Felicity'yi duraksattı ve içinden garip şeyler geçmesine yol açtı. Şüphe uyandıran, güç gibi bir şey. Hızla derin bir soluk aldı ve Devil bakışını ona yöneltti. "Bu da heyecan verici bir şey değil, Felicity Faircloth."

Aynı fikirde değildi, ama bunu söylememenin daha iyi olduğuna karar verdi. "Neden bana ısrarla iki ismimle birden hitap ediyorsunuz?"

"Bana masal prensesi olduğunu hatırlatıyor. İçlerinde en güzeli."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Felicity, adı skandala karışmış evlenme yaşını geçmiş ve arkadaş çevresinden dışlanmış bir genç kadındır. Aslında bir skandalın kurbanı olmuştur. Bir gün öyle katıldığı balolardan birinde dışlandığı arkadaşlarıyla tartışmanın sonucunda Marwick Dükü Ewan ile evleneceğini söyler. Aslında söylediği basit bir yalanken anında balo salonunda yayılır ve bu durum Ewan'ın da kulağına gider. Zaten kendi planları için evlenmek amacıyla balolara katıldığını duyurmuşken Felicity'nin yaydığı dedikodu onun çok işine yaramaktadır. Ancak o baloda tanıştığı ve daha sonrasında da yatak odasına gizlice giren Devil, bütün olayı değiştirir. Ewan'ın evlenmesini engellemek için Felicity baştan çıkarmayı hedefleyen Devil, karşısında hiç beklemediği bir kadın bulur. Çünkü Felicity, tutkulu bir aşk istemektedir. Bunun için de Devil'den yardım ister, beraber geçirdikleri vakitlerde de Devil'e kalbini kaptıran Felicity şimdi Ewan'ı değil Devil'ı istemektedir. Bütün bunların yanında ortalıkta dönen çok büyük bir olay vardır. O da Ewan ve Devil arasında geçmişten gelen bir anlaşma vardır ve bu anlaşma için birbirlerine hodri meydan demişlerdir. Bu durumda Felicity'i de etkilemektedir. Çünkü bir yanda evleneceğini duyurduğu adam bir yanda da aşık olduğu adam vardır. Savaşı kazanacak kişi de kitapta gizli. 

Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim, gerçi yorumun başında söyledim ama yine söyleyeceğim, karakterlerin ne istediğini bildiği halleri çok iyiydi. Çok sevdim o hallerini. 

Felicity'nn evlilikle ilgili istekleri, korkusuzca ona göre davranması, başta ailesi için her şeyi yapabilecekken kendini kurban hissedip ona göre davranması çok güzeldi. 

Devil'in yaşamı, zorlukları, savaşçı kişiliği ve ona göre kazandığı saygı, yaşam tarzı çok değişikti. Böyle kitaplarda asıl erkekte görmeye alışık olmadığımız bir detaydı ve sevdim. Adam resmen karanlıklar prensiydi. Bu güzel bir detaydı. 


~~~*~~~
"Her şeyi istiyorum. Söylemiştim. Sahip olabileceğimden daha fazlasını."

"Bunların hepsine değersin," dedi, "ama bunu benden duymak yetmiyor, değil mi?"

Onun için sarf ettiği sözlerin sıcaklığına bakılırsa, tahmin edebileceğinden fazlasıydı. Yine de, yeterli değildi. "Nasıldı bilmiyorsunuz. Ve şu anda nasıl olduğunu."

Devil uzun süre ona baktı. "Aslına bakarsan leydim, güvenebileceğin insanları kaybetmenin, onlar tarafından ihanete uğramanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum."
~~~*~~~

Felicity'nin kilitlerle ilgili yetenekleri, Devil'ın buna karşı tavrı çok güzeldi. Zaten ikilinin arasındaki diyaloglar, olaylar çok güzel kurgulanmıştı. 

Felicity'nin Devil'ın sokaklarında boy göstermesi, Devil'ın genç kadının kendisine ait olduğunu söyleyerek ona dokunulmaz kılması çok iyiydi. O detaylar çok hoşuma gitti. 

Hatta kitabın sonunda Felicity'nin genç adamı kurtarma kısımları çok iyiydi. Hep kahramanlığı erkeklerde okurken bunda kadın karakterde okumak da hoş değişiklikti. 

Ewan'ın da başka planları olması, kardeşlerini saklandıkları yerden çıkarmak için yaptıkları çok iyiydi. Ama her şeyin sonunda onunda sevdiği kadın için yaptıkları göz önüne alınınca hikayesini merak etmemek mümkün değil. Ki serinin son kitabı Ewan'ın hikayesi ve en büyük meraklardayım. 

Felicity'nin ailesi ise kitabın başından beri sinir oldum çünkü ağabeyi ve babasının yanlış yatırımdan dibi vurması sonrasında tekrar eski konumlarına kavuşabilmek için genç kadının zengin biriyle evlilik yapması için çabalamaları çok sinirimi bozdu. Ama sonunda onlarda akıllandılar. 

Ayy çok fazla bahsedip de spoiler vermek istemiyorum bu yüzden kısa kesiyorum ancak şunu söylemeliyim ki zevkle okudum. Bu türü sevenlere tavsiye ederim. Bu arada kitaba dair puanım 5 üzerinden 4,5.


~~~*~~~
"Dikkat et," dedi Devil. 

"Donacağımdan mı endişeleniyorsunuz?"

Adam gerçeği söyledi. "Buzu eritmenden endişeleniyorum."

Felicity'nin bir kaşı havaya kalktı. "Henüz ateş olmayı öğrenemediğimi unutuyorsunuz."

Devil neden konuyu orada kapamadığını bilmiyordu. Neden feneri alıp onu uzaklaştırmadığını bilmiyordu. "Sen ve hepimizi yakıp kül etme arzun, Felicty Feircloth; sen son derece tehlikelisin."

"Sizin için değil," dedi kadın, yumuşak bir tonda. Devil ona doğru yaklaşırken, sözleri bir sirenin sessiz çağrısı gibiydi. "Siz asla yanacak kadar yaklaşmazsınız."
~~~*~~~



Kitabın adı      : Tehlikeli Anlaşma
Orijinal adı     : Wicked and the Wallflower
Yazarı            : Sarah MacLean
Çevirmen        : Nilgün Birgül
Seri Bilgisi       The Bareknuckle Bastards #1
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 456

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Sarah MacLean’in kaleminden çıkan her şey okunmaya değer.”
Lisa Kleypas

Kötülük kapıyı çaldığında…

Gizemli bir yabancı, Leydi Felicity Faircloth’un yatak odasına gizlice girmeyi bir şekilde başarır ve ona dükü elde edip evlenebilmesi için yardım teklifinde bulunur. Felicity bu teklifi kabul etse de, bir şartı vardır: Dünyayı tutkunun var olduğuna inanabilecek kadar tanımıştır ve kesinlikle içinde tutku olmayan bir evlilik yapmayacaktır.

Ayrıkotu tehlikeli bir pazarlık yapar…

Ömrünü eline geçen fırsatları değerlendirerek ve de zorbalıkla saltanat sürerek geçiren Devil’a göreyse, evde kalmış bir ayrıkotu, yıllardır tasarladığı intikamı alabilmek için ihtiyaç duyduğu tek şeydir. Bütün yapması gereken, bu basit kadını karşı konulmaz bir baştan çıkarıcıya dönüştürmek, tuzağı kurmak ve düşmanı yok etmektir.

Tutku vaadiyle…

Fakat başkası yerine Devil’ı istediğine hızla karar veren Felicity Faircloth’un basitlikle hiç ilgisi yoktur. Çok geçmeden, adamın ustalıkla hazırladığı planlar altüst olur ve Devil bir seçim yapmak zorunda kalır: İstediği her şey ve arzuladığı tek şey arasında… 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın