29 Eylül 2012 Cumartesi

2 Colette Caddle - Her Şey Senin İçin


Yazarın ilk okuduğum kitabıydı ve tek kelime ile bayıldım... Yazarın dili çok akıcı, sürükleyici ve her sayfayı merakla çeviriyorsunuz. Eee çeviri de güzel ve doğal olarak bunun da etkisi var. 

Kitap, çocuğuna tapan bir annenin hayatını konu alıyor bir yerde. Gençken aşık olduğu adam tarafından büyük bir hayal kırıklığına uğrayıp ayrılıklarından sonra hamile kalıp doğuran ve ondan sonra da oğlunun hastalıkları ile onu büyütme çabasında olan bir annenin, oğlunun babasının çıkıp gelmesi ile hayatının dengesinin allak bullak olmasını konu alıyor. Tabi sadece bunları konu almıyor bunun yanında diğer karakterlerinde hayatlarına değinmesi kitabı daha cazip yapıyor tabi ki...

Şimdi aşağıdaki yorumlarımda kitap içeriğine girmiş olabilirim bu yüzden hazırlıklı olun :)

İtiraf etmek gerekirse kitabın sonunu önce okudum. Son sayfada Sam'in Conor'a baba demesi onun babasının olduğunu düşünmeme neden oldu ama işin aslı öyle değilmiş. Neil'in ise söyledikleri yalanlardan sonra Peggy'nin bulduğu kanıtları da göz önüne alınırsa ben Neil'den ümidi kesmiştim. Hatta şerefsiz ne hakla oğlunun karşısına çıkmayı göze alıyorsun diye düşünmedim de değil, ama tabi Neil'in sebeplerini hayatını ve yeni ailesini öğrendiğimde söylediğim lafları geri aldım. 

Conor adamım... Mümkünse onun Türk versiyonundan bir tane almak istiyorum. Harika adam ya... Her şekilde Dee'ye olan aşkını gösteriyor. Sam'e olan ilgisi, Dee'ye davranışları desteği... Çok tatlı :) Hele çiftlikteki yenilikleri harikaydı. Sırıtarak okudum :)

Lisa'da Lauren'de iyi arkadaşlar Dee'ye çok destek oldular gerçekten ayrıca Freddy'nin de Lisa için iyi olacağı değişmez bir gerçek :) onunda mutlu olmasına çok sevindim. 

Neyse çok anlatmayayım. Tavsiye ederim okuyun ben çok zevk alarak okudum ve bazı diyaloglarda da güldüm. 

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

"“Her adımda okurları hem güldürecek hem de ağlatacak bir roman.”
Irish Times  
Genç bir kadın… Tek başına oğluna bakmak zorunda kalan ve oğlu için her şeyi göze alan bir anne…
Oğlunun sağlık sorunları ve sürekli artan faturalarla Dee Hewson’ın ihtiyacı olan en son şey, bir gün kapıyı açtığında karşısında kalbini kırıp güvenini boşa çıkaran çocukluk aşkı, oğlunun babasıyla yüz yüze gelmektir.
Acaba Dee hayatını yoluna koyup Sam’e babasını tanıma sansı verecek mi?
Büyük bir samimiyet ve eksiksiz gözlemleriyle İrlanda’nın bir numaralı roman yazarı Colette Caddle günümüzün endişe verici dünyasında aile ve ilişkilerin kırılganlığını incelerken Dee’nin yaşadığı ikilemi gerçekçi bir biçimde gözler önüne seriyor. 
“Her yaşa hitap eden içten, karşı konulmaz İrlandalı bir yazar. Bunu nasıl başardığını Tanrı bilir, o özel bir sihre sahip…”
Bookseller"

2 yorum :

  1. Her tür kitabı okuyabilme özelliğine gerçekten imreniyorum. Ben bir türe saplanıp kalıyorum ne yazık ki... :S

    YanıtlaSil
  2. İltifat ediyorsun sanırım teşekkürler :D

    Evet değişik türleri okumayı severim =)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın