11 Ağustos 2023 Cuma

0 Krista Ritchie & Becca Ritchie - Gökyüzünü Öp ( Addicted World #4 )


~~~*~~~
İnsanlar, göğe dokunmayı umut ederdi. 
Bense onu  öpebilmeyi hayal ediyordum.
~~~*~~~ 



Lily ve Loren'i kendi mutlu sonlarına uğurlarken sırada diğer Calloway Kızları var ve abla olan Rose'un hikayesi de bu kitapta. 

Öncelikle bir konuya açıklık getireyim. Lily ve Loren'ın hikayesi olan Addicted Serisi'ydi. Bu kitap ve devamı da o seriin ya yan serisi ya da devam serisi olan Collaway Sisters serisinin ilk kitabı. Ama geneline bakıldığında sıralı okunması yani Lily ve Loren'ın hikayesinden başlanarak okunması daha mantıklı çünkü karakterleri tanımak, şu konuma nasıl geldiklerini okumak açısından önemli, yani kurgu bütünlüğü açısından sıralı okunması önemli. 

Rose ile Connor ve Diasy ile Ryke'ın hikayelerini konu alan bu serideki karakterleri ve kurguyu tam oturtmanız ve sıkılmamanız adına sıralı okumanızı tavsiye ederim. 

Bununla ilgili blogda bir seri bilgisi yazısı oluşturacağım yakın zamanda oraya bakabilirsiniz. 


~~~*~~~
Kardeşlerimi kurtarmayı ve onları yakınımda tutmayı ne kadar çok istersem isteyeyim, sanki düşüşlerini izlemek kaderimde varmış gibi hissediyordum.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Rose'un modaevi ve ailesinin şirketi Lily'nin bağımlılığı medyaya düştükten sonra oldukça etkilenmiş ve bunu toparlamak için bir şeyler düşünürken bir Reality Show teklifi alır. Calloway kardeşleri ve onların çevresindeki üç erkeğin dahil olacağı altı aylık bir program için anlaşma imzalayan Rose, kardeşleri ve onların hayatlarındaki adamlarla bir evde altı ay geçirecektir. Bu şovun hem babasının işlerini hem de kendi modaevini iyi yönde etkileyeceğini düşünecektir. Rose ve Connor aynı evde iki sevgili olarak hayatlarına devam edeceklerdir tek fark aynı odayı paylaşmak zorunda kalacaklardır. Buna karşılık Lily ve Loren'da bu programda boy göstermek zorunda ve bağımlılıklarıyla kameraların karşısıda göstermek zorundadır. Daisy ise zaten kameralara alışık olsa da bu programda yer almak onun için ciddi bir problem teşkil etmezken Loren'ın üvey ağabeyi olan Ryke'ın da bu programda yer alması Daisy ile olan ilişkisini ekranlara taşıyacaktır. Her ne kadar saklamaya çalışsalar da ikili arasındaki kimya ve çekim ekranlarda görülecektir. Bunların yanında ortalığı azıcık kızıştırmak için program yapımcısı Scott'da şova dahil olur üstelik Rose'un eski sevgilisi olarak. Her şey aslında kolay görünse de, oldukları gibi davranmayı hiçbir şekilde rol yapmamayı düşünselerde her daim kameralara alınmak hoşlarına gitmez. Ekranların karşısında hayatlarına devam ederken aynı zamanda ilişkilerine sahip çıkmak, bağımlılıklarıyla uğraşmak, kardeşlerini korumak ve daha da önemlisi sevgileri için savaşmak zorunda kalırlar. Bütün bunların yanında da Scott'ın bir yapımcı olarak yaptığı ortalığı karıştıracak hamlelerle de uğraşmak zorundadırlar. 

Serinin en başından beri... aslında en başından beri değil de Daisy ve Ryke olaya dahil olduğundan beri bu ikisinin hikayesini oldukça merak ediyordum. Sanırım bir sonraki kitap o olacak ve ben heyecanla beklemedeyim. Ama bunların yanında o buzlar kraliçesi Rose'u da okumak güzeldi. Özellikle Connor ile olan ilişkileri ve kimyaları çok iyiydi. Herhalde birbirleri için daha mükemmel yaratılmış başka bir çift olamazdı. Resmen birbirlerinin kayıp yapboz parçaları gibiler. 


~~~*~~~
Bu beş kişi, benim için kelimelerle ifade edilemeyecek kadar önemliydi. Daha önce hiç gerçek bir ailem varmış gibi hissetmemiştim.
Ama onlarla birlikteyken, bir ailem olduğunu biliyorum.  
~~~*~~~ 


Lily ve Loren'ın burada da aktif olarak görünmesi ve bağımlılıkları ile baş ederken aynı zamanda en büyük güçlerinin de birbirleri olmaları çok güzel anlatılmıştı. Resmen bağımlılıkları ile aşkları arasında bir seçim yapmak zorunda aldıkları her an aşklarını seçiyorlar ve bu durumda da her seferinde bağımlılıklarına karşı savaşmak zorunda kalıyorlar. Bu çok güzel anlatılmış. Bu kitapta zaten iyileşmiş ya da daha iyi durumda olduklarını okusaydık yapmacık olacaktı ama şu şekilde hala savaşır halde olmaları tam da olması gerektiği gibiydi. 

Dasiy ve Ryke ise... resmen Daisy'nin yaşı bence Ryke'ın en büyük sınavı... onun kariyeri, aralarındaki engeller ve bütün bunlara rağmen ikisinin de birbirlerine karşı olan çekim çok iyi anlatılmıştı. Daisy'nin yetişkin olması ve sonrasında Ryke ile bir ilişkisinin olmasını diğerleri nasıl karşılayacak çok merak ediyorum. Özellikle de Loren... 

Rose'un bütün o buzlar kraliçesi duruşunun ardında kardeşlerine karşı duyduğu o korumacı iç güdü ve her ne kadar kabullenmese de anaç tavır çok güzeldi. Onlara olan sevgisini ve onlar için her daim tetikte olup savaşma modunda olması da çok güzel anlatılmıştı.
Hem modaevi ile ilgilenmesi, hem kardeşleriyle ilgilenmesi hem de bunların yanında ilişkisini yaşama çabası süper anlatılmıştı. Zaten sevdiği kadar da seviliyor olması da bu reality şovun oluşmasına sebep oldu çünkü diğerleri de ona bağlılar. 

Connor ise... adamım Rose'a karşı duyguları her ne kadar sevemeyeceğini, sevmediğini veya benzer duygular içerisinde olduğunu söylese de Rose'a deli gibi, kör kütük aşık olması çok güzel anlatılmıştı. Resmen herkesten daha çok tanıyordu Rose'u ve onun tepkilerini, bakışlarındaki anlamı bir tek o anlıyordu. Zaten bir yıldır sevgili olmalarına rağmen Rose'a olan saygısı ve sevgisi yüzünden genç kadınla seks de yapmamıştı. Connor resmen adam ya 😍


~~~*~~~
O kimseyi sevemezdi. Sanırım bunun için fazla analitikti. Bunu kabul etmem gerekiyordu ama bir yanım delicesine, tıpkı onun benim için olduğu gibi; onun ilk aşkı olmayı istiyordu. 
~~~*~~~ 


Ahh bir de Ryke var... resmen adamın umursamaz ve rahat kişiliğinin altındaki o güven verici, sert, kıskanç ve sahiplenici aşık erkeği okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü resmen bir romans severleri mest edecek bir adam çıkacak içinden 😍

Bundan eminim çünkü şov için yaptıkları gezide Daisy'nin erkek arkadaşını getirmesi - ki getirdiği adam Ryke ile aynı yaşta - Ryke'ı baya kıskandırmıştı. Genç kızı koruma çabası, onu alkol aldıkları akşam güvenli bir şekilde uyumasını sağlama çabası, sevgilisinin sert ve ani tepkilerinden koruma çabası da çok güzeldi. Cidden o ikisinin sevgili olduğunu okumak istiyorum. 😇

Connor, Rose ve Ryke'ın Lily ve Loren'ın bağımlılıklarıyla ilgili yasakları çiğnediklerini sandıkları kısımdaki tepkileri çok güzeldi. Özellikle Connor'ın kaos anında ya da afet anında ürettiği çözümler ve tepkiler... herkesi kontrole alma içgüdüsü çok güzel anlatılmıştı. 

Scott -şovun yapımcısı- hep bir hinlik bekledim kitabın sonunda da yaptı yapacağını. Ama Rose ve Connor'ın olayı kontrole alma çabası, tavırları ve davranışları çok iyiydi. Aslında bir çok konuda her ikisinde verdiği tepkiler çok güzeldi. 

Birbirleriyle olan sohbetleri, laf sokmaları, atışmaları çok eğlenceliydi. 

Kitaba dair çok fazla yorum yapmayacağım ama bu kızları okumak, ilişkilerini, korkularını, hayallerini ve zayıflıklarına rağmen savaşmalarını okumak çok güzeldi. 

Kalınlığı başta gözümü korkutsa da benim için çabuk okunan ve su gibi akan bir kitap oldu. 

Ben severek okudum zaten seriyi seviyorum da... kusursuz karakterler okumaya alışınca böyle kitaplarda normal insanlar gibi karakterler okumak çok güzeldi. Bir de başarmak, hayallerinin peşinden koşmak için çaba harcayan insanların ailelerinin zenginliğini önemsiz olarak çabalaması, kendilerinin bir şeyler kazanma çabalarını okumak da paha biçilemezdi. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟

~~~*~~~
"Hayatta istediğim çok fazla şey var," dedi yavaşça. "Ama sen, benim için en çok anlam ifade eden şeysin."
~~~*~~~ 



Kitabın adı     : Gökyüzünü Öp
Orijinal adı     : Kiss the Sky
Yazarı            : Krista Ritchie - Becca Ritchie
Çevirmen        : Büşra Tekin
Seri Bilgisi       : Addicted World #4
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 496

Kitabın tanıtım yazısı: 

REALITY SOVA HAZIR OLUN
Rose Calloway, her şeyin kontrolü altında olduğunu düşünüyordu. Yirmi üç yaşında Princeton’dan mezun olmuştu. Ayrıca Academic Bowl şampiyonu, moda tasarımcısı ve Fortune 500 imparatorlarından birinin kızıydı. Fakat hiçbir şey göründüğü kadar kolay değildi.

Moda kariyeri tehlikeye düştüğünde onu kurtarmak için çok sıra dışı bir çözüm buldu.

Ve işleri daha da ilginç hale getirerek, hem üniversitedeki hem de hayattaki en büyük rakibi Connor Cobalt’la bir ilişkiye başlamayı kabul etti.

Yirmi dört yaşındaki Connor Cobalt, zayıf adamları ezip geçiyordu. Özgüvenli ve oldukça zeki biri olarak; her anında Rose’un yanında olacağına ve ona yardım edeceğine söz vermişti. Ancak buz kraliçesinin kalbini eritmek, henüz kimsenin başaramadığı bir meydan okumaydı.

Ve şimdi, birlikte yaşamaya başlamışlardı.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın