22 Haziran 2023 Perşembe

0 Krista Ritchie & Becca Ritchie - Sana Hala Bağımlı ( Addicted World #3 )


~~~*~~~
O benim geçmişim, şimdim ve geleceğimdi. 
~~~*~~~ 



 Lily ve Loren'ın hikayesi son hızla devam ediyor... Serinin 3. kitabı olan Sana Hala Bağımlı'da iki gencin bağımlılıklarıyla baş etme ve iyileşme süreçlerini konu alırken hayatlarını da dengede tutma çabalarını anlatıyor. 

Dediğim gibi serinin 3.kitabı ve birbirinin devamı olduğu için sırayla okumalısınız kitapları. Seri sıralamasını yorumun sonunda vereceğim. Oradan bakabilirsiniz. 

Serinin tamamı +18 olduğunu da dile getirmeliyim. Çünkü karakterlerden biri alkol bağımlısı biri de seks bağımlısı olduğu için içerikte ona göre kurgulanmış. Dolayısıyla rahatsız olmayacaksanız okuyun yoksa gereksiz yere kitapları gömmeyin. 🙊

Bu arada Martı Yayınları geçtiğimiz günlerde yeni kitap çıkardı yazarların o bu serinin devamı değil ama seride tanıdığımız Lily'nin ablası Rose'un hikayesi. Serinin devamı sanmayın diye de not düşeyim dedim. 😇

~~~*~~~
O ölçemeyeceğim ya da ifade edemeyeceğim kadar kıymetliydi, hayata tutunmamı sağlayan şeydi. 
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Loren, geri dönüyor çünkü alkol tedavisi için yattığı rehabilitasyonda tedavisi bitiyor ve geri dönüyor. Lily'nin de doktoru ona bir zarf veriyor bağımlılığını partnerine güveniyorsan onun kontrolüne bırakmalısın diye... Loren o zarftakilere dikkat ederken aynı zamanda Lily'nin bağımlılığıyla da uğraşması gerekiyor çünkü Lily'nin en çok sığındığı konu seksken ne yazık ki bu konuda yasaklıları var. Loren'ın en çok zorlandığı şeylerden biri kendisinin de en çok sığındığı nokta alkolken buna sığınamaz çünkü artık güçlü olması ve sevgilisine destek olması gerekiyor. Bunlarla uğraşırken aynı zamanda bilinmeyen numaradan Loren ve Lily mesajlar almaktadır. Bu mesajlar Lily'nin bağımlılığını bilen birinden gelip onları tedirgin edip hayatlarını zindana çevirmeyi amaçlamaktadır. Loren ve Lily kendi problemleriyle uğraşırken bir de bu mesajlarla baş etmek zorunda kalırlar ama bir yerden sonra işler kontrolden çıkar çünkü Lily medyaya düşmüştür ve artık herkes onun bağımlılığını bilip ona göre hareket etmektedir. Uğradıkları hakaretler ve eziyetlere karşılık güçlü olmak zorundalardır. Bu nokta da Loren'ın babası da olaya dahil olup işleri kontrol altına almaya çalışır ve Lily'nin ailesi de ortalığı toparlamaya çalışırken şartlar koşarlar. Şimdi iki genç hem hayatlarını düzene koymak, hem bağımlılıklarıyla uğraşmak, hem şantajcısının kimliğini öğrenmek ve bir de aileleriyle uğraşmak zorundadırlar. İşler iyice karmaşık hale geldiğinde ise... aşklarına sığınmak zorunda kalırlar. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki şantajcının kimliği bir sürpriz oldu çünkü beklemediğim biriydi.. .evet çok yakınlarından birinden bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. 

Bu sefer kitapta karakterlerin kardeşleriyle ilişiklerini okumak ve aralarındaki bağı görmek çok güzeldi. Bir de buna karşılık kardeşlerin birine desteği de çok güzeldi. 

Loren'ın alkolle baş etme şekli, sarhoşken kaçırdıklarını aslında ayıkken fark etmesi ve hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu hissettiği kısımlar çok güzeldi. Kimseye destek olmazken destek olması... o kısımlardaki hisleri... koruma iç güdüsü çok güzel anlatılmıştı. 


~~~*~~~
Gerçekten düzelmek için bu tamamen onun işi, kavgası ve savaşıydı. Nasıl o benim şeytanlarımı yenemezse ben de onun yerine bu savaşı kazanamazdım.
~~~*~~~ 


Lily'nin ise baş etme şekli daha fenaydı. Çünkü Loren'ın da bağımlılığı olsa onun tedavi şekliyle ve yöntemiyle Lily'nin ki bambaşkaydı ve onun daha da zorlayıcıydı çünkü aldığı her nefeste tetikleyicileri vardı. Buna karşılık direnişleri, pes edişleri, tekrar direnişleri, duyduğu utanç, güvensizlikleri çok güzel anlatılmıştı. Bu konuda Loren'ın ona desteği de öyleydi. Hatta zaman zaman Rose, Connor ve Ryke'ın da destekleri güzel anlatılmıştı. 

Şantaj mesajları bence kitaba hareket katan detaylardı o detaylar olmasa monoton bile gidebilirdi. 

Dasiy ve Ryke arasındaki kimse ve dinamik çok fenaydı. Resmen hava elektrikten çıtırdıyordu ama Ryke'ın kendine engel olma çabası ama yine de genç kıza çekilmesi de güzel anlatılmıştı. Daisy ise... ele avuca sığmaz bir kız ve resmen muhteşemdi. 

Bu ikili arasındakileri Loren'ın fark etmesi ve Lily'nin de bunu fark edip tepkisi çok güzel anlatılmıştı. Sonuçta Daisy henüz reşit bile değil... 

Kitabın sonlarına doğru olaylar daha da güzel hale geldi... bütün gerçekler ortaya döküldüğünde ve aileler işin içine dahil olduğunda... duygular ve hissettikleri daha güzel anlatılmıştı. 

Ryke'ın yaşadıkları ve bunları dışa vurumu, Loren'ın onun yanında oluşları da çok güzel anlatılmıştı. Loren belki de ilk defa birine destek oldu ve bunun hissi çok iyiydi. 

Kitap başlarda monoton gitse de son 200 sayfada falan güzel hareketlendi. Açıkçası hep öyle gider diye korkmuştum ama hareketlendi sonradan.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟

~~~*~~~
Lily yüzünü bana döndüğünde bir dakikalığına onun gözlerinde kayboldum. İşte o an, her şeyden korktuğumun farkında vardım. Hayatım boyunca sevdiğim tek kızı kaybetmekten korkuyordum. 
~~~*~~~ 



Addicted 




Kitabın adı     : Sana Hala Bağımlı
Orijinal adı     : Addicted For Now
Yazarı            : Krista Ritchie - Becca Ritchie
Çevirmen        : Büşra Tekin
Seri Bilgisi       : Addicted World #3
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 576

Kitabın tanıtım yazısı: 

Lo içkiye bağımlıydı.
Lily ise sekse...
Ve ayık kalmak bu savaşın sadece yarısıydı.

Artık. Seks. Yok.

Bunlar Lily Calloway'in en çok korktuğu üç kelimeydi. Ancak Loren Hale onun tehlikeli dürtülerine müsaade etmeden Lily'yle birlikte olmaya
kararlıydı. Hayatlarına yeni dahil olan aynı yatakta gerçekten birlikte uyumak gibi durumlar karşısında ise Lily'nin verdiği yeni mücadeleler vardı. Her gece Lo'nun üstüne atlamamak gibi. Seks ve Lo'nun bedeni tarafından tüketilmemek gibi.

Loren ayık kalmayı tüm hatalarını düzeltmeyi planlıyordu. Birisi onları Lily'nin sırrını ailesine ve halka açıklamakla tehdit ettiğinde o da Lily'yi korumak için her şeyi yapacağına yemin etmişti. Eski düşmanlar gün yüzüne çıkarken Lo'nun ayıklığı daha da çok tehdit altına giriyordu.

Lily parçalara ayrılana kadar ona eziyet edeceklerdi.

Lo'nun en büyük korkusu yeniden içine yayılıyordu. Sonu duyuyordu. Görüyordu. Tek bir şey her şeyi değiştirebilirdi. Sadece üç kelime.

Artık. Biz. Yokuz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın