30 Eylül 2012 Pazar

3 Brenda Joyce - Maskeli Balo


Maskeli Balo, Brenda Joyce'un Bir Avuç Aşk kitabından sonra yayınlanan ikinci kitabı ve o kitaptaki karakterleri de küçük bir kısımda olsa da görebiliyoruz. Açıkçası iki kitabı da okumuş birisi olarak Maskeli Balo'nun ilk kitaptan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Üstelik ilk kitabı da sevmiş olmama rağmen... Duyguların anlatılışı ve kurgu gerçekten çok iyiydi. Bazen tahmin edilebilir bazense tamamen farklı yönlerde akan bir kurgusu vardı benim için.

Kitap hakkında söylemek istediklerim, kitabı henüz okumayanlar için biraz fazla içeriğe giriyor olabilir. Okumayanlar için kitabın tadını ve sürprizlerini kaçırmak istemem bu yüzden onlar için şu anda kitabın gerçekten çok iyi ve bu tür romanları sevenler için gerçekten okunmaya değer diyorum ki bu noktadan sonra okuyup okumamak sizlere kalmış, çünkü içeriğe değineceğim :)

Lizzie'in henüz küçücük olduğu dönemlerde başlayan aşkı çok etkileyiciydi benim için. "Sen prens misin?" dediği anı düşününce gülümsüyorum hala. Lizzie'nin Tyrell'a olan aşkı, yıllarca bunu içinde tutması ve hislerinden hiç bir şey kaybetmemesi bir sürpriz değildi ama Tyrell'ın ona karşı olan hisleri benim için tamamen sürpriz oldu. Lizzie'ye bu şekilde yaklaşacağını hiç tahmin etmemiştim.

Kitabın kilit noktası balo gecesinde yaşananlar tabii ki. O gece yaşanan şeyleri başlarda tahmin etmek hiç mümkün değil. Ama bir noktadan sonra olayın açığa çıkması uzun sürse de okur olarak o gece neler yaşandığını az çok tahmin edebiliyoruz.

Lizzie'nin bu ihaneti öğrendiği an çok etkileyiciydi benim için. Hem kızıp hem üzüldüm, duyguların en yoğun olduğu anlardan birisiydi bu. Ve Lizzie'nin affediciliği... Biraz amiyene kaçacak ama "Ermiş mi oldun mübarek?" demek istiyorum :D Çünkü gerçekten büyük bir ihanet ve öyle ilk anda affedilebilecek değil ama Lizzie kızımız ediyor...

Tyrell ile Lizzie ilişkileri her ne kadar adı "metreslik" olsa da gerçekten sevgi doluydu. Bu yüzden de Lizzie'nin Tyrell'ın nişanına bizzat şahit olması, Tyrell'ın görevleri nedeniyle Lizzie'ye istediğini verememesi ve Lizzie'nin kendisini suçlu hissetmesi ile başlayan kopuşları, yaşadıkları yalnızlıklar, Lizzie'nin Ned'i yeniden görüşü, barışma anlar... Aklımda kalan çok fazla sahne var kitaptan.

Çok uzun bir yorum oldu biliyorum ama değinmek istediğim iki nokta daha var. Birisi Tyrell'ın nişanlısı ve üstlendiği rol. Onun için gerçekten üzüldüm. Umarım yazarımız onun içinde mutlu bir son hazırladığı bir kitap yazar diyorum. Çünkü onun hikayesinin gerçekten değişik ve okuyucunun merakla okuyacağı bir kitap olacağını düşünüyorum.

Bir diğer nokta ise Georgi ve Rory, onları her ne kadar en başından tahmin etsem de sık sık Georgi'nin gerçekten kendini feda edeceğini düşündüm. Neyse ki öyle olmadı ve ben bu ikiliye en az ana karakterler kadar sevindim :)

DeWarenne Dynasty Serisi Kitapları;

İşte böyle, bu uzun yorumu okuyanlara teşekkür ederek konuyu paylaşıyorum;

MASUMݝYET MASKESݝNݝN ARDINDAKݝ ATEŞLݝ TUTKULAR... 
Utangaç Elizabeth Anne Fitzgerald, katıldığı ilk maskeli baloda çocukluğundan beri İ¢şık olduğu Tyrell de Warenne‘den, bahçede gizlice buluşma teklifi alınca şaşkına döner. Kaderin bir cilvesiyle, bu gizli buluşma gerçekleşmez ama o gece, Lizzie‘nin yaşamında bir dönüm noktası olur. 
ݝki yıl sonrasında Lizzie, kucağında onun çocuğu olduğunu iddia ettiği bir oğlanla kapısını çaldığında şaşırma sırası bu kez Tyrell de Warenne‘dedir. Tyrell, Lizzie‘yi çok iyi hatırlamaktadır ve çocuğun babası olmadığını bilmektedir. Bu genç kadın, Tyrell‘e ne tür bir oyun oynamaktadır? Elizabeth Anne Fitzgerald fettan bir kadın mıdır, yoksa göründüğü kadar masum birisi midir? ݝnkİ¢r edilemeyecek denli tutkulu bir aşkı ne bir skandal ne de bir entrika engelleyebilir... 
"Sırların, entrika ve yalanların ağına yakalanmış iki aşığın tutkulu hikayesi. Cüretkar tarihi romanlardan hoşlananlar bu kitaptan kesinlikle keyif alacaklar."
-Booklist 
"Aşkın, aldatma, skandal ve gururun üstesinden geldiği; duygusal ve sürükleyici bir romans... Akıllı, çekici ve güçlü karakterlerle kurulmuş, keyifli bir aşk hikİ¢yesi. Brenda Joyce‘un yeni kitabı, bütün romans okurlarına büyük zevk verecek."
-RT Book Reviews

3 yorum :

  1. Ben bu kitabı ilk kitaptan daha çok sevdim. Çok daha büyük bir aşk vardı bence ve çok daha duygu yüklüydü. Her ne kadar Lizzie'nin ablasına saydırdıysam da =)

    YanıtlaSil
  2. Bende gerçekten çok beğenmiştim hatta blogumda ayın kitabı bile seçmiştim ve tamamen yorumada katılıyorum ben olsam hiç affetmezdim bile herhalde...

    YanıtlaSil
  3. Yazarın en sevdiğim kitabı. Hatta en sevdiğim historicallardan biri oldu. Kitaptaki aşk beni çok etkilemişti. İki karakteri de çok sevmiştim ki bu pek olmaz :-)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın