13 Eylül 2012 Perşembe

2 Brenda Joyce - Bir Avuç Aşk


Bu kitabın kalın olduğu değişmez bir gerçek ve kitaba başlarken öncelikle ön yargılarınızı bir kenara atın. Yok kalın, yok sıkıcı yok bitiremem diye düşünmeyin. Kitap çok akıcı, yazarın üslubu çok iyi ve kalemi çok sürükleyici. Ben çok beğendim ve yazarın ikinci kitabının da çevrilmesini merakla bekledim diyebilirim.

Ama karakterlerin de beni bir o kadar sinir ettiği yerler oldu. Devlin'in kırılmaz direnci beni sinir etti, hep bir şeye odaklı olarak hayatını sürdürme peşindeydi ve geçmişi rahat bırakmıyordu bir yer ki aşkı bile geri tepebilirdi. İyi ki Virginia aşklarına sahip çıktı. 

Virginia'nın Devline henüz kitabın başlarındayken silah doğrultması çok güzeldi. Virginia tamamen affetmesini bilen, aşkına sadık bir kadın karakteriydi. Ve güçlü, bazı aşk romanlarındaki gibi zayıf karakterli değildi. Devin'le olan ilişkilerinde Devlin'in her yaptığını affetmesi insanın içinde burukluk bırakıyordu. 

Devlin, Virginia'yı kaçırdığında Cüretkar'daki atışmaları, diyalogları çok güzeldi. Eğlenerek okudum o sayfaları. Devlin'in içten içe kıskanması ama bunu belli etmeme çabaları okunmaya değer. Hele evlendiklerinde Devlin'in kardeşi Virginia'yı öptüğünü Devlin öğrendiğinde kahkaha attım o sohbetlerde. 

Ama asıl insanın gülümsemesine neden olan yer ise, sonunda savaş çıktığında Virginia'nın Yaban Gülü'ne döndüğünde bir akşam Devlin'in kapısına gelmesi çok güzeldi. İç çekerek okudum o sayfaları. Bir de Savaş sırasında kasaba da Devlin'in Virginia'yı araması... 

Şiddetle tavsiye ederim. Okuyun çok seveceksiniz. Gerçekten güçlü bir kalemi var yazarın...

DeWarenne Dynasty Serisi Kitapları;
 
 Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum: 

"TUTSAK EDİCİ, GÜÇLÜ BİR AŞK İÇİN NASIL BİR DEĞER BİÇERSİNİZ?  
"Denizlerin belası" olarak ün salmış Britanya Kraliyet Donanması Kaptanı Devlin O'Neill, babasını vahşice öldüren Kont'tan intikam alma arzusuyla yanıp tutuşmaktadır. Malını mülkünü elinden aldığı Eastleigh Kontu'nu neredeyse tamamen yıkıma uğratmış olmasına rağmen, son büyük darbeyi indirmek için doğru zamanı kollamaktadır. Kont'un güzeller güzeli Amerikalı yeğeni ortaya çıkınca gerçek bir intikam fırsatı yakalamış olur.  
Virginia Hughes doğup büyüdüğü ve büyük bir sevgiyle bağlı olduğu çiftliği Yaban Gülü'nü borçlarından kurtarmaya kararlıdır. Amcasının, gerekli parayı kendisine vereceği ümidiyle İngiltere'ye doğru tek başına yola koyulur. Ancak yolun yarısında Devlin O'Neill tarafından kaçırılır. Genç ve güzel Virginia, fidye elde etmek için tehlikeli bir oyuna girişen Devlin'in soğuk ve çıkarcı kalbini de ateşe atmak üzeredir."

2 yorum :

  1. Bu kitaba çok büyük beklentilerle başlamış ve okumuştum. Bu nedenle tam olarak aradığımı bulamadım açıkçası. Ama zaten ben bir kitabın iyi olduğunu düşündüğümde beklenti olayında kaf dağına varıyorum :D

    Bunu geçecek olursak dediğin gibi ben de kitabı çok sevdim. Sonu pek beklediğim gibi değildi yani benim açımdan küçük de olsa bir hayal kırıklığıydı ama bu kitabı okunmaz kılacak bir kusur değil. Bu türü sevenlerin, kitabı da seveceğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. En en en merak ettiğim yazar ve seri :)) bakalım ne zaman okuyacağımm :)))

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın