29 Aralık 2021 Çarşamba

4 Film Yorumu // Red Notice

Vee yine bir film yorumuyla karşınızdayım. Uzun zaman oldu diyeceğim ama aslında çok da uzun olmadı, yeni çıktığı dönemlerde izlediğim bir filmdi. Dwayne Johnson filmleri sever biri olarak adamın filmi çıktığında izlemezsem olmazdı. Normalde vizyona falan da girdiğinde gidip izlerim, bunu da çıkınca izledim. Hatta annemle beraber bir pazar akşamı keyfi yaptık. 

Dwayne Johnson'ın yanında bir de Ryan Reynolds görünce... dedim ki bu film kaçmaz İnci... işte izlemiş, filmi beğenmiş biri olarak burada oturup bu yorumu yazıyorum. 

Türü                : Aksiyon - Komedi - Gizem 
Süresi              : 1 saat 58 dakika
Yaş Sınırı        : +13
Yapım tarihi   : 2021
Oyuncular      : Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gabot... 
Puanım           : 7 / 10

Öncelikle film Netflix filmi ama internete de hem dublaj hem de alt yazılı olarak düşmüş. Dolayısıyla ister Netflix'ten isterseniz internet sitelerinden izleyebilirsiniz filmi. 

Ailecek oturup izlenebilecek bir film, ama ne yazık ki çok fazla küfür içerikli kelime vardı. Dublaj izledim ben, orijinali nasıldır bilmiyorum ama bu durum ne yazık ki rahatsız edici bir durum. Keşke çeviri de buna dikkat etselerdi... 

Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Mısırlı bir iş adamı kızının düğününde ona hediye etmek için Kleopatra'nın üç yumurtasını ister. İki tanesinin yeri bellidir. Biri bir müzede, diğer bir silah kaçakçısının elindedir. Ancak üçüncüsü nerededir belli değildir. Ünlü bir sanat eserleri hırsızı olan Nolan, bu yumurtaların peşine düşer. Tam müzeden bir tanesini çalmışken, peşine düşen Ajan John Hartley, onu yakalayıp yumurtayı elinden almıştır. Ancak olan olaylar sonrasında ve yumurtanın peşindeki ve asla yakalanmayan başka bir hırsız olan Sarah, aslında dünyanın bir numaralı sanat hırsızı olan Sarah, John ve Nolan'ı oyuna getirir ve hem yumurtayı çalar hem de bu ikiliyi hapse attırır. John ve Nolan, birlik olarak hem Sarah'ı yakalamak hem de yumurtaların peşine düşmek niyetindedir. Nolan, bir numaralı sanat hırsızı olmak isterken John ise lekelenen adını temizlemek istemektedir. Ancak bütün bunların içinde ise çok daha büyük bir oyun vardır ve o oyun üçüncü yumurtayı bulana kadar da açığa çıkmamaktadır. 

Güzel, aksiyon dolu, sohbetlerde ve diyaloglarda eğlenceli, asla adrenalinin bitmediği ve zaman zaman bilmecelerin peşine gidildiği bir filmdi. Hep gizemini koruyan olaylar vardı ve filmin sonuna kadar heyecanını bitirmiyor izleyici hep beklenti içinde bırakıyordu. Bu yönden çok sevdiğimi söylemeliyim. 

John ve Nolan'ın iş birlikleri, yaptıkları planlar, ince ince işlenen planların uygulama aşamaları çok güzel kurgulanmıştı. İşte bu be dediğim çok detay vardı. 

Üçüncü yumurtanın gizem, çözmeleri, gitmeleri ve almaları... çok güzeldi. Böylesine bilmeceli durumları severim ki bunu da severek izledim. 

Bütün bunların yanında da Nolan'ın eğlenceli kişiliği ile oldukça komedi sohbetler oluştu. Bu arda Nolan karakterini Ryan Reynolds, John Carter karakterini ise Dwayne Johnson oynyordu. Düşünün Ryan Reynolds hırsız olursa ve böylesi bir filmde nasıl bir eğlence çıkar tam da öyle bir eğlenceydi. 

Geneline bakılınca cidden severek izlenecek bir filmdi ki dediğim gibi zaten ekip çok güçlü olmanın yanında kurgu da gizemli olunca izlenmesi keyifli bir film çıktı ortaya.  

Eleştireceğim şey ise, başta da dediğim gibi orijinali de mi öyleydi yoksa bizimkilerin çevirisinden mi bilmiyorum ama küfürlü sahneler oldukça rahatsız ediciydi. Bazen bizim çevirmenler "Damn it" çevirisini oldukça farklı çevirebiliyorlar ki aslında orada lanet olsun demek istiyorlardır. Bu tür bir şey miydi yoksa cidden küfürler var mıydı bilmiyorum ama o kısım rahatsız edici oluyordu ki yakışmamıştı böylesi bir filme...

Filmin fragmanını aşağıda bırakıyorum. Güzeldi, tavsiye ederim izleyin ;) 


 

 
 

4 yorum :

  1. macera dolu bir film, biraz da komik sahneler var diyebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyleydi, Ryan Reynolds komedi kısmı getirmişti. Dwayne Johnson da aksiyon kısmı güzel bir bütün oldular bence 🙂

      Sil
  2. Bilgilendirme için çok teşekkürler, Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın