13 Aralık 2021 Pazartesi

0 Dizi Yorumu // My Little Happiness

Bu ay bir dizi bitirdim, zaten onu izleyeceğim diye de kitap okuyamadım yine... 

Pişman mıyım? Tabi ki hayır çünkü çok sevimli, şeker bir dizi izledim. İzlenmesi oldukça keyifliydi. 

Tabi ki yine K-Drama olan bir dizi demek isterdim ama ne yazık ki Kore yapımı değildi. Çin Yapımı bir diziydi ve çok güzeldi :) 

Diziyi Türkçe alt yazılı olarak Youtube'da izledim. Size izlenme linki bırakıyorum buraya. İzlemek için => Tıklayınız!

Dizi genel izleyiciydi, hatta ailece de oturup izleyebilirsiniz bence. Arkadaşlık, aşk, aile ilişkileri, gençlerin hayalleri için yaptıkları, idealleri ve istekleri için çabalamalarını konu alırken aynı zamanda eğlenceli sohbetlerin olduğu komedi yanı da vardı. 

Bölümler yaklaşık 45 dakikaydı. Dolayısıyla bir oturuşta birkaç bölüm izleyebilirsiniz. 

Sezon sayısı    : 1 sezon
Bölüm sayısı   : 28bölüm
Türü                : Romantik - Komedi 
Yaş Sınırı        : +13
Yapım tarihi   : 2021
Oyuncular      : Xing Fei, Xiaotian Tang, Weilun Fu, Xin Deng, Yilin Huang, Mohan Wang, Chuan Li... 

Dizinin kısaca özetin yazmak gerekirse; Cong Rong, avukat olmak için ülkesine dönüş yapar. Bütün bunlar da annesinden gizlice yapmaktadır çünkü annesi kızının avukat olmasını istememektedir. Babasının avukat olması ve bu uğurda ölmesi kızı için de isteyeceği gelecek olmamaktadır. Bu yüzden Cong Rong, annesinden gizlice avukatlık bürosuna başvurur, gerekli eğitimleri tamamladıktan sona staj için hastaneye yönlendirilir. Orada çocukluk arkadaşı olan Cerrah Wen Shaoqing ile karşılaşır. Her ne kadar aradan geçen zaman sonra birbirlerini tanımasalarda ve Wen Shaoqing, Cong Rong'u tanır. Onca yıl onu bekleyen Wen Shaoqing, içten içe aşk yaşadığı kadını karşısında görünce ve kendisini hatırlamadığını fark edince, kendisine aşık olması ve kendisini tanıması için onunla arkadaşlık kurmaya başlar. Cong Rong ile Wen Shaoqing'in ilişkisinin yanı sıra genç kadının en yakın arkadaşı Zhou Chengchen ile genç adamın amcası olan Wen Rang arasındaki ilişkiye de değinerek onların da aşk konusundaki yolculuğunu da anlatıyor. 

Aslında dizi genel olarak çok klişeydi ama değişik bir şekilde keyifle de izleniyordu çünkü eğlenceli sohbetler, romantik anlar diziyi eğlenceli hale getiriyordu. 

Öncelikle Cong Rong ve Wen Shaoqing'in ilişkisi, önce arkadaşlığı sonra da aşklarını yaşama konusu çok güzel kurgulanmıştı. Eğlenceli ve romantik olmanın yanında bir ilişkide çiftlerin birbirlerine göstermeleri gereken anlayışı ve yardımcı olma çabaları çok güzel anlatılmıştı. Sonuçta biri cerrah ve biri avukat adayı olarak çalışma saatleri ve çalışma şekilleri, gergin geçen anlarda birbirlerine destekleri çok güzel anlatılmıştı. 

Wen Rang ile Zhou Chengchen ise... ikili başta kedi köpek gibi olsa da hayatları bambaşka, karakterleri çok zıt olsa da aslında ikili arasındaki önce arkadaşlık sonra aşk olması çok güzeldi. Gerçi Zhou Chengchen aşık olduğunun son derecede farkındayken Wen Rang'ın sonrada bunu fark etmesi tam bir klişeydi. Ama yine de çok hoştu. Hele iki tamamen yollarını ayırdığında ikisinin de çektiği aşk acısı çok iyi kurgulanmıştı ve karakterler çok güzel rollerine bürünmüşlerdi. 
Dizide Cong Rong ve Wen Shaoqing arasındaki ilişkide gereksiz kıskançlık krizlerinden doğan ayrılıklar olmaması çok güzeldi. Ki her ikisi içinde başka talipler varken gereksiz entrikalardan uzak olması bence diziyi diğerlerinden ayırmıştı. Zaten klişeden uzak olduğunu düşündüğüm olay da buydu çünkü klişeler entrikalarla dolu nedense. 

Wen Shaoqing için hastanede yaşadığı sorun, uzaklaşma alması, mesleğini ve işini seven bir doktorun bu konuda yaşadığı sıkıntıları ve meslek aşkını çok güzel anlatmıştı. Hatta bir yerde hastane müdürüyle konuşurken mesleğine dair ettiği laflar çok güzeldi. Ki o satırlarda Cong Rong'un da ona destek olduğu satırlar çok iyiydi. 

Neyse çok uzatmayayım. Ben diziyi genelinde sevdim. Güzel ve keyifli vakit geçirmek için izlenebilecek bir dizi. Benim puanım 10 üzerinden 7'ydi diziye. 







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın